دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1399 - 17:10
امام جمعه بندر‌عباس:

ریل‌گذاری جامعه اسلامی بعد از پیامبر در غدیر خم انجام شد

امام جمعه بندرعباس و رئیس ششمین همایش ولایت، محور اتحاد امت اسلامی گفت: در روز عید‌ غدیر‌خم مسئله امامت و رهبری امت اسلامی و مسیر هدایت جامعه در دوران بعد پیامبر(ص) ریل‌گذاری شد.
کد خبر : 506780
IMG-20200808-WA0015.jpg

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده صبح امروز در آغاز ششمین همایش بین‌المللی ولایت، محور اتحاد اسلامی که با حضور علما و اندیشمندان شیعه و سنی داخل و خارج از کشور  به همت بنیاد غدیرهرمزگان، استانداری هرمزگان، شهرداری بندرعباس به‌صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد، با تاکید درباره اهمیت و جایگاه غدیر به‌عنوان مرکز ثقل اتحاد اسلامی گفت: غدیر؛ مسیر امت اسلامی را در دو بخش امامت و رهبری امت اسلامی و مسیر هدایت جامعه اسلامی به‌سمت فلاح و صلاح که توسط پیامبر عظیم‌الشان اسلام (ص) انجام شد، ریل‌گذاری کرد.


نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: عظمت غدیر به اندازه عظمت صاحب غدیر است؛ همان‌طوری که امروز بعد از 14 قرن نویسندگان، صاحب‌نظران، فلاسفه، فقها و شعرا از زاویه دید خودشان در‌باره امیرالمومنین سخن می‌گویند اما نتوانستند گوشه‌ای از عظمت و شخصیت والای صاحب غدیر را به جامعه بشری بشناسانند.


امام جمعه بندرعباس افزود: غدیر یک شاخص برای تعیین مسیر امت اسلامی است که امروز به‌برکت ظرفیت‌های عظیمی که در آن نهفته چراغ هدایتی برای امت اسلامی است.


عبادی‌زاده با بیان اینکه غدیر یک واقعه و حادثه نبود، گفت: غدیر یک مکتب و فرهنگ است و اگر اگر آن را از منظر فرهنگ ببینیم نوع نگاه ما به آن متفاوت خواهد بود.



عبادی‌زاده یادآوری کرد: اگر غدیر را در لابه‌لای قصه‌های تاریخی نگاه کنیم این نگاه حادثه‌ای خواهد بود و ما را از فرهنگ غنی غدیر دور خواهد کرد.‌


وی با توجه به اینکه به برکت غدیر پنجره‌ای برای نسل امروز در ایران اسلامی گشوده شده است، افزود: انقلاب اسلامی و اندیشه تابناک ولایت‌فقیه به‌عنوان مرکز‌ثقل حاکمیت دینی و الگوی شناخته شده در جهان توانسته در دوران غیبت کبری نقش موثر خود تحت لوای ولایت‌فقیه ارزش آفرینی کند.


این مسئول، غدیر را  بن‌مایه اصلی قوه مجریه اسلام دانست و افزود: با تامل و تعمق در نقش سه‌گانه  هدایت تکوینی، حاکمیت سیاسی و خلافت اسلامی، به نقش پیام جامع و کامل غدیر  این مکتب سراسر معنویت نزدیک خواهیم شد.


غدیر نقطه مشترک امت اسلامی


نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان غدیر را نقطه مشترک بین همه امت اسلامی دانست و گفت: نقش بی‌بدیل غدیر در نزدیک کردن انسان‌های مومن میان مذاهب مختلف غیر‌قابل کتمان بوده؛ زیرا که غدیر منادی انسان‌ساز است که می‌تواند جهان امروز را مورد توجه قرار دهد.


امام‌جمعه بندر‌عباس وحدت شیعه و سنی در جهان اسلام را مستلزم به‌رسمیت شناختن هر دو مذهب دانست و گفت: وحدت یعنی اینکه هم شیعه سنی را به رسمیت بشناسد و هم سنی مذهب تشیع را بپذیرد تا وحدت واقعی بین امت اسلامی ایجاد شود.


عبادی‌زاده اظهار کرد: در دوران مکتب حیات‌بخش اسلام باید با نگاه واقع‌بینانه‌تر به اندیشه‌های نورانی غدیر مسیر وحدت اسلامی را هموار سازیم.


غدیر محور ارزش‌های علوی است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان هم در این همایش گفت: عید غدیر‌خم روزی است که نبوت و امامت به یکدیگر پیوند خورده و دین با استمرار رسالت پیامبر در قالب امامت و ولایت امیرالمومنین و فرزندان اطهرش کامل شد.



احسان کامرانی افزود: غدیر در واقع محور همه ارزش‌های علوی است؛ همان‌گونه که شخصیت والا و سیره راستین حضرت علی (ع) منحصر به اسلام نیست و به جهان بشریت نیز تعلق دارد.


دبیر این همایش عنوان کرد: حقیقت غدیرخم نیز نه تنها مختص شیعه بلکه متعلق به جهان اسلام و همه مسلمانان است و در این راستا غدیر تلاشی درراستای وحدت مسلمین است و این موضوع در کلام رهبری نیز به زیبایی بیان شده که مسئله غدیر هم می‌تواند مایه وحدت باشد؛ چرا که بر اساس دیدگاه ایشان در خود مسئله غدیر غیر از جنبه‌ای که شیعه آن را به‌عنوان اعتقاد قبول کرده اصل ولایت هم مطرح شده و این دیگر موضوع شیعه و سنی نیست.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس اظهار کرد: عید غدیر‌خم فرصت مغتنمی برای وحدت جهان اسلام حول محور ولایت و توسعه و ترویج فرهنگ ولایت‌مداری است.


انتهای پیام/۴۱۱۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب