تأمین شهریه و وام ازدواج بیش از 5 هزار دانشجو/ هزار و 68 دانشگاهی مشاوره دریافت کردند
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوریترین و حساسترین معاونتهای این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، فراهمکننده امکانات رفاهی و فرهنگی آنان است.
معاونت فرهنگی دانشجویی تصدی سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرای آنها را در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغالتحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهدهدار است.
در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهرهگیری از ظرفیتهای معنوی، مادی و سرمایههای انسانی دانشگاه بهویژه تقویت نقشآفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت، ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیتهای فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه به اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدنسازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیتها، دستاوردها و برنامههای پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی میکند.
**بیشتر بخوانید:
راهاندازی شبکه مشاوران مذهبی در حوزه عفاف و حجاب
پرونده فرهنگی دانشجویی واحد جاسب در یک نگاه
بررسی مسائل روز توسط دانشجویان در قالب کانون اندیشهورز
خبرنگار آنا در این شماره از گفتگوها با محمد قاسمیپیربلوطی سرپرست معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفتگو کرده است که مشروح آن در پی میآید:
آنا: تاکنون برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد شهرکرد صورت گرفته است؟
قاسمیپیربلوطی: ماهیت ذاتی دانشگاه ارتقای دانش، مهارت، سازندگی، فرهنگسازی، فرهنگپذیری، اخلاق، کرامت انسانی و تعالی انسان در ابعاد مختلف شخصیتی است، ابزار انجام کار، آموزش مستقیم و غیرمستقیم و فعالیتهای گوناگون فرهنگی و محتوای آن علم و دین، تجربه متراکم بشری و نظر رهبران دینی و مذهبی ازجمله رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران امام راحل و مقام معظم رهبری بهویژه در اجراییکردن بیانیه گام دوم انقلاب است.
تمام فعالیتهای علمی و فرهنگی با هدف تأثیرگذاری مثبت در راستای سازندگی، گسترش فضای معنوی، اخلاق و سبک زندگی اسلامی-ایرانی صورت میگیرد. متن انقلاب اسلامی بر محور ایمان و معرفت اسلامی استوار است.
برنامههای محتوایی، ترغیب دانشجویان به مطالعه کتب دینی قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، برگزاری دورهها، کارگاهها، مسابقات مختلف با موضوعات دینی، مذهبی و توجه به اندیشههای رهبری، فضاسازی دانشگاه با جملاتی از پیامبر، ائمه، مقام معظم رهبری در ارتباط با ایمان، خودباوری، عزت نفس، امیدآفرینی، تقویت اراده ملی برای پیشرفت، توجه به جوانان و مشارکت آنان در برنامههای فرهنگی، ترغیب و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، ایجاد بستر فعالیتهای اجتماعی و نیکوکارانه، افزایش بینش سیاسی در مسائل داخلی و بینالمللی، تقویت بنیاد خانواده و نقش خانواده در امر تعلیم و تربیت با احترام به هویت دانشجو صورت پذیرفته است.
ازجمله اقدامات دیگر توجه به نشاط و شادابی در محیط دانشگاه و پرکردن اوقات فراغت دانشجویان با برنامههای قرآنی (حفظ و قرائت) و مسابقات مختلف فرهنگی در راستای سبک زندگی اسلامی برای دانشجویان، استادان، کارکنان و فرزندان و خانواده آنان از سال 1397 تاکنون صورت گرفته است.
در راستای الگوسازی سبک زندگی اسلامی-ایرانی، تشکیل شورای مشورتی استادان با همکاری نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با محور بیانیه گام دوم انقلاب و طرح موضوع و تبیین طراحی و آسیبشناسی سبک زندگی اسلامی-ایرانی، حمایت از پژوهشهای دانشگاهی مربوط به سبک زندگی اسلامی-ایرانی با تأکید بر حمایت از تولید ملی، اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی، برگزاری همایش و نشست و دورههای آموزشی و ارائه الگوی اسلامی-ایرانی با تأکید بر زندگی معصومین علیهمالسلام، ترویج سبک زندگی شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم انجام شده است.
آنا: بهمنظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیتهایی داشتهاید؟
قاسمیپیربلوطی: الگوسازی از مفاخر و چهرههای موفق عرصه علم و فرهنگ، الگوسازی استادان انقلابی و نمونه دانشگاه آزاد اسلامی، ترویج فرهنگ اقامه نماز و مسجدمحوری، همکاری تنگاتنگ با بسیج دانشجویی، بسیج کارکنان و استادان، تعمیق و افزایش بصیرت در مورد ارزشهای انقلاب اسلامی و روحیه انقلابی در دانشگاه صورت گرفته است.
علاوهبر این موارد، اقدامات دیگری مانند تشکیل حلقههای علمی و کرسیهای آزاداندیشی و برگزاری باشکوه جشنهای انقلاب اسلامی و یومالله انقلاب و شرکت در مراسم راهپیمایی 22 بهمن، روز قدس، 13 آبان ، 9 دی و ...، اکران فیلمهای دفاع مقدس و شخصیتهای انقلابی، فیلمهایی در مورد حجاب و عفاف در تالار امام خمینی(ره) واحد شهرکرد، تجلیل از مقام شهید بهویژه شهدای دانشجو، جانبازان مدافع حرم و تکریم دانشجویان شاهد و ایثارگر و حضور در منزل آنان و دیدار با خانواده شهدا و جانبازان انجام شده است.
مشارکت در برگزاری اردوهای راهیان نور و تجهیز کتابخانههای دانشگاه و مراکز وابسته به کتب و آثار مربوط به انقلاب اسلامی، امام(ره) و مقام معظم رهبری، طراحی و ساخت سردیس شهدای دانشجو و طراحی و احداث یادمان شهدای گمنام و حمایت از راهاندازی کانونهای فرهنگی در راستای مقابله مؤثر با جنگ نرم دشمن از دیگر اقدامات انجامشده در این زمینه است.
آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیتها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی صورت گرفته است؟
قاسمیپیربلوطی: همکاری و تقویت اردوهای جهادی، کانونها، تشکلها و هیئتهای مذهبی و نشریات دانشجویی، برگزاری و حمایت از کرسیهای آزاداندیشی دانشجویی، حمایت از فعالیتهای برنامههای دانشجویی در فضای مجازی، برگزاری جشنواره سراسری نشریات دانشجویی در واحد شهرکرد، استفاده از ظرفیت کار دانشجویی در فعالیتهای جمعی، فرهنگی و تخصصی و حمایت از ایدههای برتر و مشارکت و حضور استادان و دانشجویان و صاحبان ایدههای برتر از برنامههای حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد شهرکرد در راستای افزایش خودباوری و شکوفایی خلاقیت و استعدادهای دانشجویی بوده است.
آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به چه صورت بوده است؟
قاسمیپیربلوطی: تشکیل شورای مشورتی فرهنگی با حضور استادان صاحبنظر، راهاندازی گروه در فضای مجازی با عنوان هماندیشی فرهنگی دانشجویی، تشکیل گروه مدیران فرهنگی، آموزشی و پژوهشی با هدف هماندیشی در مباحث فرهنگی، تشکیل شورای قرآن و عترت، تعامل با مرکز هماندیشی استادان دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه و بسیج استادان و شورای زنان و خانواده در اجرای برنامههای فرهنگی و استفاده از ظرفیت علمی و تجارب استادان ازجمله اقداماتی بوده که در راستای استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیتهای فرهنگی و دانشجویی صورت گرفته است.
آنا: آیا برای قویشدن در فضای مجازی و بهرهگیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشتهاید؟
قاسمیپیربلوطی: معاونت دانشجویی و فرهنگی در فضای مجازی حضور فعال دارد و در مناسبتهای مختلف فرهنگی و ملی اقدام به ارسال محتوای فرهنگی، کلیپ، طرح، پیام، فیلم کوتاه برای کانالها و گروهها در فضای مجازی ازجمله دانشکدهها، استادان، کارکنان، تشکلها و کانونها اقدام میکند. علاوهبر این برای ارائه خدمات مشاوره به دانشجویان کمک میکند.
در موضوع ویروس کرونا با ساخت فیلمهای کوتاه درباره ابعاد روانشناسی، مذهبی و بهداشتی اطلاعرسانی خوبی را در این زمینه انجام دادهایم. در موضوع قرآنی جلسات آموزشی تفسیر سوره شوری و تدبر در قرآن در فضای مجازی اجرا شد.
آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟
قاسمیپیربلوطی: تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد از رسالتهای دانشگاه است، این امر با تعامل، همکاری و روابط مبتنیبر اصول انسانی و اخلاقی و ارزش قائلشدن بر مخاطبان ممکن است. این حوزه با هماهنگی و همکاری دانشجویان و رؤسای دانشکدهها، استادان، کارکنان، تشکلها و کانونها، هیئتهای مذهبی، نشریات دانشجویی، دانشجویان عضو بسیج و مشارکت آنان صورت میگیرد.
آنا: آیا برای تقویت همکاری نظاممند و هدفدار با سازمانها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشتهاید؟
قاسمیپیربلوطی: ارتباط مطلوب با نهادهای داخل و خارج دانشگاه کلید موفقیت برنامههای فرهنگی است. با مراکز فرهنگی شهرستان شهرکرد ارتباط خوبی وجود دارد؛ ازجمله دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرکرد، حوزه علمیه، صداوسیما، سازمان بسیج دانشجویی، اداره ورزش و جوانان، بسیج استادان، بسیج کارکنان، استانداری، فرمانداری، سپاه، اداره ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و دانشگاههای استان، هماهنگی و تعامل مثبتی در راستای اجرای فعالیتهای فرهنگی وجود داشته است.
آنا: چنانچه فعالیتهای عمومی و اجتماعی بهویژه در دوره همهگیری ویروس کرونا داشتهاید، تشریح کنید.
قاسمیپیربلوطی: همکاری و کمک به دانشجویان بسیج و تشکلهای دانشجویی برای تولید ماسک، ضدعفونی معابر در شهر و کمک مالی تهیه بستههای حمایتی در دو مرحله به تعداد 160 بسته با همکاری دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان به خانوادهها و دانشجویان آسیبپذیر در دوره کرونا تحویل داده شد.
حضور فعال در فضای مجازی و انجام فعالیتهای فرهنگی بدون وقفه و برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی و قرآنی، کارگاههای آموزش قرآن و تفسیر قرآن و ارسال محتوای فرهنگی، کلیپ، طرح، پیام، فیلم و ... برای تمام کانالها و گروهها در فضای مجازی ازجمله دانشکدهها، استادان، کارکنان، تشکلها و کانونها از دیگر اقدامات بوده است.
علاوهبر این برای همیاری و کمک به دانشجویان بیبضاعت، صندوق خیریهای با مشارکت دانشگاه و دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تشکیل شد و استادان، کارکنان، دانشجویان و خیران با کمکهای انساندوستانه در این کار خیر مشارکت فعال داشتند.
آنا: کلام آخر....
قاسمیپیربلوطی: در بخش خدمات دانشجویی در سال 99-1398 حدود هزار نفر از دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی اسکان داده شدند. در بخش خدمات رفاهی و کمک به تأمین شهریه و وام ازدواج، 5 هزار و 682 نفر از دانشجویان از وام صندوق رفاه بهرهمند شدند. مرکز مشاوره امین هم بهصورت حضوری و مجازی به هزار و 68 نفر از دانشجویان، استادان،کارمندان و خانوادهها مشاوره ارائه کرده است.
کارگاههای دانشافزایی و مهارتافزایی زیادی برای دانشجویان ارائه شده است. در زمینه ایاب و ذهاب دانشجویی هم هماهنگیهای لازم با سازمان اتوبوسرانی برای ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان انجام شده است. با توجه به نیاز بخشهای مختلف دانشگاه از ظرفیت دانشجویان در قالب کار دانشجویی نیز استفاده شده است.
بهطور کلی دانشگاه آزاد اسلامی با بهرهگیری از استادان توانمند و شاخص در عرصههای علمی و فرهنگی، دانشجویان باانگیزه، بانشاط و پویا و کارکنان تلاشگر در تحولات مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از دانشگاههای تأثیرگذار در استان چهارمحال و بختیاری بوده و مدیران و کارشناسان بسیاری را در سطح استانی و ملی تربیت کرده است. تحولات فرهنگی، ارتقای بینش علمی، سیاسی و اجتماعی در سطح استانی و ملی مرهون تلاشهای تکتک آنان است.
استادان و دانشجویان این دانشگاه در حوزههای فرهنگی، قرآنی، مشارکت دینی و اجتماعی، دینمداری، اخلاقمداری و گرایش به معنویت از پیشروان و فعالان اجتماعی هستند. از خداوند متعال برای خدمتگزاران کشور جمهوری اسلامی بهویژه در حوزه علمی، فرهنگی و اجتماعی با هدف تعالی جامعه در دستیابی به آرمانهای انقلاب اسلامی، توسعه و پیشرفت همهجانبه کشور آرزوی موفقیت و سعادت میکنم.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/