گنجاندن مکانیزم ماشه در برجام گاف بزرگی بود/ بر اساس قوانین بینالمللی آمریکا نمیتواند مکانیزم ماشه را فعال کند
ولی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره درخواست آمریکا مبنی بر فعال شدن مکانیسم ماشه گفت: قابل پیش بینی بود آمریکا بعد از شکست در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران دست به سناریوهای جدید بزند؛ فعال کردن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریمها آخرین حربه دولتمردان آمریکاست تا شاید بتوانند در انتخابات آینده آمریکا خودی نشان دهند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نیروهای مردمی انقلاب ادامه داد: مکانیسم ماشه یا مکانیسم حل اختلاف که در برجام تعبیه شده است، مکانیسمی است که بر اثر فعال شدن آن و طی کردن مراحلش که مجموعا حدود ۶۵ روز طول می کشد، موجب بازگشت قطعنامه های گذشته ای که علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر شده بود، می شود.
اسماعیلی افزود: آمریکا بر اساس قوانین بین المللی نمیتواند از مکانیزم ماشه استفاده کند اما در جامعه بین الملل منافع و زور حرف نهایی را میزند و بهنظر میرسد یکی از اهداف اعلام فعال کردن مکانیسم ماشه پیشبینی این نکته است که با توجه به فشارهای آمریکا و عدم همکاری اروپا با ایران در چارچوب درخواستها، ایران از برجام خارج خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی کارهای نیستند، گفت: بیشک مکانیزم ماشه تفاوتی را برای ما رقم نمیزند و ایران از سخت کردن شرایط توسط اروپا در آینده هراسی ندارد. امیدواریم اروپا با آمریکایی که از برجام خارج شده است، همکاری نکند.
اسماعیلی ادامه داد: در گذشته بیتعهدی کشورهای اروپایی را به وضوح دیدیم؛ فرانسه، آلمان و انگلیس در مرحله راه اندازی اینستکس با شکست روبه رو شده اند و فشارهای آمریکا مانع از به اجرا درآمدن این طرح شد و عملا اینستکس تنها در مرحله نظری باقی ماند و هیچ گاه اجرا نشد.
نماینده مردم گرمی در مجلس گفت: گنجاندن سیستم ماشه در برجام گاف بزرگی بود؛ باید گفت که اجرای کامل برجام از سوی تهران، در شرایطی که تحریمها هنوز پابرجا هستند متوازن نیست.
انتهای پیام/
انتهای پیام/