دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1399 - 10:57
شهیدی مطرح کرد؛

فرونشست خاک حاصل مصرف بی‌رویه ذخایر آب‌های زیرزمینی در اصفهان

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: اصفهان استانی پرمخاطره است، چراکه مصرف بی‌رویه ذخایر آب‌های زیرزمینی موجب فرونشست خاک شده و این موضوعی خطرناک است.
کد خبر : 510951
70ac87d4-4720-4166-976a-b3a4f0a7db82.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، علیرضا شهیدی در نشست انعقاد تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان خواست تا از توان خود برای همکاری با بخش‌های صنعتی و تولیدی استان و کشور بهره جوید.


وی اضافه کرد: درصدد احیای همکاری‌های گذشته با دانشگاه آزاد اسلامی هستیم و یکی از زمینه‌های مورد نظر در این زمینه، موضوعات مربوط به زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی است که با توجه به ظرفیت استان اصفهان از لحاظ علمی این همکاری می‌تواند نویدبخش آینده‌ای روشن در این تعامل دوطرفه باشد.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه سابقه آشنایی و همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به زمان اولین تجربه گردهمایی زمین‌شناسی و تهیه نقشه یکپارچه استان اصفهان برمی‌گردد، مطرح  کرد: اصفهان استانی خاص و بزرگ در حوزه‌های متنوع زمین‌شناسی است و تنوع واحدها و گونه‌های زمین‌شناسی در این استان موجب شده که اصفهان متمایز از سایر استان‌ها باشد.


رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: از یک سو اصفهان در تنوع سنگ، مواد معدنی و رادیواکتیو ظرفیت بسیار بالایی دارد و از سوی دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان جزء دانشگاه‌های پیشتاز، باسابقه و دارای ظرفیت علمی بالای کشور است.


لزوم تحصیل و تجربه میدانی برای دانشجویان رشته زمین‌شناسی


شهیدی ادامه داد: در مجموعه آموزش عالی و مراکز علمی استان اصفهان، مطالعات زمین‌شناسی در مقایسه با سایر استان‌ها کمتر بوده است.


وی با بیان مخاطرات و تهدیدهای موجود در استان اصفهان تأکید کرد: اصفهان استانی پرمخاطره است، چراکه مصرف بی‌رویه ذخایر آب‌های زیرزمینی موجب فرونشست خاک شده و این موضوعی بسیار خطرناک است و تهدیدی جدی برای این استان به‌شمار می‌رود.


رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور همچنین خواستار تجربه همزمان تحصیل و کسب تجربه میدانی برای دانشجویان رشته زمین‌شناسی شد و بیان کرد: زمین‌شناسی، رشته‌ای دشوار اما شیرین است و تا زمانی که دانشجویان ارتباط مستقیم و عینی با این رشته پیدا نکنند، درک آن سخت است و کار تجربی همزمان با تحصیل می‌تواند تأثیرگذار باشد و دانشگاه‌ها باید به سمتی بروند که در این حوزه، زمین‌شناسی و اکتشاف همزمان انجام شود.


انتهای پیان/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب