دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1399 - 08:00
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی 33/ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عجب‌شیر:

طرح‌های مشترک دانشگاه و صنایع گسترش می‌یابد/ استفاده بهینه از کارایی دستگاه‌های «بتن‌شکن» و «تست پنج گاز»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر گفت: توجه ویژه به ظرفیت‌های عظیم آزمایشگاهی و كارگاهی در این واحد دانشگاهی به‌منظور درآمدزایی و گسترش طرح‌های مشترک با صنایع این شهرستان است.
کد خبر : 510263
IMG-20200829-WA0032.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعه‌ای که در قالب سامانه‌های ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.




**بیشتر بخوانید:


بهره‌مندی دانشجویان پرستاری از آزمایشگاه «پراتیک»


آزمایشگاه آموزشی تحقیقاتی شیمی چه کاربردهایی دارد؟


2 هزار و 200 متر مربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی در خدمت دانشجویان و محققان




بر این اساس بر آن هستیم تا این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور را در سلسله گزارش‌ها و گفتگوهایی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاع‌رسانی کنیم. در این شماره (33) و در گفتگو با پرویز احدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر به ارائه و معرفی خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی این دانشگاه پرداخته می‌شود. گفتگو را باهم پی‌می‌گیریم:


آنا: ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه متبوع خود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


احدی:  برخی از دستگاه‌‌ها و وسایل موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر در شهرستان و منطقه منحصربه‌فرد بوده و با این ویژگی، واحد دانشگاهی عجب‌شیر پاسخگوی مطالبات صنعتگران است.


در راستای دستیابی به اهداف سند دانشگاه آزاد اسلامی و تحقق اهداف كلان دانشگاه در زمینه پژوهش ارزش‌آفرین و حل مسائل جامعه و صنعت، سال‌های اخیر طرح‌های برون‌دانشگاهی  با ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی می‌تواند یكی از ابزارهای مورد استفاده باشد.


 از رویكردهای این واحد دانشگاهی در سال‌های اخیر و پیش‌رو، توجه ویژه به ظرفیت‌های عظیم آزمایشگاهی و كارگاهی در این واحد دانشگاهی در راستای درآمدزایی و استفاده از این ظرفیت‌ها در گسترش طرح‌های مشترک با صنایع است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر با دارابودن بیش از 20 باب آزمایشگاه و کارگاه در رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر سعی دارد در این مسیر گام‌های اساسی و مهمی بردارد.


آنا: چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه خود دارید که می‌تواند برند محسوب شود؟


احدی: با توجه به وجود رشته‌های فنی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر به‌ویژه رشته‌های مکانیک‌خودرو، تأسیسات، تبدیل انرژی، ساخت و تولید و رشته‌های عمران، دستگاه‌های شاخص در این واحد عبارتند از دستگاه‌های تست پنج‌گاز برای سنجش گازی خروجی از موتورهای بنزینی که کاربرد بسیار وسیعی در معاینه فنی خودروها دارد و دستگاه‌های شبیه‌ساز تراشکاری که در شبیه‌سازی تراشکاری در خودرو کاربرد دارد.



در آزمایشگاه عمران دستگاه بتن‌شکن با کاربرد مخصوص برای تست بتن وجود دارد که نمونه این دستگاه در سطح شهر وجود نداشته و تنها دستگاه موجود در منطقه است.


آنا: کاربرد این دستگاه‌ها برای چه گروه‌های تحصیلی و پژوهشی است؟


احدی: کاربرد مهم این دستگاه‌ها در گروه‌های  فنی  مکانیک و عمران بوده و رایزنی‌های مختلف برای اجرای مکانیسمی برای استفاده از کارایی پژوهشی دانشجویان و استفاده از ظرفیت کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های این واحد دانشگاهی در سطح شهر شده است.


آنا: آیا آزمایشگاه‌های شما به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده است؟ 


احدی: برای تبدیل و اخذ مجوز برای همکار استانداردشدن در حال مکاتبه و پیگیری امور مربوط هستیم.


آنا:  تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه‌تان داشته‌اید؟


احدی: با توجه به الزام افزایش دستگاه‌های موجود در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و لزوم بهره‌مندی از ابزار‌آلات دقیق و جدید، سیاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر مانند سال‌های قبل برای افزایش توانمندی مجدد و به‌روز‌رسانی در زمینه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌هاست به‌طوری که از سال 98 از محل اعتبارات معاونت علمی ریاست جمهوری و از محل یارانه‌ها، دستگاه‌های مورد نظر تهیه شده و هیچ‌گونه بار مالی برای دانشگاه نداشته است.


امسال نیز در حال انجام امور اولیه برای بهینه‌سازی و خرید ابزارآلات و دستگاه‌های لازم هستیم، در کنار این اقدامات از ارتقای دانش فنی و دانشگاهی دانشجویان و استادان در این واحد دانشگاهی غافل نبوده و  با برنامه‌ریزی برای دعوت از استادان بنام و محقق و با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای بالابردن سطح دانش استادان  و دانشجویان اقدام کرده‌ایم.


آنا: با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد متبوعتان چه برنامه‌هایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟


احدی: با توجه به کیفیت بالای دستگاه‌های موجود در این واحد دانشگاهی در بخش فنی، با برگزاری جلسه‌های مختلف با ارگان‌های رسمی به‌ویژه سازمان نظام مهندسی و ترافیک شهرداری درباره دستگاه‌های بتن‌شکن و دستگاه تست پنج گاز در‌صدد استفاده بهینه از کارایی این دستگاه‌ها در سطح شهر خواهیم بود.


آنا: در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا چه فعالیت‌هایی داشته‌اید.؟


احدی: درباره سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد«ساها»، همه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر در سامانه ثبت شده است و برای سامانه ساتا نیز در‌حال آماده‌سازی و انجام مکاتبات لازم هستیم.


آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدید؟


احدی: با توجه به اینکه رشته‌های علوم پزشکی در این واحد موجود نیست و آزمایشگاه پزشکی نداریم بالطبع فعالیتی هم نداشته‌ایم.


آنا: و کلام آخر...


احدی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب‌شیر با دارابودن بیش از 52 رشته فنی مهندسی و رشد و بالندگی در عرصه فعالیت‌های بنیادی، یکی از اثر‌گذار‌ترین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه آذربایجان شرقی بوده به‌طوری که با وجود آزمایشگاه‌های متعدد از قبیل آزمایشگاه بتن، آزمایشگاه سوخت‌رسانی، آزمایشگاه و کارگاه هیدرولیک، آزمایشگاه برق الکترونیک و وجود آتلیه‌های معاری و فعال بودن همه این آزمایشگاه‌ها که در دسترس استادان و دانشجویان است در مسیر تجاری‌سازی و همگام شدن با پیام مقام عظمای ولایت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای جهش تولید هم می‌توان گام‌های اثر‌بخشی برداشت، به همین دلیل با بررسی و انجام جلسات متعدد با ارگان‌های ذی‌ربط در راستای منویات مقام رهبری و برای اعتلای این واحد دانشگاهی برنامه‌های اساسی در حال تکوین است.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب