نخستوزیر بعدی ژاپن کیست؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا ، بعد از اعلام استعفای آبه شینزو به علت بیماری، بحث در محافل سیاسی ژاپن در خصوص جانشین وی داغ شده است.
شیگرو ایشیبا وزیر دفاع سابق که مدتی دبیرکل حزب حاکم نیز بود، فومیو کیشیدا از مقامات حزب حاکم و یوشیهیده سوگا دبیر ارشد کابینه ژاپن از کاندیداهای مطرح جانشینی آبه هستند.
اما نظرسنجیهای اخیر نشان میدهند که محبوبیت سوگا در روزهای اخیر به شدت افزایشیافته و او تبدیل به کاندیدای نخست رهبری حزب لیبرال دموکرات شده است.
بر اساس نظرسنجی آساهی شیمبون، سوگا حمایت 38 درصد اعضای حزب را دارد، درحالیکه ایشیبا تنها 25 درصد اقبال دارد و کیشیدا نیز تنها 5 درصد.
سوگا که روز چهارشنبه اعلام کرد نامزد رهبری حزب حاکم لیبرال دموکرات خواهد شد از نزدیکان آبه محسوب میشود.
آبه پیشتر کیشیدا را برای جانشینی خود در انتخابات ترجیح میداد تا جلوی پیروزی ایشیبا که از منتقدان خود محسوب میشود را بگیرد. اما ظاهراً اقبال پایین به کیشیدا موجب شده آبه از تأیید عمومی وی خودداری کند.
آبه هفته پیش بعد از اعلام استعفا به یکی از دستیاران خود گفته بود که میخواهد سوگا جانشین وی باشد. تأیید آبه موجب شد که سوگا از اقبال بالایی میان اعضای حزب برخوردار باشد.
برنده رقابت برای رهبری حزب حاکم به احتمال بسیار بالا برنده رأیگیری پارلمان برای انتخاب نخستوزیر در روز 14 سپتامبر خواهد شد، چرا که حزب حاکم اکثریت پارلمان را در اختیار دارد.
مرد عمل
سوگا یک سیاستمدار کهنهکار است که سالها حضور در کریدورهای قدرت در توکیو موجب شده وی شناخت بالایی از سیستم دولت ژاپن داشته باشد و سیاستهای اقتصادی آبه را به خوبی درک کند.
در دفتر پارلمانی وی یک تابلوی خطاطی شده ژاپنی نصب شده که در آن نوشته شده «وقتی اراده وجود دارد، راهی نیز وجود دارد.» سوگا ظاهراً به این گفته عمیقاً باور دارد و این راز اراده بالای اوست.
سوگا هر روز قبل از شروع کار 100 بار شنا میرود.
منجی اقتصاد ژاپن
سوگا نقش مهمی در پیشبرد سیاست اقتصادی موفق آبه موسوم به «ابهنومیکس» داشت که بر پایه تسهیل پولی، بالابردن مخارج مالی و اصلاحات ساختاری استوار بود.
سوگا قول داده در صورت پیروزی روند اصلاحات اقتصادی آبه را ادامه دهد.
غریبه دنیای سیاست
گرچه سوگا اکنون یکی از قدرتمندترین سیاستمداران ژاپن است، اما وی ابتدای کار خود چندان میانه ای با اصحاب قدرت نداشت. رشد سوگا در کشوری مانند ژاپن که بسیاری از سیاستمداران شغل آبا و اجدادی را به ارث بردهاند قابلتوجه است. برای مثال آبه خود نوه یک نخستوزیر و پسر یک وزیر خارجه است.
سوگا که پسر یک مزرعهدار در استان شمالی آکیتا است که کار خود را با منشیگری یک قانونگذار آغاز کرد و سپس عضو شورای شهر یوکوهاما در نزدیکی توکیو شد.
رهبر کاریزماتیک؟
سوگا را نمیتوان سیاستمداری کاریزماتیک دانست. وی معمولاً فردی جدی است که متنهای از پیش نوشته را در کنفرانسهای خبری قرائت میکند. او از سؤالات آزاردهنده خبرنگاران ناراحت میشود و این ناراحتی را به زبان میآورد.
سوگای 71 ساله از سال 2012 تاکنون پست دبیر ارشد کابینه را حفظ کرده است. او رکورد حضور در این پست را شکسته است، درست مانند آبه که رکورد نخستوزیری ژاپن را شکست.
تاکید بر توریسم و اقتصاد منطقهای
سوگا بارها بر نیاز به تقویت بخش گردشگری به منظور احیای اقتصاد مناطق کمبضاعت ژاپن که از مشکل پیری و کاهش جمعیت رنج میبرند تأکید کرده است.
سوگا هفته پیش در مصاحبه با رویترز از نیاز به احیای اقتصادهای محلی گفت و این پیام روشن را فرستاد که بیشتر از کرونا به اقتصاد ژاپن اهمیت میدهد.
او گفت ژاپن هرکاری لازم باشد انجام میدهد تا بازیهای المپیک توکیو که تا 2021 بهتعویقافتادهاند را برگزار کند.
بیتجربه در سیاست خارجی
یکی از معایب سوگا میتواند تجربه پایین وی در حوزه سیاست خارجی باشد. سوگا در دفتر خود در پارلمان ژاپن عکسی از خود کنار دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا نصبکرده است.
سوگا روز چهارشنبه پس از اعلام کاندیداتوری خود گفت که خواهان برقراری رابطهای خوب با دولت ترامپ است.
انتهای پیام/ 4153/
انتهای پیام/