دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1399 - 14:28
معاون وزیر بهداشت:

هرگونه برگزاری مراسم در فضای سربسته مطلقاً ممنوع است

معاون وزیر بهداشت گفت: هرگونه برگزاری مراسم در فضای سربسته مطلقاً ممنوع است و باید بدانیم که کوچک‌ترین غفلت ما باعث اوج‌گیری بیماری خواهد شد.
کد خبر : 508890
3448351.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی  ظهر امروز  در ارتباط اینترنتی که با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه طی روزهای گذشته شاهد رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی توسط هموطنان بوده‌ایم و همین موضوع باعث شده که با شیب نزولی بیماری مواجه باشیم.


وی با بیان اینکه امیدواریم این روند سیر نزولی کاهش پیدا کند اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که جدی گرفتن ویروس و رعایت پروتکل‌ها با کاهش مبتلایان و پایین آمدن آمار مرگ و میر ارتباط مستقیم دارد.زمانی که پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود دو هفته بعد شاهد افزایش تعداد مبتلایان و چند هفته بعد متأسفانه شاهد بالا رفتن آمار مرگ و میر هستیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه همچنان در برخی از استان‌ها وضعیت بیماری قرمز گزارش می‌شود اظهار داشت: خوشبختانه در برخی دیگر از شهرها شاهد کاهش روند بستری بیماران هستیم.


وی با اشاره به موضوع برگزاری کنکور سراسری طی روزهای آینده اظهار داشت: باید به این نکته توجه کنیم که خانواده‌ةا نگرانی از بابت سلامت فرزندان نداشته باشند به دلیل اینکه 7 هزار نفر از همکاران من وظیفه نظارت بر اجرای پروتکل‌ةای بهداشتی را بر عهده دارند و امیدوارم کنکوری سالم را برگزار کنیم.


رئیسی تأکید کرد: ایجاد اضطراب و نگرانی در فرزندان باعث خواهد شد که آنها از لحاظ روحی ضعیف شوند و آمادگی لازم را برای شرکت در کنکور نداشته باشند.


معاون وزیر بهداشت توصیه کرد: خانواده‌ها نیز از تجمع پشت در محل برگزاری کنکور خودداری کنند. ما نگرانیم که این موضوع باعث شیوع بیماری کرونا شود.


رئیسی با اشاره به نزدیک بودن مراسم‌های عزاداری محرم افزود: هرگونه برگزاری مراسم در فضای سربسته مطلقاً ممنوع است و باید بدانیم که کوچک‌ترین غفلت ما باعث اوج‌گیری بیماری خواهد شد.


وی توصیه کرد: طرح هر خانه یک حسینیه را باید اجرا کنیم و هموطنان تلاش کنند در منازل خود اقدام به عزاداری کنند و به این نکته توجه کنیم که اگر باعث شویم حتی یک نفر از عاشقان امام حسین (ع) تب کند ما مسؤول هستیم و باید کمک کنیم تا مراسم‌های عزاداری حسینی به بهترین نحو برگزار شود.


رئیسی در ادامه با اشاره به نزدیک بودن رسیدن فصل پاییز نیز افزود: در فصل پاییز ما شاهد بیماری آنفلوآنزا خواهیم بود که لازم است هموطنان در این فصل بیش از پیش رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک،‌شست‌وشوی دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی توجه داشته باشند.


وی افزود: برای هیئت‌های عزاداری که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند سازوکاری تعیین شده است به‌طوری‌که در گام اول به بانی هیئت تذکر داده می‌شود، در مرحله بعد خدمات ارائه‌شده نظیر آب و برق هیئت قطع خواهد شد و درنهایت برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت.
رئیسی افزود: لزوم برگزاری هیئت ثبت‌نام در سامانه بیرق است و باید در این سامانه ثبت‌نام کنند؛ توجه داشته باشید که ابتلای عمدی افراد به بیماری حرام است و افراد مبتلا باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا مبادا ناخواسته دلیل فوت سالمندان باشیم. متأسفانه برخی از افراد از روی جهل سخنانی را مطرح می‌کنند که به آن‌ها نیز در خصوص پروتکل بهداشتی توصیه می‌شود به سخنان مقام معظم رهبری توجه کنند.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی در خصوص تأمین واکسن آنفلوانزا گفت: شرکت‌های ایرانی در حال تلاش برای تولید واکسن هستند و به ما علائم کرده‌اند که از مهر یا آبان این واکسن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، درباره بازگشایی مدارس گفت: مدارس باید بازشوند اما احتمالاً کلاس‌ها به‌صورت مجازی و آنلاین خواهد بود البته در مناطق سفید و مدارس کم‌جمعیت می‌توان در موارد امکان حضور را فراهم کرد یا در مناطق زرد می‌تواند تدابیری اتخاذ کرد اما درمجموع مدارس به‌صورت مجازی فعالیت می‌کند.
معاون وزیر بهداشت درباره میانگین سنی مبتلایان و فوتی‌های کرونا گفت: میانگین سنی فوتی‌ها ۷۰.۵ سال است. اما در مورد ابتلا یک توزیع متعادل در گروه‌های سنی داریم به‌طوری‌که گروه زیر ۱۰ سال حدود ۴ درصد مبتلایان، ۱۰ تا۲۰ سال حدود ۹ درصد، گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال ۱۵ درصد و ۳۰ تا ۴۰ ساله ۱۸ درصد مبتلایان هستند و بقیه مبتلایان بالای ۵۰ سال هستند.
رئیسی ادامه داد: ۸۰ درصد موارد مرگ بالای ۷۰ سال داشته‌اند و ۸۲ درصد فوتی‌های کرونا بین یک تا چهار بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.
وی درباره ابتلای مجدد به کرونا گفت: این موضوع در حال بررسی است. ابتلای مجدد تا دو ماه قابل‌بررسی نیست زیرا ویروس می‌تواند این مدت در بدن بیمار پنهان شود و دوباره بیماری ایجاد کند اما ابتلاهای بعد از دو ماه بهبودی در حال بررسی است و نتایج مطالعات تکمیلی آن به مردم اعلام می‌شود.
معاون وزیر بهداشت درباره واکسن آنفلوانزا گفت: سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن برای کادر بهداشتی تهیه‌کرده بودیم اما امسال دو میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا سفارش داده‌شده که تا ۲۰ روز آینده به دستمان می‌رسد. حدود چهار تا ۶ میلیون واکسن نیز برای توزیع در داروخانه‌ها در بخش خصوصی وارد می‌شود.
وی افزود: امیدواریم واکسن ایرانی آنفلوانزا نیز در مهر یا آبان وارد بازار شود. درمجموع بیش از این امکان تهیه واکسن آنفلوانزا نیست زیرا کل واکسن آنفلوانزای تولیدی دنیا حدود ۳۵۰ میلیون دوز است. یادمان باشد که افراد سالم و معمولی نیازی به واکسن آنفلوانزا ندارند و واکسن برای کسانی است که بیماری زمینه‌ای دارند یا به علت شغل درخطر ابتلا هستند.


معاون وزیر بهداشت در خصوص تولید واکسن کرونا هم تصریح کرد: ۱۴۸ واکسن در سطح دنیا در مرحله ابتدایی و پیش‌بالینی هستند. سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با واکسن کرونا به شرکت‌های تولید کننده اجازه داده به طور استثناء در مورد کووید ۱۹، فاز اول و دوم یا فاز دوم و سوم را ادغام کنند تا زمان کوتاه شود. ۶ واکسن در سطح دنیا هست که الان در فاز سوم هستند. روسیه این مراحل را به طور کامل طی نکرده و تاییدیه نگرفته است. تنها یک واکسن چینی کرونا برای یک سال مجوز گرفته است که فقط برای ارتش چین مورد استفاده قرار می گیرد، واکسن کرونای ایران در مرحله‌ای است که الان فاز حیوانی را شروع کردیم و در فاز یک و دو  هستیم. روند ساخت واکسن اگر به درستی جلو برود آبان ماه سال آینده ممکن است واکسن کرونای ایرانی ساخته شود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب