دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 شهريور 1399 - 00:02
سیدافقهی در گفتگو با آنا:

پیشبرد پروژه عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها می‌تواند هدیه انتخاباتی برای ترامپ باشد/لزوم تحمیل هزینه به امارات از سوی محور مقاومت

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: پیشبرد پروژه عادی‌سازی روابط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی می‌تواند یک پیروزی برای سیاست خارجی ترامپ و نتانیاهو باشد و به بهبود وضعیت آن‌ها در صحنه سیاسی داخلی کمک می‌کند.
کد خبر : 510051
_L3H7719.jpg

سید هادی سیدافقهی کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در خصوص چشم‌انداز پروژه عادی‌سازی روابط که با امارات شروع شد و تأثیر آن بر صحنه سیاسی داخلی در آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت گرچه توافق امارات به خودی خود اهمیت چندانی در معادلات بین‌المللی ندارد، اما پیشبرد پروژه عادی‌سازی روابط کشورهای اسلامی با اسراییل می‌تواند یک پیروزی برای سیاست خارجی دونالد ترامپ و همچنین بنیامین نتانیاهو باشد که به بهبود وضعیت آن‌ها در صحنه سیاسی داخلی کمک می‌کند.


مشروح گفتگو به شرح زیر است:


آنا: فکر می‌کنید توافق فعلی بین امارات و رژیم صهیونیستی چقدر دوام خواهد داشت؟


سیدافقهی: امارات سال‌هاست که به طور مخفیانه با اسراییل رابطه برقرار کرده است. گزارش‌ها حاکی از این هستند که اماراتی‌ها حداقل از سال 2002 وارد همکاری امنیتی-اطلاعاتی با صهیونیست‌ها شده‌اند و عادی‌سازی روابط کلید خورده است.


شاید ارزیابی اماراتی‌ها این بود که الان وقت علنی کردن رابطه و تلاش برای ایجاد ائتلاف جدید در منطقه است. این ائتلاف آمریکایی-اسراییلی-خلیجی می‌تواند محور مقاومت را محاصره و برای ایران تهدید ایجاد کند.


سیدهادی سید افقهی


از طرف دیگر رژیم صهیونیستی نیز برای امضای این توافق امتیاز خاصی نداده است و بنابراین انگیزه‌ای برای خروج از آن نخواهد داشت. گرچه اماراتی‌ها مدعی شده‌اند که توانسته‌اند جلوی اجرای طرح الحاق را بگیرند، اما نتانیاهو تا حالا سه بار گفته که قولی در خصوص طرح الحاق به اماراتی‌ها نداده و حتی تعلیق این طرح نیز محل سؤال است. ظاهراً امارات ادعای تعلیق پروژه الحاق را برای توجیه جنایت خود و تمام کردن دشمنی در حق مسلمانان مطرح کرده‌ است.


متاسفانه اماراتی‌ها وابستگی زیادی به آمریکا پیداکرده‌اند و دیگر نمی‌توانند جلوی واشنگتن ایستادگی کنند. اکثر رهبران جنوب خلیج فارس صرفاً به دنبال شهوات و لذت‌طلبی هستند و ابایی از خیانت به آرمان‌های اسلامی و عربی ندارند و برای حفظ تاج‌وتخت خود حاضر هستند به هر اقدامی دست بزنند.


آنا: آیا توافق عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی می‌تواند به دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا و بنیامین نتانیاهو در برون‌رفت از بحران سیاسی فعلی کمک کند؟


سیدافقهی: من فکر می‌کنم توافق امارات آنقدر اهمیت ندارد که بتواند پیروزی بزرگی به نفع ترامپ و نتانیاهو در صحنه سیاسی رقم بزند. در حال حاضر فقط امارات چنین توافقی با صهیونیست‌ها امضا کرده و این کشور هم نقش راهبردی در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا نمی‌کند.


از این گذشته، وضع ترامپ در انتخابات آنقدر بد است که این نوع توافقات نمی‌تواند وی را از شکست نجات دهد. ترامپ اکنون هم با بحران کرونا مواجه است، هم با مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا، هم با اعتراضات مردمی در پی قتل جورج فلوید که هنوز خاتمه نیافته‌اند. مشکل دیگر شکاف داخل حزب جمهوری‌خواه است که باعث شده حتی بعضی جمهوری‌خواهان اقدام به حمایت از جو بایدن رقیب وی کنند.


نتانیاهو نیز داخل سرزمین‌های اشغالی با اعتراضات مداوم مردمی مواجه است و فشارها برای کناره‌گیری وی به اتهام ناتوانی در کنترل بحران کرونا و فساد اقتصادی رو به افزایش است. این احتمال وجود دارد که نتانیاهو به‌زودی مجبور به برگزاری چهارمین انتخابات زودهنگام شود. در این شرایط وی به‌سختی بتواند با مطرح کردن ادعای پیشرفت معامله قرن یا نفوذ در خلیج فارس نظر ساکنان سرزمین‌های اشغالی را جلب کند.


آنا: در صورت پیوستن بعضی کشورهای دیگر مانند بحرین، سودان و عمان به امارات فکر می‌کنید اوضاع تغییر کند؟


سیدافقهی: به راه افتادن موج توافق بعضی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی می‌تواند به عنوان یک پیروزی برای سیاست خارجی ترامپ و نتانیاهو تلقی شود.


اگر ترامپ بتواند تا زمان برگزاری انتخابات با پیشبرد برنامه خود، توافق‌های جدیدی بین کشورهای نزدیک به عربستان با صهیونیست‌ها حاصل کند شاید بتواند از آن در جریان انتخابات به نفع خود استفاده کند.


اما باز هم باید در نظر داشت که مدت زمان زیادی به انتخابات آمریکا باقی نمانده و مشخص نیست ترامپ در این مدت بتواند کار بزرگی ترتیب دهد. حتی بعضی اعضای تیم ترامپ مثل مایک پمپئو و الیوت آبرامز معتقدند این توافق‌های عادی‌سازی نمی‌توانند تأثیر کلیدی در انتخابات آمریکا داشته باشند و به‌جای آن ترامپ باید حمله محدودی به ایران ترتیب دهد. این اعضا استدلال می‌کنند که در صورت ورود آمریکا به مناقشه نظامی با ایران، مردم این کشور از رئیس‌جمهور درگیر در جنگ حمایت می‌کنند و ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.




بیشتر بخوانید:





اما ترامپ می‌داند که در صورت شروع جنگ با ایران دیگر نمی‌تواند پایان آن را تعیین کند. همچنین مشخص نیست کنگره با اقدام نظامی ترامپ موافقت کند. آمریکا پس از حمله به عین الاسد بهانه خوبی برای اقدام نظامی علیه ایران داشت اما حمله‌ای ترتیب نداد.


آنا: آیا توافق عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی می‌تواند تبعات مستقیم متوجه ایران کند؟


سیدافقهی: امارات و دیگر کشورهای مرتجع منطقه دست ایران را پس می‌زنند و به‌جای آن با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار می‌کنند. اگر اماراتی‌ها نگران امنیت خود بودند باید طرح صلح هرمز که حدود یک سال پیش مطرح شد را می‌پذیرفتند. به‌جای این شاهد هستیم به ایران اتهام حمایت از تروریسم و ناامن کردن منطقه را می‌زنند. ارباب اماراتی‌ها اجازه نزدیکی آن‌ها به ایران را نمی‌دهد. آمریکا مخالف برقراری آرامش در منطقه است، چرا که دست واشنگتن از منطقه را کوتاه می‌کند.


سیدهادی سید افقهی


با برقراری روابط رژیم صهیونیستی با امارات، اسراییلی‌ها راحت‌تر می‌توانند در امارات اقدام به فعالیت اطلاعاتی و امنیتی کنند. صهیونیست‌ها بدین ترتیب می‌توانند جای پایی برای خود در کشورهای منطقه ایجاد کنند.


احتمال حضور نظامی صهیونیست‌ها در منطقه نیز وجود دارد. برای مثال ممکن است امارات بخواهد مانور دریایی مشترک با آمریکا و رژیم اشغالگر قدس برگزار کند که این مساله مخاطراتی متوجه امنیت ملی ایران خواهد کرد.


آنا: آیا کشورهای اسلامی می‌توانند در شرایط فعلی واکنش مناسبی به توافق امارات نشان دهند؟


سیدافقهی: علنی شدن رابطه امارات با رژیم جعلی صهیونیستی شکاف بین کشورهای اسلامی را عمیق‌تر کرد. پیش‌تر شاهد بودیم مصر و اردن با امضای توافق صلح نخستین خیانت‌ها را در حق مسلمانان کردند و اکنون نیز امارات جا پای آنها گذاشته است.


از سازمان‌هایی مثل اتحادیه عرب یا سازمان همکاری اسلامی نمی‌توان انتظار برخورد جدی با این توطئه را داشت چرا که این نهادها تحت نفوذ عربستان هستند.


متاسفانه کشورهای مخالف عربستان مانند ترکیه و قطر نیز با رژیم صهیونیستی روابطی برقرار کرده‌اند و طبیعتاً نباید انتظار برخورد جدی با امارات را از آن‌ها داشت. قطر اولین کشور اسلامی بود که به طور رسمی از شیمون پرز  میزبانی کرد.


ایران و اعضای محور مقاومت مثل سوریه و عراق باید تلاش کنند با تحمیل هزینه سیاسی، نظامی و امنیتی به اماراتی‌ها عواقب تصمیم خیانت‌بار خود را ببینند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب