حمل 2 ساعته دستگاههای 22 کیلویی ضدعفونی توسط آتش نشانها در کرونا
به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عزیزغلامی نسب، فرمانده عملیات منطقه هفت آتش نشانی تهران در برنامه تلویزیونی فرمول یک اظهار کرد: به خاطرعلاقه ای که داشتم آتش نشان شدم. دهه چهلی هستم و آن زمان فیلم های آتش نشانی و ماشین های قرمز را می دیدم و از همان زمان به این حرفه علاقمند شدم.
وی افزود: کل آتش نشانان ژن خاصی نسبت به دیگران دارند. یعنی روحیه خاصی دارند. در تمام ایران و در تمام دنیا یک سری افراد هستند که دوست دارند کارهای مثبت و کمک به دیگران انجام بدهند ویک جورهایی شاخص باشند. یک ژنی در این افراد هست که ما قبلا به آن می گفتیم اکتیو یا فعال بودن. کسی که می خواهد آتش نشان شود قطع به یقین این ژن باید در وجودش نهفته باشد. فردی که خونسرد و ریلکس است و دنبال چالش و استرس نیست هیچ وقت نمی تواند آتش نشان شود.
فرمانده عملیات منطقه هفت آتش نشانی تهران در ادامه بیان کرد: حوادث مختلفی داریم. حوادثی داریم که در دسته آتش سوزیها قرار می گیرند. حوادثی هم هستند که اصلا آتش سوزی در آن نیست که آنها را به دو دسته تقسیم می کنیم. یا بحث نجات جان انسانها است یا اینکه اموال افراد در معرض تهدید، خطر یا آسیب جدی است. به این دسته از عملیاتها عملیات نجات و خدمات ایمنی می گوییم. آتش نشانها فقط آتش خاموش نمی کنند. در شهر تهران با این عظمت وبزرگی آتش نشانها همواره درگیر حوادثی مثل حریق، نجات و خدمات ایمنی هستند. فقط و فقط شهر تهران دغدغه ذهنی آتش نشانان نیست. ما از سال 84 از زلزله بروجرد که خودم در آن حضور داشتم در همه حوادث و بحران های سطح کشور شرکت کرده ایم. در زلزله بحث امداد رسانی را داریم.
وی گفت:در سطح شهر تهران وقتی ریزش ساختمان اتفاق می افتد یکی از کارهایمان آواربرداری است که در سطح وسیع تر می شود زلزله. نجات در رودخانه و عملیات غواصی در سد را داریم که در سطح وسیع تر می شود سیلاب، حوادث طبیعی که در شهرهای دیگر اتفاق می افتد حجم بزرگ تری است از کاری که در سطح شهر تهران انجام می دهیم. دروس تخصصی و آموزشهای خاصی را برای بچههای آتش نشان ارائه می دهیم.
فرمانده عملیات منطقه هفت آتش نشانی تهران با بیان اینکه از سال 92 افتخار این را داریم که در مراسم اربعین حضور پیدا کنیم، بیان کرد: 24 تا 28 روز هر سال حضور داریم. سه هفته مانده به اربعین شروع می کنیم به اعزام نیرو و تاسیسات. ایمنی شهرهای کربلا و بین مسیر کربلا را تامین می کنیم. در مسیر 70 کیلومتری سه ایستگاه (موکب) خدمات رسانی و امداد و نجات گذاشتهایم.
وی گفت: 147 روز پیش ماموریت ضدعفونی معابر را به ما دادند. 12 اسفند بود که شروع کردیم و علاوه بر وظائفی که همیشه بر گردن بچههای آتش نشانی است، بحث ضدعفونی هم به سازمان آتش نشانی محول شد. قبل از اینکه این تجهیزات بیاید عملیات سخت بود. اوایل کرونا بود و خیلی آشنایی نداشتیم. طرح جهادی بود و پرسنل شرکت می کردند و به هر حال بحث خستگی و فرسایش بچهها مطرح بود. نهادهای دیگری هم حضور پیدا می کردند اما بعد از اینکه کار عملیاتی شان تمام می شد استراحت و تجدید قوا میکردند. بچههای آتش نشان بعد از ضدعفونی تازه باید به وظائف اصلی شان رسیدگی به حریق و حادثه می رسیدند.
غلامی نسب تاکید کرد: تیمی نداشتیم که ویژه رسیدگی به ضدعفونی باشند. کار داشت سنگین می شد و وقتی معاونت فنی با 10 دستگاه ورود کرد،عملیات سریع تر انجام شد. مخصوصا در بحث ضدعفونی معابر که با سرعت خیلی بالایی انجام شد. تاثیر زیادی در روند کار ما داشت و باعث ایجاد انگیزه مضاعف در ریشه کن کردن کرونا در سطح شهر تهران شد.
فرمانده عملیات منطقه هفت آتش نشانی تهران در پایان بیان کرد: ایران سال 94 عضو انجمن بین المللی CTIF شد و این از اتفاقات عادی نبود، مهندس علی سبحانی، از معاونت فنی و توسعه سازمان آتش نشانی هم در ادامه گفت: در بخش ستادی معاونت فنی و توسعه سازمان هستم. کار ما بخشهای مختلفی از جمله تجهیز وسایل سازمان، تعمیر و نگهداری وسایل و به روز کردن آنها دارد. سال 93 بود که سازمان نیروهای فنی و مهندسی استخدام می کرد. آن زمان آزمون دادم و تقریبا دو سال پروسه استخدامم طول کشید و ابتدای سال 95 مشغول به کار شدم. قبلا در حوزه نفت و گاز کار می کردم، اینجا در سازمان آتش نشانی پروژه های جدید کار می کنیم و شاید نوآوری بیشتری داریم.
وی بیان کرد: ما به روزترین تجهیزات را در دنیا داریم و در این زمینه با آلمان برابری می کنیم. درست است تحریمها مشکلاتی در بحث تعمیرات و واردات قطعات برای ما به وجود آورده است اما می توانم بگویم در داخل 60 تا 70 درصد کمبود قطعات را جبران کنیم.خوشبختانه بعد از حادثه پلاسکو بودجه خوبی از طرف شهرداری تهران به سازمان ما تزریق شد و خریدهای خوبی چه داخلی و چه خارجی در زمینه تجهیزات داشتند. امروز کمبودی از این نظر نداریم. نمی خواهم بگویم همه چیز عالی است اما درحد مطلوب است.
سبحانی گفت: اوایل اسفند ماه بود که در سازمان تصمیمی گرفته شد تا طرحی انجام شود که در حجم بالا و زمان کم بشود کلانشهر تهران را ضدعفونی کرد. فکر می کنم در عرض دو یا سه روز در معاونت فنی و توسعه خودرویی تهران این طرح را پیاده کردیم.طرحهای اولیه انجام شد. به دلیل کمبود زمانی که داشتیم نمی توانستیم طرحی بدهیم و بعد تست کنیم و ببینیم جواب می دهد یا نمی دهد. همزمان با طراحی، کار ساخت را هم انجام می دادیم. فکر می کنم 10 روز طول کشید تا تجهیزاتی از جمله مخزن، فنها و موتورها را خریداری کنیم.
وی ادامه داد: 15 اسفند استارت ساخت را زدیم و بچهها به صورت شبانه روزی، هم مدیر و هم کارشناس با یکدیگر کار ساخت را شروع کردند. 29 اسفند کار را تمام کردیم و در میدان انقلاب رونمایی شد.
سبحانی افزود: دستگاهها که آمد بیشتر برای معابربود و ضدعفونی معابر همچنان ادامه دارد. نیروهای عملیاتی سازمان در 8 منطقه عملیاتی تهران روزانه به صورت میانگین 350 الی 400 نقطه از تهران به ویژه نقاطی که احتمال خطر بیشتر است را ضدعفونی می کنند. آتش نشانان علاوه بر وضایف اصلی خود هر روز با دستگاههای سنگین 22 کیلویی به صورت تک نفره اقدام به ضدعفونی معابرمی کنند. یک ساعت و نیم تا دو ساعت این دستگاه روی دوششان است و در معرض مواد ضدعفونی هستند و بعد که به ایستگاه برمی گردند تازه باید به کار خودشان باید برسند. خدا به این آتش نشانان قوت بدهد.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/