کتابی جامع و بهروز از مطالب «آنزیمشناسی»/ 14 فصل درباره آنزیم را در این کتاب بخوانید
امیر آراسته در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از انتشار کتاب «آنزیمشناسی» خبر داد و درباره اهداف تألیف آن اظهار کرد: این کتاب میتواند بهعنوان کتاب درسی مقطع ارشد دانشگاههای ایران استفاده شود. با توجه به نبود چنین کتابی به زبان فارسی در زمینه آنزیمشناسی، چند کتاب اصلی آنزیمشناسی را بهصورت تألیف یا گردآوری کنار هم گذاشتیم و تقریباً اکنون بهروزترین کتاب فارسی است که در این زمینه وجود دارد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشکده علوم پایه گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، «آنزیمشناسی» کتابی جامع و بهروز از مطالب است که میتواند در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتههای زیستشناسی قرار گیرد.
وی درباره کاربردها و راهبردهای کتاب «آنزیم شناسی» عنوان کرد: آنزیمشناسی یکی از دروس اصلی دانشجویان رشتههای بیوشیمی، بیوتکنولوژی، زیستشناسی سلولی مولکولی و بعضی از گرایشهای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری زیستشناسی است.
آراسته ادامه داد: این کتاب از نظر کاربردهای صنعتی میتواند در بخش ارتباط با صنعت مؤثر باشد و در بیوتکنولوژی برای تخلیص و جداسازی آنزیمها مورد استفاده قرار گیرد. از نظر کاربردهای علمی میتوان بهعنوان کتاب مهم درسی و بهروز برای دانشجویان گروههای زیستشناسی در نظر گرفته شود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پایه گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با اشاره به اینکه کتاب آنزیمشناسی در 15 فصل تنظیم شده است، درباره فصلهای آن گفت: فصل نخست مقدمهای درباره آنزیمهاست که آنها را معرفی میکند. فصل دوم در مورد ساختار و ویژگیهای پروتئینها بهعنوان ساختارهای آنزیمی صحبت میکند. فصل سوم عملکرد اختصاصی آنزیمها را بیان کرده و در فصل چهارم آنزیمهای مونومری و اُلیگومری از نظر ساختارها بررسی شده است.
آراسته اضافه کرد: فصل پنجم مقدمهای بر سینِتیک و واکنشهای سینتیکی که پیشنیازی برای ورود به بحث سینتیک بوده و فصلهای ششم، هفتم و هشتم کاملاً درباره سینتیک و تئوری سینتیک واکنشهای آنزیمی است.
به گفته این مؤلف، فصل نهم کتاب، ساختمان، جایگاه فعال و مهم آنزیم را معرفی کرده است و فصل دهم درباره ویژگیهای شیمیایی عملکرد آنزیم صحبت میکند. فصل یازدهم و دوازدهم درباره عملکرد تعاونی آنزیمها یا همان کواُپریتیویتی صحبت شده و اتصال لیگاند و عملکرد تعاونی آنزیمها مورد بررسی قرار گرفته است.
راهکاری برای کمترکردن پیشتازی علم کتابهای انگلیسی
وی ادامه داد: فصل سیزدهم و چهاردهم هم به کاربردهای آنزیمها در صنعت، پزشکی و بیوتکنولوژی اختصاص یافته و نهایتاً فصل شانزدهم که میتواند برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی خیلی قابل استفاده باشد، روشسنجی فعالیت آنزیمهاست و اصول روشسنجی فعالیت آنزیم را در این فصل آوردیم که میتواند خیلی کاربردی باشد.
به گفته آراسته، دانشجویان مقطع دکتری با مطالعه این روشها و حتی دانشجویان و استادان رشتههای دیگر که دنبال آنالیز برای اندازهگیری کمّی و کیفی ترکیبات هستند، میتوانند با استفاده از این روشها فعالیت آنزیمها را با این اصول، اندازهگیری کنند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پایه گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با اشاره به اینکه مرداد سال جاری سری نخست کتاب «آنزیم شناسی» توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی به تعداد 500 جلد به چاپ رسیده درباره نقش و حمایت دانشگاه در تألیف این کتاب مطرح کرد: مرحله نخست در نیازسنجی و انتخاب کار بر عهده بنده بود؛ اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بهعنوان ناشر، کمال همکاری را برای انتشار این کتاب داشت.
آراسته با بیان این مطلب که راهبرد اصلی این است که بتوانیم مطالب علمی را زودتر به دانشجویان مقاطع ارشد برسانیم به آنا گفت: کتابهای انگلیسی از نظر علمی مقداری از کتابهای فارسی جلوتر هستند. هدف من از تألیف کتاب این بود که پیشتازی علم کتابهای انگلیسی را با کتاب فارسی کمتر کنم؛ چراکه کتابهای فارسی بهروز درباره آنزیمشناسی وجود ندارد و معمولاً دانشجویان برای استفاده از منابع انگلیسی مشکل داشتند.
وی خاطرنشان کرد: بسیار پسندیده است که از طرف خبرگزاریها یا هر نهاد دیگری کتاب «آنزیمشناسی» به دانشجویان در ایران معرفی شود.کتاب قابلیت این را دارد که استادان و دانشجویان نه فقط در دانشگاه آزاد اسلامی؛ بلکه در همه دانشگاههای ایران از مطالب آن استفاده کنند. درخواستم این است که این کتاب به کل جامعه علمی ایران معرفی شود.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/