دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تحلیل‌گر حوزه بین‌الملل در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

5 ابزار برای حمله سایبری علیه سیاست‌های رسانه‌ای ایران هراسی/ رسانه‌های ایرانی ارتباط عربستان و تروریست‌ها را افشا کنند

محمدمنصور عظیم زاده اردبیلی با اشاره به اجرای سیاست‌های رسانه‌ای برای ایران هراسی، 5 ابزار تهاجمی برای حضور رسانه‌های ایرانی در این نبرد ارائه کرد.
کد خبر : 512370

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، تحلیل‌گر مسائل بین الملل اتخاذ شیوه و تصمیم گیری صحیح مبتنی بر نقش فعال رسانه‌ای در حوزه برون مرزی و استفاده همه جانبه از ابزارهای شبکه‌های اجتماعی را از ضروریات دانست و عنوان کرد: مدیریت افکار عمومی از طریق رسانه‌های معاند یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو بوده که می‌طلبد حوزه‌های رسانه‌ای برون مرزی کشورمان همچون پرس تی وی و العالم و .... نسبت با بازتعریف رابطان نخبگانی خود در عرصه بین الملل تجدیدنظر کنند و موضوعات جدید با نفی و مقابله با قدرت هژمنوتیک آمریکا در منطقه غرب آسیا را دستور کار قرار دهند. 


محمدمنصور عظیم زاده اردبیلی تحلیل‌گر مسائل بین الملل، ایران را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مورد توجه تحلیل‌گران رسانه‌ای خواند و گفت: سخنرانی سالانه اخیر  ترامپ در کنگره نشانگر اهمیت ایران در معادلات اصلی بین المللی آمریکا است به نحوی که حاکمان آمریکا برای اقناع افکار عمومی در برخورد تهاجمی با ایران درصدد تکرار واژگان خود با راهبرد ایران هراسی هستند.


تحلیل‌گر مسائل بین الملل افزود: همچنین به نظر می‌رسد در غرب آسیا قدرت‌های منطقه‌ای از جمله بـازيگران تأثيرگذار در موفقيت يـا شكست بازدارندگی هستند. جمهوری اسلامی ايران به عنوان يك قدرت برتر منطقه‌ای، با دارا بودن موقعيت ژئواستراتژيك و ژئواكونوميك حساس در دوران رژیم گذشته به عنوان يكي از همپيمانان مهـم آمريكا در غرب آسيا محسوب می‌شد، اما با پيروزی انقلاب اسلامی روابط ميان ايران و آمريكا در تعـارض قرار گرفت و ايران به صورت يك واحد معترض در مقابل هژمونی آمريكا مطرح شده است. 


رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی هم نتوانستند قابلیت ممانعت از تهاجم ایران را کتمان کنند


وی گفت: در وضعیت کنونی به نظر می‌رسد حتی رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران نتوانسته‌اند این نکته را کتمان کنند که توانایی و قابلیت ممانعت از تهاجم، یکی دیگر از مفروض‌های اصلی تحقق بازدارندگی و ممانعت از حمله آمریکا به جمهوری اسلامی ایران است که این مهم در مسئله تهاجم مستقیم ایران به پایگاه عین الاسد عراق به وضوح قابل درک است. چرایی عدم استمرار تهاجم آمریکا در پاسخ به ایران می‌تواند یکی از مهم‌ترین محورهای گفتگوی اصحاب رسانه در چگونگی ساختار قدرت نظامی ایران و آمریکا معطوف به تئوری‌های بازدارندگی باشد.


این تحلیل‌گر حوزه بین الملل افزود: آنچه در درون گفتار و رفتار رئیس جمهور فعلی آمریکا کاملاً مشهود است منفعت محوری ذاتی اوست تا جایی که امنیت نیز برای او به‌مثابه یک کالا ارزش پیدا کرده است. زمانی که او به‌نقد عملکرد آمریکا در منطقه غرب آسیا می‌پردازد، بخش عمده‌ای از نظرات او جنبه اقتصادی دارد. او همواره این سؤال را مطرح کرده که آمریکا با میلیاردها دلار هزینه در عراق چه منفعتی بدست آورده؟ درصورتی‌که سؤال دقیق تر و منطقی‌تر این است چرا با میلیاردها دلار هزینه در عراق توسط ایالات‌متحده امنیت عراق و خاورمیانه نسبت به گذشته آسیب‌پذیرتر گشته و سطح ناامنی بالاتر رفته است؟



حمله بزدلانه آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی این سوال جدی را مطرح کرده که چگونه آمریکا علی‌رغم ادعای داعش ستیزی، قوی‌ترین نیروی فعال علیه داعش از بین برده است؟



رسانه‌های معاند با بحران جدی مقبولیت در مقولاتی نظیر معامله قرن روبه‌رو هستند


عظیم زاده اردبیلی با توجه به هجمه گسترده رسانه‌های معاند علیه ایران و افزایش رویکرد ایران هراسی آمریکا گفت: این رسانه‌ها با بحران جدی مقبولیت در مقولاتی نظیر معامله قرن، اقدامات دولت سعودی، حمله به یمن، داعش ستیزی آمریکا و ارتقای سطح روابط اسرائیل با کشورهای منطقه‌ای رو به رو هستند. به عبارت دیگر رسانه‌های یاد شده علی‌رغم آنکه در مقولات فوق پروپاگاندای همه جانبه‌ای را پدید آورده اند، اما نتوانسته‌اند از بروز حقایق و حتی مخالفت جدی بدنه روشنفکران و نخبگان منطقه غرب آسیا در این موضوعات جلوگیری نمایند. حمله بزدلانه ارتش آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد قاسم سلیمانی این سوال جدی را در اذهان رقم زده که چگونه آمریکا علی‌رغم ادعای داعش ستیزی، بزرگ‌ترین و قوی‌ترین نیروی فعال علیه داعش در این منطقه را از بین برده است.


وی شبکه‌های برون مرزی ایران را خط مقدم رسانه‌های جمهوری اسلامی در مقابله با این هجمه‌ها عنوان کرد و گفت: در دنیای کنونی و مجازی اصل بر شتاب بسیار زیاد اطلاعات و ارتباطات است. وقتی چنین ساختاری شتاب دارد باید برنامه‌ها نیز به همان شدت پیش رود، در غیر این ‌صورت در جنگ نرم دچار شکست خواهیم شد.


این تحلیل‌گر حوزه بین الملل افزود: امروزه شبکه‌های مجازی به دنیایی تبدیل‌شده و مسائلی در آن اتفاق می‌افتد که درگذشته اصلاً نمونه آن اتفاق نمی‌افتاد؛ چنانچه درحال‌حاضر از یک کودک دبستانی تا یک پیرمرد در شبکه مجازی حضور فعال دارند و شما با مخاطبان متعددی روبرو هستید. به نظر می‌رسد آمریکا و قدرت‌های فرامنطقه‌ای در گام‌های نخستین خود در مقوله ایران هراسی بیشتر متمرکز بر مسائل قومی، منطقه‌ای و درگیری‌های شیعه و سنی بودند اما امروزه به‌مراتب پیچیده شده و وارد مباحث امنیتی شده‌اند.



آمریکا و قدرت‌های فرامنطقه‌ای در گام‌های نخستین خود در مقوله ایران هراسی بیشتر متمرکز بر مسائل قومی، منطقه‌ای و درگیری‌های شیعه و سنی بودند اما امروزه به‌مراتب پیچیده شده و وارد مباحث امنیتی شده‌اند.



وی افزود: درحال‌حاضر، به مسئله ایران چه در دنیای مجازی و چه در دنیای واقعی به‌صورت امنیتی نگاه می‌شود. وقتی مسائل جمهوری اسلامی ایران چون مسئله هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و حتی دفاع از جنبش‌های آزادی‌بخش مانند حزب‌الله در شورای امنیت در دنیایی واقعی مطرح می‌شود آن‌ها توسط لشگریان سایبری خود همین مفهوم و ماهیت ضدامنیتی فعالیت‌های ایران را در فضای مجازی و در راستای ایران هراسی راهبری می کنند. 


این تحلیل‌گر حوزه بین الملل اتخاذ شیوه و تصمیم گیری صحیح مبتنی بر نقش فعال رسانه‌ای در حوزه برون مرزی و استفاده همه جانبه از ابزارهای شبکه‌های اجتماعی را از ضروریات دانست و عنوان کرد: این مقولات باید به طور گسترده در دستور کار قرار گیرد. مدیریت افکار عمومی از طریق رسانه‌های معاند یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو بوده که می‌طلبد حوزه‌های رسانه‌ای برون مرزی نسبت با بازتعریف رابطان نخبگانی خود در عرصه بین الملل تجدیدنظر کنند و موضوعات جدید با نفی و مقابله با قدرت هژمنوتیک آمریکا در منطقه غرب آسیا را دستور کار قرار دهند. 


5 ابزار تهاجم سایبری علیه سیاست‌های رسانه‌ای ایران هراسی


وی افزود: شبکه پرس تی وی با محوریت زبان انگلیسی می‌تواند نقش موثری در ارتقای سطح اطلاعات و آگاهی شهروندان انگلیسی زبان ایفا کند. در این میان رویکرد ملی گرایی و منفعت محوری دونالد ترامپ و تاکید بر تناقض حضور منطقه‌ای آمریکا در غرب آسیا، می‌تواند یکی از نقاط قوت برای تهاجم سایبری توسط شبکه‌های مجازی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با سیاست‌های رسانه‌ای ایران هراسی باشد. به عبارت دیگر استراتژی بازدارنده مجازی می‌بایست در شبکه‌های برون مرزی رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران تعریف شود.


این تحلیل‌گر حوزه بین الملل در خصوص مولفه‌های استراتژی بازدارندگی رسانه‌ای و مجازی،  گفت: توانمندسازی ساختارهای سایبری، اقناع افکار عمومی و جهان، ضدحمله‌های به هنگام سایبری، استفاده از شکاف‌های قدرت در عرصه بین الملل به ویژه در واگرایی اتحادیه اروپا و آمریکا و تضعیف ناتو بعد از به قدرت رسیدن ترامپ، پرسش از چرایی دخالت‌های ایالات متحده در حاکمیت‌های ملی برخلاف اصول دموکراسی و نظایر آن، می‌تواند از برنامه‌های اقدام در این راهبرد بازدارنده مجازی باشد.


رسانه‌های ایرانی ارتباط عربستان با گروهک‌های تروریستی منطقه را افشا کنند


وی افزود: همچنین با توجه به اینکه عربستان سعودی یکی از کارگزارهای اصلی منطقه‌ای آمریکا در غرب آسیا علیه منافع ایران بوده، یکی از این مولفه‌های بازدارندگی رسانه‌ای و مجازی، این است که ایران به طور جدی وارد مقابله در فضای مجازی و سایبری شود و ارتباط عربستان با گروهک‌های تروریستی مانند داعش، فتح الشام، احرارالشام و جیش الاسلام را (که از سوی عربستان تقویت می‌شوند) برای ملت‌های منطقه و جهان افشا کند. 


عظیم زاده اردبیلی با پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب پیرامون ارتباط فضای مجازی عربستان با گروهک‌های تروریستی  گفت: این کمیته باید  مسائل را برای افکار عمومی جهان اسلام روشن کند.


این تحلیل‌گر حوزه بین الملل افزود: نکته دیگر در این مجال بحث جایگاه منافع ملی و تدوین استراتژی بازدارندگی مجازی در منظومه مقام معظم رهبری براساس مفهوم منافع ملی است. همانطور که ایشان نیز تاکید داشته اند «آنجایی که ما چیزی را به‌عنوان منافع ملّی در نظر می‌گیریم لکن هویّت ملّی را پایمال می‌کنیم، قطعاً اشتباه کرده‌ایم، این منافع ملّی نیست؛ به عبارت دیگر منافع ملّی بایستی با هویّت ملّی تطبیق داده شود، نه اینکه هویّت ملّی تابع منافع ملّی قرار بگیرد.» ایشان بر این نگاه تاکید ورزیده‌اند یکی از کارهای بزرگ انقلاب اسلامی همین است که یک هویّتی برای ملّت تعریف کرد و بر آن پافشاری کرد؛ منافع ملّی را براساس آن استخراج، استنباط، ترسیم، تصدیق و دنبال کرد.


وی در پایان گفت: راهبردهای بازدارندگی مجازی به ویژه براساس بازتعریف منافع ملی و هویت ملی در عرصه رسانه یکی از الزامات شبکه‌های برون مرزی کشورمان همانند پرس تی وی، هیسپان تی وی و ...  در عرصه کنونی بین الملل است.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب