دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1399 - 00:06
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی دولت‌آباد مطرح کرد؛

طرح پرورش قارچ با سیستم عامل اندروید در مرحله تجاری‌سازی/ دانشکده فضای مجازی راه‌اندازی می‌شود

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد گفت: «راه‌اندازی مرکز تحقیقات فضای مجازی را در دستور کار داریم، مذاکراتی هم انجام شده تا بتوانیم آن را در قالب یک دانشکده فضای مجازی ایجاد کنیم.»
کد خبر : 476038
IMG_1995.JPG

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد سال 1382 با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد و افزایش سطح دانش و آگاهی علاقه‌مندان به تحصیلات تکمیلی در راستای توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی شهرستان و استان در شهر دولت‌آباد راه‌اندازی شد.


اکنون این واحد دانشگاهی با مزایای فراوانی مانند کادر علمی مجرب و توانمند، زیرساخت‌های علمی شامل؛ کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، آتلیه‌ها، سایت‌های کامپیوتری، مرکز رشد، هسته‌های فناور و دانش‌بنیان، سلف دانشجویی، رستوران آزاد، بوفه دانشجویی، انتشارت، سرویس ایاب و ذهاب، سالن ورزشی فوتسال، بسکتبال، والیبال و سالن بدنسازی مکانی ایده‌آل برای علاقه‌مندان به تحصیل را فراهم آورده است.


در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد حدود 2 هزار و 400 دانشجو در 42 رشته محل در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در حال تحصیل هستند و سال 1398 پژوهشگران این دانشگاه بیشترین مقالات خود را با کلیدواژه‌های «معماری نرم افزار» و «کنترل رفتاری ادراک شده» منتشر کردند.


خبرنگار خبرگزاری آنا با زهرا حیدران معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد گفتگو کرده تا با فعالیت‌ها و دستاوردهای این واحد دانشگاهی در حوزه پژوهش آشنا شویم. متن کامل گفتگو را در ادامه می‌خوانیم.


آنا: با توجه به امر مهم پژوهش و تأکید مسئولان دانشگاه فعالیت‌های علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد به چه صورت است و به چه دستاورهایی دست یافته‌اید؟


حیدران: پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد طبق نظام موضوعات حل مسئله بوده و تصمیم بر این است که حتماً ابتدا چالش‌های شهرستان را شناسایی کرده و بر مبنای آن چالش‌ها به حوزه پژوهش وررود پیدا کنیم. حتی پایان‌نامه‌ دانشجویان هم باید طبق همان چالش‌های منطقه و شهرستان به استادان راهنما ابلاغ شود.


طبق نظام موضوعات حل مسئله، استادان راهنما را موظف کرده‌ایم که برای دانشجویان کارشناسی ارشد تا حد امکان فقط از طریق چالش‌ها، تعریف موضوع پایان‌نامه داشته باشند تا به این ترتیب بتوانیم در راستای حل مشکلات و چالش‌های شهرستان دولت‌آباد گامی برداریم و همه تلاش خود را می‌کنیم که از ظرفیت‌های دولت‌آباد برای پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی دانشگاه استفاده کنیم.


نخستین رویداد کارآفرینی (داکا) برگزار می‌شود


در حوزه پژوهش راه‌اندازی نخستین رویداد کارآفرینی با عنوان «داکا» را در دستور کار داریم. سامانه داکا برای حوزه پژوهشی راه‌اندازی شده تا دانشجویان کارآفرین ایده یا کار فناورانه‌ خود را از طریق این سامانه ثبت کنند و ایده آنان در شورای پژوهشی مطرح شده و در (باشگاه پژوهشگران جوان و حوزه پژوهش) به مرحله اجرا و تجاری‌سازی برسد.


سامانه ارتباط صنعت و دانشگاه را نیز راه‌اندازی کردیم که همه مناطق صنعتی مجاور دولت‌آباد و حتی ادارات دولت‌آباد، مشکلات و چالش‌های‌ خود را در این سامانه ثبت می‌کنند و از طریق این سامانه  چالش‌ها را به استادان راهنما ارجاع می‌دهیم.


آنا: دستور کار و محصول (دانش‌بنیان یا اختراع) جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد چیست و در چه مرحله ای قرار دارد؟


حیدران: سه شرکت دانش‌بنیان درخواست داده‌ایم که هنوز در مرحله تأیید دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان است. یکی در زمینه سوخت‌رسان اینترنتی بوده و دیگری کلینیک مجازی است که هماهنگی‌های آن را انجام داده‌ایم و قرار شده مکانی را در منطقه چهار دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دهند تا همکاران ما در آنجا مستقر شوند و بتوانند کارهای‌ آن را پیش ببرند.


یکی دیگر از شرکت‌های دانش‌بنیان این واحد دانشگاهی در زمینه تولید کاغذ لاینر فعال است که در مجموع همه در مرحله تأیید استانی قرار دارند. در طرح احداث گلخانه و تولید بذر هیبریدی هم ورود پیدا کرده‌ایم.


اکنون حدود 12 هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد مستقر هستند و به مرحله‌ای رسیده‌اند که می‌توانند تولید خود را به مرحله تجاری‌سازی برسانند. یک مرکز تحقیقات آجر نیز در مرحله‌ای است که به دانشگاه استان ارسال شده و منتظر تأیید هستیم. راه‌اندازی مرکز تحقیقات فضای مجازی را مدنظر داریم و یک‌سری مذاکراتی انجام شده و منتظر مجوز هستیم تا بتوانیم آن را در قالب یک دانشکده فضای مجازی احداث کنیم.


آنا: در حوزه مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی و طرح‌های درون و برون‌دانشگاهی چه فعالیتی داشته‌اید؟


حیدران: مجله پژوهشی واحد دولت‌آباد مجله معماری است که درخواست و همه مدارک مورد نیاز آن را به مراجع ذی‌ربط ارائه داده‌ایم و به دانشگاه استان ارسال شده که مجوز فعالیت آن را بدهند.


اکنون در حال کار روی حدود هشت طرح به‌عنوان طرح‌های درون دانشگاهی هستیم و در زمینه طرح‌های برون‌دانشگاهی هم حدود 6 مورد در حال بستن قرارداد و اجرای کارهای اولیه هستیم. حدود چهار طرح هم به پایان رسیده و موعد یک‌سری از طرح‌های برون‌دانشگاهی هم تمام و تحویل داده شده است.


طرح‌های برون‌دانشگاهی را با شهرداری‌ شهرستان‌های ضیا، خمینی‌شهر، دولت‌آباد و شاهپورآباد منعقد کرده‌ایم. با شهرداری دولت‌آباد حدود 6 ماه  قراردادی به مبلغ 134 میلیون و 500 هزار تومان منعقد کردیم که 60 میلیون تومان آن محقق شده است. قرارداد با شهرداری شاهپورآباد محقق شده و در حال انجام تعهدات خود در قبال قرارداد با شهرداری‌های خمینی‌شهر و ضیا هم هستیم.


پرورش قارچ از طریق سیستم عامل اندروید


اکنون قرارداد طرح برون‌دانشگاهی برای صرفه‌جویی در انرژی با هوشمندسازی کلاس‌های درس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد منعقد شده که برای این طرح از استادان گروه IT و کامپیوتر استفاده می‌کنیم.


با شرکت گل‌نور اصفهان هم وارد مذاکره شده‌ایم و برای سیستم مدیریت روشنایی معابر و بهینه‌سازی مصرف مبنی بر اینترنت اشیاء قراردادی منعقد کرده‌ایم که در جلسه فابام (چالش فناوری ملی) که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد، این طرح به‌عنوان طرح برتر شناخته شد.


در مورد طرح‌های درون‌دانشگاهی نیز طرح جذب انرژی از پنل خورشیدی را فعلاً در حال کار داریم و سیستم پرورش قارچ از طریق سیستم عامل اندروید که به پایان رسیده است.


طریقه کار سیستم پرورش قارچ از طریق سیستم عامل اندروید به این صورت است که شخصی که می‌خواهد پرورش قارچ را توسط اندروید انجام دهد، بتواند دما، رطوبت و آیتم‌های دیگری را که برای پرورش مورد نیاز است، کنترل کند. یعنی نیازی نباشد که  مرتب برود به محل سر بزند و دوباره برگردد. این سیستم را بنده حدود یک سال و نیم پیش ساختم و اگر بتوانیم تأییدیه معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی را بگیریم به مرحله تجاری‌سازی می‌رسانیم.


آنا: و کلام آخر...


حیدران: همانطور که استحضار دارید دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مولود انقلاب شناخته شده و تا جایی که بتوانیم تلاش می‌کنیم برای پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی دانشگاه از ظرفیت‌های شهرستان دولت‌آباد استفاده کنیم. هیئت‌رئیسه و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد هم هماهنگی‌ها و همکاری‌های لازم را دارند و حتی در زمینه پژوهش خودشان بجد ورود پیدا می‌کنند.


همان‌طور که  دکتر طهرانچی هم تأکید بسیار زیاد دارد، سعی کرده‌ایم در راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان بجد ورود کنیم: اما همان‌طور که استحضار دارید پروسه اداری ممکن است مقداری کار را به تعویق بیندازد؛ ولی همه تلاش‌ خود را می‌کنیم که در راستای تحقق اهداف عالی دانشگاه آزاد اسلامی گام برداریم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب