توهینهای مکرر ترامپ به ترزا می
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، یک نشریه انگلیسی گزارش داد که به اسناد محرمانهای از محتوای مذاکرات «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا و «ترزا می» نخستوزیر سابق انگلیس دست پیداکرده که نشان میدهد طرف آمریکایی اهانتهای متعددی را نسبت به رهبر انگلیس روا داشته و «تقریباً اشک او را درآورده است».
اسناد یادشده حاکی است که تماسهای تلفنی «می» و «ترامپ» همواره برای طرف انگلیسی کابوس بوده چون رئیسجمهوری آمریکا بدون توجه به محتوای مذاکرات، یکطرفه صحبت میکرده است.
مشاور سابق «ترزا می» که گفتوگوهای طرفین را شنیده به دیلی تلگراف دراینباره گفت: ترامپ بیامان، با قلدری و زور صحبت میکرد و سخت میشد یککلام حرف زد.
از سویی یک مقام آمریکایی در جریان مذاکرات رهبران دو کشور در خصوص اختلافات لندن و مسکو بر سر مسمومیت جاسوس اسبق روسیه در خاک انگلیس، به دیلی تلگراف گفت؛ ترزا می به حدی در گفتوگو با ترامپ کلافه شد که در مقطعی گمان کرد یا باید فریاد بزند یا همانجا گریه کند.
سرگئی اسکریپال و دخترش یولیا دو سال پیش در شهری واقع در جنوب انگلیس توسط گاز نوویچوک مسموم شدند. دولت لندن، مسکو را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد و به این بهانه توانست کشورهای اروپایی و آمریکا را برای تشدید تحریمها علیه روسیه متقاعد و ۱۵۰ دیپلمات روس را از این کشورها اخراج کند. روسیه بارها دخالت در این حادثه را رد کرده است.
بر اساس این گزارش، نخستوزیر سابق انگلیس از ترامپ خواسته بود تا رهبری اقدام جهانی علیه مسکو را بر عهده بگیرد. بااینحال اسناد یادشده نشان میدهد که ترامپ پاسخ داده است: «نه من ترجیح میدهم دنبالهرو باشم تا اینکه رهبری کنم»
او گفته است که تمام کشورها باید بهصورت جمعی اقدام کنند. «من حاضر نیستم آمریکا را جلو بیندازم و سایر کشورها منفعل باشند.»
در گزارش دیلی تلگراف همچنین میخوانیم که ترامپ از «ترزا می» پرسیده است: چرا بوریس جانسون نخستوزیر نشد؟ آیا او به این سمت علاقهای نداشت؟
زمانی که «ترزا می» پاسخ داده بوریس جانسون در انتخابات درونی حزب محافظهکار در سال ۲۰۱۶ کنار کشید، ترامپ گفته است: عجب، آنوقت شما مانند توپ بیسبال شوت شدید به سمت جلو! ولی واقعاً فکر میکنم از اول اینطور توطئهچینی کردید.
همچنین گفته میشود که ترامپ عمداً پاسخ تماس تلفنی نخستوزیر سابق انگلیس را برای اعتراض به تصمیم واشنگتن در خصوص جابهجایی سفارتخانه این کشور از تلآویو به قدس را نداده است.
آذرماه ۱۳۹۶ دولت آمریکا با وجود مخالفتهای گسترده جهانی و منطقهای، تصمیم خود را برای به رسمیت شناختن قدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و شروع روند انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس اعلام کرد. این اقدام همان زمان با مخالفت ترزا می و احزاب مخالف سیاسی در انگلیس روبرو شد.
«ترزا می» خرداد سال گذشته براثر فشارهای افکار عمومی در خصوص روند کند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از مقام نخستوزیری کنارهگیری کرد و سپس انتخابات درونی حزب محافظهکار آغاز شد. بوریس جانسون در این انتخابات موفق شد ۶ رقیب دیگر خود را کنار زده و کرسی نخستوزیری را تصاحب کند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/