دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1399 - 16:15
حجت‌الاسلام قیصریان:

فضای مجازی بی‌قانون موجب اعتیاد رسانه‌ای می‌شود

معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) گفت:‌ اگر استفاده از فضای مجازی بی‌قانون باشد و محدود و کنترل نشود، ممکن است به اعتیاد رسانه‌ای تبدیل شود.
کد خبر : 508974
IMG_1972.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمدعلی قیصریان در سومین جلسه نشست هم‌اندیشی ویژه استادان و کارکنان خواهر دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: بچه‌ها با آموزش قانون‌مدار می‌شوند و شرایطی که خانواده برای آنها تعریف می‌کند را می‌پذیرند. اگر استفاده از فضای مجازی بی‌قانون باشد و محدود و کنترل نشود، ممکن است به اعتیاد رسانه‌ای تبدیل شود.


وی افزود: به همین دلیل استفاده از گوشی موبایل، تبلت یا بازی با رایانه هم نباید بی‌قانون باشد و قبل از آغاز به استفاده باید تفاهم‌نامه‌ای بین والدین و فرزندان وجود داشته باشد و قوانین استفاده از آن تعریف شود.


معاون دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) با طرح چند سؤال از مخاطبان ادامه داد: آیا حاضرید فرزندتان تا هر زمانی در خارج از منزل باشد؟ آیا حاضرید فرزندتان با هر کس دلش خواست دوست شود؟ آیا حاضرید فرزندتان با دوستانش هر چیزی را ردوبدل کند؟ اغلب والدین به این سؤالات پاسخ منفی می‌دهند و در فضای حقیقی بر رفتارهای فرزندانشان کنترل دارند؛ اما به‌محض ورود آنان به فضای مجازی بچه‌ها را رها می‌کنند. درحالی‌که فضای مجازی با وجود ایجاد فرصت‌های مناسب، اگر مدیریت نشود آسیب‌هایی ایجاد می‌کند.


قیصریان با تقسیم خانواده‌ها در برخورد با فضای مجازی به سه دسته عنوان کرد: دسته نخست خانواده‌های بسیار بدبین به فضای مجازی که همه فرصت‌هایی که فضای مجازی در اختیار قرار می‌دهد را منکر می‌شوند. دسته دوم خانواده‌های بسیار خوش‌بین که فرزندان خود را در فضای مجازی رها می‌کنند و دسته سوم خانواده‌هایی که فضای مجازی را مدیریت می‌کنند و مهارت مدیریت رسانه دارند.


اصول به‌کارگیری رسانه و فضای مجازی در خانواده


وی سومین دسته از خانواده‌ها را خانواده‌های موفق در استفاده از رسانه معرفی کرد و گفت: دسته سوم خانواده‌ها سعی در افزایش سواد رسانه‌ای خود و فرزندانشان دارند و چند اصل را در به‌کارگیری فضای مجازی را سرلوحه خانواده قرار می‌دهند.


کارشناس مسائل رسانه و خانواده با برشمردن اصول به‌کارگیری رسانه و فضای مجازی اصل نخست را ارتقای سواد رسانه‌ای در خانواده و اصل دوم را مدیریت رسانه در پنج ساحت محتوا، ابزار، زمان، مکان و نیاز و اصل سوم را جایگزینی بیان کرد.


وی توضیح داد که چگونه می‌توان شبکه‌های مجازی و بازی‌های رایانه‌ای داخلی را جایگزین خارجی‌ها کرده و چگونه می‌توان بازی با کودکان را جایگزین بازی در فضای مجازی کرد و در این ارتباط مطالعه سه کتاب بالانشین، بچه‌های آنلاین و من دیگرِ ما را به مخاطبان پیشنهاد داد.


قیصریان با اشاره به آفت وجود شبهات در شبکه‌های مجازی خارجی تصریح کرد: والدین در خانواده باید قانون خدا را حاکم کنند. ممکن است ناخواسته در اثر استفاده از برخی شبکه‌ها به گناه بیفتیم که راه چاره‌اش توبه به درگاه خداوند است؛ اما رسانه‌هایی که شبهه وارد می‌کنند، چاره و درمانی در مواجهه با آنها نیست و از شبهه‌ها نمی‌توان توبه کرد. در هر فضایی که احتمال می‌دهیم شبهه وجود دارد به قانون خدا نباید وارد شویم.


وی چند اصل همراهی والدین با فرزندان در بازی و فضای مجازی، اصل الگوسازی برای فرزندان، اصل تدریج در تغییرات مورد نیاز در خانواده را تبیین و تأکید کرد: برای مدیریت فرزندان بهتر است مالکیت گوشی و حتی اتاق اختصاصی به فرزندان ندهیم تا فضای حریم خصوصی غیرقابل کنترلی برای آنها ایجاد نکنیم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب