دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1399 - 00:08
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 17/ حسین‌رضا تشریح کرد؛

پرونده فرهنگی دانشجویی واحد نجف‌آباد در یک نگاه/ از ساخت نرم‌افزار «کهکشان قرآنی» تا تبیین بیانیه گام دوم

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد از ساخت نرم‌افزار جامع قرآنی با عنوان کهکشان قرآنی توسط یکی از اعضای هیئت علمی خبر داد و گفت: استادان معارف بیانیه گام دوم انقلاب را در کلاس‌های درس تبیین و تشریح می‌کنند.
کد خبر : 508089
IMG_20200815_131601_655.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- داوود دهقانی محمودآباد؛ معاونت فرهنگی دانشجویی در هر دانشگاه می‌تواند با فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد در بدنه دانشجویی و استادان نقش تأثیر‌گذاری داشته باشد.


فلسفه وجودی‌ و مأموریت اصلی‌ معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی‌ ایجاد بستری‌ مطمئن برای‌ مشاركت دانشجویان است و از طریق درک انتظارات سعی‌ می‌کند نیاز دانشجویان و ارتقای امور تحصیلی، فرهنگی، رفاهی و... آنان را فراهم کند.




**بیشتر بخوانید:


راهکارهای خلاصی از فضای مجازی با رویکرد سکولار


عوامل مؤثر بر مشارکت استادان در فعالیت‌های فرهنگی چیست؟


شناسه برنامه‌های فرهنگی در سامانه آموزش دانشگاه ثبت شد




خبرنگار خبرگزاری آنا در گفتگو با علی‌اكبر حسين‌رضا معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با توجه اهمیت این حوزه و تأکید معاون جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی این معاونت را بررسی کرده است که مشروح آن در پی می‌آید.


آنا: تاکنون برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد متبوع‌تان صورت گرفته است؟ توضیح دهید.


حسین‌رضا: در این راستا اقدامات متعددی انجام شده که برگزاری کارگاه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب (۱۶ بهمن 98) با شرکت ۱۵۰ نفر از استادان و برگزاری اردوی گام دوم انقلاب در اردیبهشت ۹۸ در دو مرحله به تفکیک برادر و خواهر از جمله اقدامات بوده است.


از سوی دیگر برای اینکه بیانیه گام دوم انقلاب برای دانشجویان تبیین شود به استادان گروه معارف وظیفه تشریح این بیانیه در کلاس‌های درس سپرده شده است،  برگزاری مسابقه از کتاب گام دوم انقلاب برای استادان کارمندان و دانشجویان از دیگر اقدامات انجام شده است.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


حسین‌رضا: تهیه و تدوین منشور اخلاقی استادان، کارکنان، دانشجویان و مدیران بر مبنای سند راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی به هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی بر مبنای سند راهبردی دانشگاه در راستای گسترش فضای انقلابی در دانشگاه بوده است.


آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی صورت گرفته است.؟ بیان بفرمایید.


حسین‌رضا: طبعاً برای رسیدن به این هدف ابزارهای متفاوت و هنرمندی خاصی مورد نیاز است که سعی کردیم از ابزارهای مختلف استفاده کنیم. معرفی دانشجویان موفق در زمینه‌های کارآفرینی علمی و فرهنگی در قالب کلیپ و بارگذاری در فضای مجازی و صفحه اینستاگرام معاونت، فعال‌کردن کانون‌های دانشجویی با استفاده از توانمندی و ظرفیت دانشجویان و راه‌اندازی و مدیریت رادیو دانشجو با هدف تولید محتوای فرهنگی در فضای مجازی و ساخت کلیپ راه‌اندازی ازجمله این اقدامات بوده است.


در کنار آن حمایت از کانون‌های دانشجویی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری بر اساس محور هفت سند راهبردی، حمایت از دانشجویان برای چاپ و انتشار نشریات دانشجویی با موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی، حمایت از تشکل‌های دانشجویی جامعه اسلامی بسیج و انجمن اسلامی از اقدامات این معاونت برای شکوفایی استعدادهای دانشجویان است.


آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به چه صورت بوده است؟ توضیح دهید.


حسین‌رضا: استفاده از استادان در اجرای همایش‌ها و نشست‌های فرهنگی کرسی‌های آزاد‌اندیشی و سایر موارد، استفاده از مقالات اعضای هیئت علمی در نشریات فرهنگی و علمی دانشجویان، استفاده از ظرفیت استادان برای تشویق و ترغیب دانشجویان به شرکت در برنامه‌های فرهنگی و قرآنی و نماز، تشکیل جلسات همفکری استادان دانشگاه و استفاده از نظر آنان با تشکیل اتاق فکر و کمیته ناظر بر نشریات از اقدامات این معاونت برای استفاده از ظرفیت استادان در برنامه‌های فرهنگی این واحد دانشگاهی بوده است.


ساخت نرم‌افزار جامع قرآنی با عنوان کهکشان قرآنی توسط یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه هم قابل ذکر است.


آنا: آیا برای قوی شدن در فضای مجازی و بهره‌گیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشته‌اید؟ تشریح بفرمایید.


حسین‌رضا: ساخت کلیپ طراحی پوستر فرهنگی، برگزاری دوره‌های آموزشی به‌منظور فعال کردن کانال‌های فرهنگی دانشگاه در پیام‌رسان‌های مختلف از فعالیت‌های این معاونت برای بهره‌گیری از فضای مجازی بوده است.


آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟


حسین‌رضا: برگزاری و شرکت دانشجویان در اردوهای مختلف زیارتی و سیاحتی به تفکیک برادر و خواهر مهم‌ترین اقدام این معاونت برای ایجاد رابطه صمیمانه با دانشجویان بوده است.


آنا: آیا برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشته‌اید؟ توضیح دهید.


حسین‌رضا: انعقاد تفاهم‌نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، همکاری با بنیاد مهدویت اصفهان و نجف‌آباد، همکاری با دفتر امام جمعه، ستاد اقامه نماز و فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان از مهم‌ترین اقداماتی بوده که در تعامل دانشگاه با سازمان‌ها و ارگان‌ها انجام داده‌ایم.


آنا: چنانچه فعالیت‌های عمومی و اجتماعی به‌ویژه در دوره همه‌گیری ویروس کرونا داشته‌اید تشریح بفرمایید.


حسین‌رضا: فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در این بخش در چند دسته قابل دسته‌بندی است.


 تولید مواد ضد‌عفونی كننده و پخش محلول در مناطق اصفهان و مردم با همكاری بسیج دانشجویی، بازدید و قدردانی از پزشكان و پرستاران بیمارستان عیسی بن مریم(ع) و بیمارستان خورشید اصفهان، قدردانی از پزشكان و پرستاران بیمارستان اصفهان، جمع‌آوری كمک‌های مادی(تهیه مواد غذایی)و توزیع بین مردم بی‌بضاعت در استان، برگزاری مسابقه برای كاركنان و فرزندانشان با موضوع كرونا، برنامه‌ریزی برای حضور كاركنان و مدیران با رعایت مقررات وزارت بهداشت و فاصله‌گذاری اجتماعی در محل كار برای پیشگیری از مبتلا شدن به كرونا ازجمله این اقدامات است.


ارسال پیامک با متن‌های رعایت بهداشت فردی و اجتماعی در مورد كرونا، تهیه و توزیع بسته‌های بهداشتی (دستكش، مواد ضد‌عفونی و ماسک) بین كاركنان حاضر در محل كار، گند‌زدایی ساختمان‌ها و دفاتر كار كاركنان برای پیشگیری از ابتلا به كرونا، راه‌اندازی دفتر كار مجازی برای همه مدیران و اعضای هیئت علمی دانشجویان برای پاسخگویی آنلاین به مراجعات دانشجویی و پی‌گیری امور ضروری دانشجویان، راه‌اندازی سامانه مشاوره تلفنی و مشاوره عمومی آنلاین در مركز مشاوره، كاهش ساعت كار اداری، گرفتن تب در ورودی دانشگاه، كاهش کارکنان در دفاتر، تحویل ماسك و دستكش  و مواد ضد‌عفونی كننده به هر كارمند، نصب دستگاه ضد‌عفونی كننده در ورودی  حوزه و الزام همه کارکنان برای استفاده از ماسک در زمان حضور در محل كار از دیگر اقدامات علیه کرونا است.


همكاری و موافقت با کارکنان برای رفتن به‌‌مرخصی، برگزارنکردن نماز جماعت در نمازخانه‌هایی که فضای کمی دارند و ممکن است باعث سرایت بیماری شوند، برگزاری نماز جماعت در مسجد دانشگاه با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از مهر شخصی برای جلوگیری از شیوع بیماری، شناسایی دانشجویان کم‌بضاعت که توانایی خرید گوشی موبایل را ندارند در قالب طرح ابراهیم هادی با همکاری بسیج دانشجویی برای استفاده در کلاس‌های مجازی، تهیه بسته‌های غذایی در قالب طرح کمک مؤمنانه را می‌توان از دیگر فعالیت‌های معاونت فرهنگی دانشجویی در روزهای شیوع کرونا بوده است.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب