تصمیمات مقطعی مسئولان درخصوص تعویق کنکور سراسری چه آسیبی به داوطلبان میزند؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسئولان در کشور از حال و روز یک کنکوری و خانوادهاش خبر ندارد که مدام تصمیمات 24 ساعته گرفته میشود. هنوز استوریهای تعویق کنکور مردم در اینستاگرام منقضی نشده که تصمیمها تغییر میکند.
یک میلیون و 300 هزار نفر مخاطب اصلی مسئله کنکور هستند و اگر جمعیت خانوادهها نیز لحاظ شود قطعاً جمعیت درگیر چندبرابر میشود؟ حال چطور ممکن است که وزیر بهداشت شب 20 مردادماه اعلام میکند که پروتکلهای سختگیرانه باید در کنکور اجرایی شود و از اجرای پروتکلها کوتاه نخواهد آمد حتی در ادامه تاکید میکند که شب برگزاری کنکور بفهمد که پروتکلها اجرا نمیشود حتماً کنکور را لغو خواهد کرد. در پی این اظهارات وزیر بهداشت قرار بود کنکور برای دو هفته تا یک ماه به تعویق بیفتد.
بیشتر بخوانید:
سپس اعلام شد که تعویق کنکور باید به تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا برسد که در نهایت تعویق کنکور مورد موافقت ستاد ملی کرونا قرار نگرفت و وزرای بهداشت و علوم در بیانیه مشترکی با اشاره به عدم تأیید تغییر تاریخ برگزاری آزمون سراسری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، یادآور شدند که این آزمون با همکاری استانداران، مراکز آموزشی، فرهنگی، ورزشی، نظامی و انتظامی در تاریخ قبلی یعنی 29 مرداد تا یکم شهریور، برگزار میشود.
دلایلی که عدم تعویق کنکور را سبب شد
پیش از این منصور غلامی، وزیر علوم در گفتگویی اعلام کرد که دلیل تعویق آزمون سراسری افزایش فاصلهگذاری اجتماعی از یک متر و ۶۰ سانتیمتر به ۲ متر، است. سازمان سنجش برای اعمال این فاصلهگذاری نیازمند وقت بیشتری است.
وی دلیل دیگر تعویق کنکور سراسری را باز کردن دفترچههای سئوال کنکور ۹۹ در قرنطینه اعلام کرد. به گفته غلامی؛ به دلیل افزایش حوزههای کنکور سراسری، دفترچه سؤالات باید در قرنطینه، باز و دوباره بر اساس حوزههای جدید بسته شود که سازمان سنجش در این فاصله، قادر به انجام چنین کاری نبود.
شاید دشواری فراهم کردن این شرایط باعث شده که وزیر بهداشت از اجرای دقیق و سختگیرانه پروتکلها کوتاه آمده باشد؛ اما بسیاری از داوطلبان کنکور که هنوز آنقدر بزرگ نشدهاند که تلخ و شیرین روزگار را چشیده باشند، مضطربتر از گذشته شدهاند.
بسیاری از داوطلبان در فضای مجازی از این تصمیمات ساعتی انتقاد کردهاند و خواستار ثبات در تصمیمگیری شدهاند تا بالاخره تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری کنکور مشخص شود.
واکنش توئیتری برخی از مسئولان
در این میان تعدادی از نمایندگان نسبت به این تصمیم واکنش نشان دادهاند. حجتالاسلام حسن شجاعی، نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی در صفحه توئیتر خود نوشته است: لغو تعویق کنکور توسط ستاد کرونا بعد از اعلام رسمی آن توسط وزیر بهداشت ظرف مدت 24 ساعت، بازی با روح و روان دانشآموزان و اولیاء آنان و اوج بیتدبیری دولت تدبیر و امید در ناامیدسازی مردم است. رئیس جمهور که تا صبح جمعه در خواب است.
سید نظامالدین موسوی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به این ماجرا انتقاد کرد و در صفحه توئیتر خود نوشت: ظاهراً به مقوله بیثباتی نرخ سکه، ارز و مسکن باید بیثباتی در تصمیمات دولت محترم را هم افزود. این چه تدبیر است که طی یک روز موضع وزرا درباره تعویق کنکور 180 درجه تغییر میکند؟ گیرم نگاه افکار عمومی به دولت برایتان مهم نیست چرا با روان صدها هزار جوان و خانواده آنها بازی میکنید.
محسن زنگنه، نماینده تربیت حیدریه در مجلس شورای اسلامی نیز نوشت: با شنیدن خبر لغو تعویق کنکور به خواهرزادهام که کنکوری است زنگ زدم. او مخالف تعویق کنکور بود. منتظر بودم ابراز خوشحالی کند. تا صدایم را شنید با صدای بلند شروع به گریه کرد. آنقدر که نمیتوانست حرف بزند. هقهقکنان گفت: دایی چرا با ما این کار را میکنید؟ ما چه گناهی داریم؟
بهروز محبی نجمآبادی، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز در پیام توییتری خود آورد: نشان دادهایم که تخصص داریم در نابودی روح و روان مردممان، چون بیبرنامهایم. کجای این گریاندن همه، موافق و مخالف تعویق در موضوع کنکور سراسری بویی از تدبیر داشت؟
با این حال آزمون سراسری با یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۱ نفر داوطلب در روزهای 29 مردادماه تا اول شهریورماه برگزار میشود.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/