دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1399 - 08:00
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سمنان عنوان کرد؛

جایگاه دومی بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) دانشگاه آزاد اسلامی در مقابله با کرونا

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) را بیمارستان آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود عنوان کرد که وزارت بهداشت آن را بیمارستان دوم برای مقابله با کرونا در شاهرود معرفی کرده است.
کد خبر : 506089

محمدحسین حسنی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح تازه‌ترین اقدامات معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در مقابله با موج دوم ویروس کرونا و برنامه‌های جدید این دانشگاه اظهار کرد: طبق پروتکل‌های بهداشتی برنامه‌های آموزشی برای پیشگیری از ابتلا به کووید ـ 19 به دانشجویان، کارمندان و مراجعان ارائه شده و براساس دستورالعمل‌های ستاد استانی کاهش ساعت کاری، دورکاری کارکنان و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، ضدعفونی فضاهای آموزشی، انجام تبلیغات و آموزش روش‌های پیشگیری از بیماری همچنان در دستور کار است.


بیشتر بخوانید:


تولید 4 محصول علیه کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان


هیچ سلاحی به اندازه ماسک و فاصله‌گذاری در برابر کرونا کارایی


تداوم همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با معاونت غذا و داروی علوم پزشکی یاسوج


وی با بیان دستاوردهای حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در دوره مقابله با ویروس کرونا ازجمله محصولات، دستگاه‌ها و تولیدات ضدکرونایی عنوان کرد: برخی محصولات از قبیل داروهای ضدعفونی‌کننده  و وسایل بهداشتی در سطح کشور تولید و پخش می‌شود و در این راستا از ابتدای سال 99 با اخذ مجوزهای لازم توسط شرکت کیمیا طیران ذکریا مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود و مرمت و راه‌اندازی دستگاه تقطیر مایع به مایع موجود در آزمایشگاه مهندسی شیمی توانستیم بالغ بر 2 هزار لیتر محلول ضدعفونی دست و محیط تولید کنیم.


معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان اضافه کرد: با استفاده از دستگاه اتوکلاو موجود در آزمایشگاه صنایع غذایی این دانشگاه از ابتدای سال 99 روزانه یک‌هزار عدد ماسک بهداشتی تولید شده در ستاد مقابله با کرونای شاهرود استریل و مجدداً به این ستاد تحویل داده شد.


حسنی درباره دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و حرکت در مرز دانش یادآور شد: تیر 99 جلسه سخنرانی با حضور پزشکان و دانشجویان علوم پزشکی و با ارائه عباس توکلیان ارجمند فوق تخصص غدد درون‌ریز، رشد و متابولیسم بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) شاهرود و عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود برگزار شد و وی  روشی جدید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را پیشنهاد کرد.


 محمدحسین حسنی


وی متذکر شد: در هایپوتز (ارائه ایده مبنی بر خلع سلاح ویروس کرونا و پیشگیری یا اختلال در محیط تکثیر آن) پیشنهاد شد که می‌توان از روش موضعی داخل بینی از ترکیب دارویی دی‌متیل سولفوکساید (DMSO) سه درصد به همراه اتانول 20 درصد به عنوان بهترین مکمل و بهترین حلال دی‌متیل سولفوکسید به صورت اسپری استفاده کرد.


بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) بار درمانی شهرستان شاهرود را به دوش کشید


به گفته معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، طبق یافته‌های دقیق علمی، این محصول فاقد هرگونه عوارض قابل توجه بوده و با جلوگیری از تکثیر ویروس و در نخستین مراحل فعالیت بیماری می‌تواند به روشی بسیار ساده، ارزان و کم‌عارضه به پیشگیری از شیوع کرونا کمک کند.


حسنی در پاسخ به این پرسش که با توجه به برگزاری ترم تابستان و ترم تحصیلی مهر، حوزه علوم پزشکی چه برنامه‌ای برای حوزه سلامت دانشگاهیان دارد؟ چنین توضیح داد: رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری، دورکاری، کاهش ساعت کاری، مجازی کردن کلاس‌های نظری و رعایت اصول بهداشتی در کلاس‌های عملی و فضاهای آموزشی از اقداماتی است که دنبال تحقق آن هستیم.


وی تأکید کرد: کارکنان، دانشجویان و استادان باید به اصول بهداشتی به‌ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش و ضدعفونی کردن مرتب دست‌ها و سطوح توجه کنند و در صورت درگیری شدید با بیماری کووید ـ 19، این ویروس بی‌رحم بوده و عواقب وخیمی برای مبتلایان در پی خواهد داشت.


معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) شاهرود را بیمارستان آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود عنوان کرد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آن را بیمارستان دوم برای مقابله با کرونا در شاهرود معرفی کرده است.


سردر واحد شاهرود


حسنی ادامه داد: اگرچه هیچ‌گونه تجهیز یا امکانات ویژه‌ای برای بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) شاهرود در نظر گرفته نشده است، اما بخش دیالیز این بیمارستان در دوران شیوع کرونا با دو برابر ظرفیت قبل به دلیل درگیر بودن بیمارستان امام حسین‌(ع) شاهرود فعال شد تا باری از دوش آن بیمارستان برداشته شود.


وی افزود: این بیمارستان در طول مدت شیوع ویروس کرونا، توانست بخش بزرگی از بار درمانی شهر شاهرود را به دوش بکشد، به‌طوری‌که بسیاری از بیماران مبتلا به کووید-19 در این بیمارستان با روش‌های پاراکلینیک و بالینی تشخیص داده شده و پس از مشاوره عفونی به بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود که بیمارستان ریفرال کرونا انتخابی وزارت بهداشت بوده، انتقال داده شدند و تحت درمان قرار گرفتند.


معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان افزود: در بیمارستان خاتم‌الأنبیا(ص) شاهرود تعرفه دولتی برای خدمات درمانی ارائه و بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز پوشش داده می‌شود، به این ترتیب اگر کسی بیمه تکمیلی داشته باشد نیاز نیست برای دریافت خدمات هزینه‌ای پرداخت کند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب