دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مراسم محرم 99 با چه قوانینی برگزار می شود؟

شیوه‌نامه‌های برگزاری مراسم و آیین نامه‌های محرم، از سوی علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، ابلاغ شد.
کد خبر : 506267
Saeed Sajjadi 10.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  اوج کرفتن دوباره ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس  شرایط سختی  را به وجود آورده که در نتیجه آن بسیاری از آیین‌های ملی و دینی هم دچار تغییرات عمده‌ای شده‌اند. حضرت سیدالشهدا(ع) و عزاداران اهل بیت(ع) امسال با شرایط ویژه و ناخواسته‌ای مواجهند که قطعاً مطلوب  نبوده اما از آن هم گریزی نیست.


به نظر می‌رسد محدودیت‌های کرونا به صورت شیوه‌نامه و ابلاغیه‌ها و چه به صورت اقدامات داوطلبانه و خودخواسته، شکل و حجم آیین‌های عزاداری محرم را کاملاً با تغییرات زیادی همراه کند.


احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در مسجد جامع نارمک


 در همین راستا، اخیراً مفاد شیوه نامه‌های برگزاری مراسم و آیین نامه‌های محرم مورد نظر ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا و وزارت بهداشت، از سوی علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، ابلاغ شد.


 در ادامه قوانین مراسم محرم سال 1399 را از نظر می گذرانید:


۱. دسته‌های عزاداری در محیط‌های باز با حفظ فاصله فیزیکی بین هر فرد به اندازه چهار متر مربع (از هر طرف ۱.۵ متر)
۲. زدن ماسک برای عزاداران حسینی در تمام مراسم و محافل ضروری و مهم‌ترین عامل کنترل شیوع کرونا است.
۳. افراد مسن و دارای بیماری‌های مزمن در منزل عزاداری کنند و در مجالس عمومی به هیچ وجه شرکت نکنند.


احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در هیئت ریحانه الحسین (س)
۴. برگزاری مراسم در فضای باز اولویت اصلی مجالس حسینی باشد، و در صورت اضطرار در محیط‌های بسته می‌بایست یک چهارم ظرفیت مکان و با حفظ فاصله فیزیکی برگزار شود. (هر چقدر ارتفاع سقف محیط‌های بسته بلندتر باشد مثل ۶ یا ۸ متر، به فضای باز نزدیک‌تر می‌باشد. مسئله اصلی تهویه هوا است.)
۵. حرکت هیئت‌ها از یک هیئت به یک هیئت دیگر و تجمع هیأت‌ها، یکی از عواملی است که به شدت در انتقال کرونا موثر است و نباید صورت بگیرد.
۶. جهت زنجیرزنی در دسته‌های عزاداری، حتماً از زنجیرهای شخصی استفاده شود و یا زنجیرها به اشخاص تا پایان دهه عزاداری واگذار شود تا زنجیرها بین افراد دست به دست نشود.
۷. استفاده از طبل و سنج و دمام و دیگر ادوات به دلیل تحرک بالای افراد و تجمع افراد یکی از عوامل انتقال کرونا است و نباید صورت بگیرد.
۸. تمهیداتی انجام پذیرد که در هنگام ورود و خروج عزاداران از مجالس تجمع مردم نباشد. مردم به نوبت و با فاصله وارد یا خارج شوند.
۹. حتی‌الامکان نذورات حسینی به سمت کمک‌های مومنانه و توزیع مواد غذایی درب منازل برود، اگر در جایی نذر غیر قابل تغییر بود، با نظارت کارشناس‌های بهداشتی پخت و توزیع صورت بگیرد و به صورت بیرون بر در ظرف‌های یکبار مصرف به نحوی توزیع شود که تجمع مردم را به دنبال نداشته باشد.
۱۰. مهم‌ترین مسئله که در مورد عزاداری‌ها هنوز به اتفاق نرسیده‌ایم، برگزاری مراسمات در محیط بسته به مدت بیش از یک ساعت می‌باشد.


توصیه‌های معاون بهداشت وزارت بهداشت


۱. در ایام محرم شهر سفید و زرد و قرمز نداریم، دستورالعمل‌ها برای تمام شهرها یکسان است و در تمام کشور مراسمات برگزار خواهد شد.


احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در هیئت ریحانه الحسین (س)
۲. هرچه قدر به برگزاری بیشتر هیأت‌ها کمک کنیم، بهتر است. چون در صورت کم کردن تعداد مراسمات، تجمع مردم بیشتر خواهد شد و در صورت تعدد مراسمات تجمع کمتر خواهد شد.
۳. تنها مسیر ورود کرونا از طریق چشم و دهان و بینی است و ضدعفونی محل مراسمات به صورت مقطعی اثرگذار است. مهم‌ترین نکته در کنترل شیوع کرونا التزام به استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی است.
۴. توصیه ما به کوتاه کردن مراسمات عزاداری حتی در محیط‌های باز است.
۵. تا می‌شود نذورات مردم نسبت به چای و شربت به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل شود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب