دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کریمیان در گفتگو با آنا:

60 مقاله در حوزه گردشگری نگارش شد/ موفقیت مرکز تحقیقات گردشگری نیازمند همراهی میراث فرهنگی

رئیس مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با اعلام اینکه دارای امکانات علمی و آموزشی خوبی هستیم، گفت: حدود 60 مقاله در حوزه گردشگری از سوی دانشجویان نگارش شده است.
کد خبر : 511621
000000000.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان از زمان آغاز فعالیت خود در سال 1395 به‌دنبال درآمدزایی از طریق گردشگری بوده و در آینده با برنامه‌ریزی مناسب این دانشگاه می‌تواند به درآمد پایدار برسد تا علاوه بر کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای در حوزه تحقیقات جذب توریسم نیز فعالیت داشته باشد.


استان سیستان و بلوچستان جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد و با وجود دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه می‌توان موفقیت‌های زیادی را از این راه کسب کرد.


متأسفانه با شیوع ویروس کرونا روند جذب گردشگر در استان سیستان و بلوچستان به شدت کُند شده و در نتیجه درآمد پایدار نیز تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته است، اما در پساکرونا می‌توان دوباره شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی در استان سیستان و بلوچستان بود و از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی برای دستیابی به درآمد پایدار و تحقیقات در این زمینه بهره برد.


خبرنگار آنا به این مناسبت گفتگویی را با مریم کریمیان بستانی رئیس مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان ترتیب داده است تا مخاطبان را در جریان آخرین فعالیت‌های این مرکز قرار داد.


مشروح گفتگوی آنا با کریمیان در پی می‌آید:


آنا: ابتدا تاریخچه‌ای از مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و چگونگی راه‌اندازی آن بیان کنید.


کریمیان: مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در سال 1395 با مدیریت محمدگل کهرازه راه‌اندازی شد. هدف از راه‌اندازی این مرکز، درآمدزایی از راه گردشگری بوده است، چراکه استان سیستان و بلوچستان جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد و همه‌ساله گردشگرانی برای لذت بردن از جاذبه‌های سیستان و بلوچستان به این استان سفر می‌کنند.


مشارکت زنان با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه صنایع دستی


اما متأسفانه طی 6 ماه گذشته با شیوع ویروس کرونا، درآمدزایی در حوزه گردشگری کاهش داشته است و پیش از آن نیز طرح‌هایی در قالب تفاهم‌نامه با ارگان‌ها و سازمان‌ها منعقد شده بود که به‌دلیل مشکلات اداری هنوز به مرحله اجرا درنیامده است؛ یکی از این تفاهم‌نامه‌ها با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود که به اجرا درنیامد.


آنا: مهم‌ترین مأموریت مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان چیست؟


کریمیان: با توجه به اینکه به‌تازگی مسئولیت این مرکز را عهده‌دار شده‌ام، برنامه کاری خود را برای آینده به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال کرده‌ایم و اهداف ما در کوتاه‌مدت رسیدن به درآمدزایی است و در این راستا یک بانک اطلاعاتی درخواست کردیم.


باید با کمک اعضای هیئت علمی و افراد علاقه‌مند به حوزه گردشگری، زیرساخت داده‌سازی فراهم کنیم؛ اما متأسفانه فناوری و سیستم‌های کامپیوتری و ملزمات آن در اختیارمان نیست.


برای دستیابی به اهداف میان‌مدت برگزاری جشنواره‌ و همایش‌ را پیش‌بینی کرده‌ایم که طی آن از افراد فعال در حوزه گردشگری (حقیقی و حقوقی) کمک خواهیم گرفت تا جاذبه‌های شهر زاهدان و استان سیستان و بلوچستان را در بخش گردشگری از جمله اکوتوریسم، جاذبه‌های طبیعی و صنایع دستی به منصه ظهور رسانده و با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی از این راه درآمدزایی کسب کنیم.


مرکز تحقیقات گردشگری واحد زاهدان خودکفاست


قصد داریم زنان فعال در زمینه صنایع دستی را با خود همراه کنیم تا برای دانشگاه و خودشان درآمدزایی کنند و این موجب شناساندن قابلیت زنان فعال و محصولاتشان خواهد شد و در بلندمدت یک منبع درآمد خوب برای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان است؛ البته این فعالیت‌ها باید در راستای اهداف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد و درصورتی که این اداره ما را همراهی نکند در رسیدن به اهداف خود موفق نخواهیم بود.


آنا: بودجه مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان از کجا تأمین می‌شود؟


کریمیان: تا این لحظه هدف مرکز تحقیقات درآمدزایی بوده است. سال نخست (1395) برای یک سال طبق بخشنامه مراکز تحقیقاتی بودجه از تهران آمده و حتی دستمزد ماهانه برای رئیس مرکز در نظر گرفته شده بود؛ اما اکنون اعلام می‌کنند دانشگاه آزاد اسلامی هیچ نوع کمکی به مرکز تحقیقات گردشگری نخواهد کرد و حقوق ماهانه نیز نخواهند داد. در این راستا نه‌تنها باید بودجه خود را تأمین کنیم،؛ بلکه باید برای دانشگاه آزاد اسلامی نیز درآمدزایی داشته باشیم.


آنا: حامی مالی هم ندارید؟


کریمیان: تا این لحظه خیر. شیوع ویروس کرونا نیز مزید بر علت شده تا دست ما در این باره بسته باشد.


آنا: با توجه به این شرایط شما می‌توانید در حوزه گردشگری مجازی فعال‌تر باشید، چون چاره‌ای جز این مورد ندارید.


کریمیان: بله درست است. با توجه به شرایط کنونی فقط باید تمرکز خود را روی گردشگری مجازی بگذاریم. فکر می‌کنم گردشگری به معنای مجازی هنوز برای خیلی‌ها جا نیفتاده است. مردم وقتی می‌گویند «سفر»! دوست دارند واقعاً هنگام سفر از خانه‌شان دور شوند تا اینکه پشت سیستم و کامپیوتر بنشینند؛ بنابراین، ابتدا گردشگری مجازی شاید مورد استقبال قرار نگیرد؛ اما فکر می‌کنم با هماهنگی با پارک علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در این زمینه موفق شویم.


آنا: جایگاه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی در مرکز تحقیقات گردشگری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


کریمیان: در مقطع کارشناسی‌ ارشد، رشته برنامه‌ریزی توریسم و گردشگری داریم و  دانشجویان مقطع دکتری نیز در رشته برنامه‌ریزی شهری تحصیل می‌کنند، تعداد پایان‌نامه‌ها و رساله‌هایی که در زمینه گردشگری کار شده بسیار زیاد بوده است.


چنانکه سال 97 در مرکز تحقیقات گردشگری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان همایش گردشگری و اقتصاد مقاومتی برگزار شد و تعداد کسانی که در این همایش شرکت کرده بودند، بالا بود و مقالات زیادی نیز به دست ما رسید.


دارای امکانات علمی و آموزشی خوبی هستیم و نزدیک 60 مقاله در حوزه گردشگری با راهنمایی من از سوی دانشجویان نگارش شده است. همکارانمان نیز در گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری مانند زمین‌شناسی و ژئوتوریسم درگیر نگارش مقاله و پایان‌نامه هستند.


آنا: برای دوران پساکرونا چه برنامه‌هایی دارید؟


کریمیان: فعلاً که اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده، حتی کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و ... که در حوزه گردشگری سرآمد هستند به دلیل شیوع ویروس کرونا با مشکل مواجه شده‌اند. گردشگری در ایران که نوپا بود، زمین خورد و بلندکردن و بازیابی مجدد این حوزه بسیار دشوار است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب