دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1399 - 00:05
نجف‌آبادی در گفتگوی تفصیلی با آنا:

پیک دوم کرونا در آبان ماه است/ تبعات تعویق کنکور

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه تعویق کنکور تبعاتی داشت، گفت: پیک دوم کرونا در آبان ماه سال جاری خواهد بود.
کد خبر : 508349
202006109848687819.jpg

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به بررسی‌های مکرر موضوع کنکور در کمیسیون بهداشت و آموزش مجلس، گفت: باید بدانیم در موضوع کنکور موضوعات متعددی مطرح بوده که با لغو یا تعویق آن مشکلاتی رخ خواهد داد.


وی با بیان اینکه باید پیامدهای عدم برگزاری کنکور را در نظر بگیریم، افزود: با تعویق یا لغو کنکور بسیاری از جوانان مشمول خدمت سربازی با مشکل مواجه خواهند شد، از این رو تعویق آن به صلاح نیست.


نماینده ایرانیان کلیمی در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه در مورد پذیرش کنکور پزشکی نیز لغو آزمون معضل‌آفرین خواهد بود، تصریح کرد: تمام این افراد در مقطعی باید رزیدنت شده و مسئولیت بیمارستان‌های دولتی را در مقطعی از شبانه‌روز بر عهده بگیرند، از این رو لغو یا تعویق آزمون باعث ضربه زدن به کشور می‌شود.


پیک دوم کرونا آبان ماه است


سامه‌یح نجف‌آبادی با اشاره به مذاکره با برخی از داوطلبان موافق تعویق کنکور، عنوان کرد: خیلی از افراد موافق تعویق کنکور ادله درستی نداشته و می‌گویند پیک کرونا پایان مرداد است؛ در حالی که این اشتباه محض است، زیرا پیک دوم کرونا طبق پیش‌بینی‌ها در آبان ماه خواهد بود.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه برگزاری کنکور در شرایط فعلی به نسبت روزهای دیگر بهتر است، افزود: اگر بخواهیم آزمون را در هوای سرد برگزار کنیم، به مشکل برمی‌خوریم زیرا شرایط قابل پیش‌بینی نیست.


وی ادامه داد: از طرف دیگر من گله‌مند هستم از کسانی که در رشته تجربی برای کنکور شرکت کرده و می‌خواهند دکتر شوند؛ زیرا چنین افرادی که نمی‌توانند سه ساعت با ماسک سر یک جلسه بنشینند، چطور می‌خواهند بعد از دوران تحصیل در بخش‌های عفونی حضور پیدا کنند.


برگزاری آزمون با 20 درصد ظرفیت اماکن اختصاص داده شده


این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با بیان اینکه طبق وعده‌های داده‌شده آزمون با 20 درصد ظرفیت اماکن در نظر گرفته برگزار خواهد شد، گفت: خوشبختانه همراهی خوبی از سوی دستگاه‌های مختلف صورت گرفته و اماکن بسیاری برای آزمون در نظر گرفته شده است.


سامه‌یح نجف‌آبادی با اشاره به اینکه هیچ کسی نباید انتظار مهار کرونا ظرف 6 ماه آینده را داشته باشد، افزود: اینکه امید داشته باشیم خیلی زود کرونا مهار شود صحت ندارد؛ زیرا حتی در اثربخشی واکسن نیز هنوز حرف و حدیث زیاد است، به همین خاطر باید با شرایط خود را منطبق کنیم.


باید با شرایط سازگار شده و با کرونا کنار بیایم


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه با قرنطینه شدن صرف مخالف هستیم، تصریح کرد: باید با رعایت بهداشت و پروتکل‌های بهداشتی سازش با محیط انجام شود.


این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که آیا آمار مبتلایان یا فوتی‌های ناشی از کرونا صحت دارد یا خیر، گفت: در خصوص آنچه که تشخیص داده می‌شود به تبع آمار این نخواهد بود، یعنی گاهی بیماری با علایم خفیف به پزشک مراجعه نمی‌کند، از این رو، احتمال این وجود دارد که تعداد مبتلایان با آمار موجود اختلاف داشته باشد.


وی ادامه داد: در مورد فوتی‌ها در ابتدا شاید به علت عدم تشخیص، برخی جزو آمار کرونا لحاظ نشده باشند اما اکنون این آمارها درست است.


آمار فوتی‌های کرونا درست است


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در ابتدای شیوع کرونا 2 درصد مبتلایان فوت می‌کردند، افزود: اکنون آمارها خیلی بیشتر شده و به حدود 3.5 درصد رسیده یعنی از هر 15 نفر یک نفر فوت می‌شود؛ از این رو آماری که منتشر شده دقیق است.


وی همچنین با اشاره به داروهای مورد استفاده برای مبتلایان کرونا، ادامه داد: در خصوص اثربخشی این داروها حرف و حدیث زیاد است، تبلیغاتی نیز در مورد داروها انجام شده و گاهی اصرار بر واردات نیز صورت می‌گیرد اما داروی اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد.


سامه‌یح نجف‌آبادی با بیان اینکه قیمت‌های نجومی اعلام‌شده برای برخی داروها به علت عجز خانواده‌های بیماران از بیماری و تلاش برای درمان بیماران لحاظ شده است، گفت: وقتی بیماری سرطانی است همراهان بیمار حاضرند حتی پیش رمال هم بروند. در خصوص کرونا نیز همین شرایط رخ داده است.


اثربخشی واکسن کرونا در دست بررسی است


وی همچنین در خصوص واکسن کرونا، افزود: این واکسن در مراحل تولید بوده اما اثربخشی زمانی مشخص می‌شود که روی تعداد زیادی از مردم امتحان شود.


سامه‌یح نجف‌آبادی ادامه داد: به علت جهش‌های ژنتیکی که در ویروس انجام می‎شود، ممکن است یک واکسن بیش از 40 روز جواب‌دهی نداشته باشد. از این رو شاید نیاز باشد هر چندماه یک بار واکسن 40 دلاری تهیه شود.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین در خصوص واکسن آنفولانزا گفت: واکسن آنفولانزا اثربخشی خوبی داشته از این رو نگرانی در این حوزه نداریم.


انتهای پیام/4151/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب