دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1399 - 17:17
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

«نظام پایش آزاد» گره‌گشای گره کور ارتباط صنعت و دانشگاه/ طرح‌های پایش، پویش و رویش تقویت می‌شوند

رئیس دبیرخانه برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه الگویی برای تبدیل زبان صنعت و جامعه به زبان دانشگاه نیاز است از نظام پایش آزاد به‌عنوان گره‌گشای مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه یاد کرد.
کد خبر : 504181
DSC09218.JPG

اکبر پیرستانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان درباره برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه اظهار کرد: کارهای زیادی برای برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه صورت گرفته؛ اما ارتباط دانشگاه و صنعت به علت تفاوت زبان دانشگاه با صنعت به‌درستی شکل نگرفته است.


بیشتر بخوانید:


گسترش بستر اشتغال با «طرح پویش، پایش و رویش»


به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، الگویی برای تبدیل زبان صنعت و جامعه به زبان دانشگاه نیاز بوده و این الگو و حلقه گمشده ارتباط صنعت و دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی «نظام موضوعات» نام گرفته است.


وی افزود: در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت جدید خود، طرحی را با عنوان «نظام پایش آزاد» در دستور کار قرار داده که بر اساس این طرح، فعالیت‌های علمی و پژوهشی باید بر مبنای سیاست‌های کشور طراحی و اجرا شوند.


رئیس دبیرخانه برنامه علمی (پایش آزاد) دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه در این طرح باید دانشجویان در پایان‌نامه‌های خود به نیاز صنعت و جامعه پاسخ دهند، گفت: هدفمندسازی برنامه‌های علمی و جهت دادن به پایان‌نامه‌های دانشجویی در راستای نیاز جامعه، صنعت و مساعدت و پشتیبانی برای گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناورانه از اصلی‌ترین مأموریت‌ها و هدف اصلی اجرای این طرح بوده که باید مدنظر ویژه قرار گیرد.


پیرستانی خاطرنشان کرد: در طرح پایش آزاد، تلاش در جهت‌دهی، تقویت فعالیت همسو و هماهنگ  واحدهای دانشگاهی و توجه به پیشبرد فعالیت‌ها و برنامه‌ها در قالب و با عنوان دانشگاهی یکپارچه در بوده و خلاصه و چکیده این طرح، «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» است که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی بوده تا استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن، موضوع پایان‌نامه و یا رساله خود را تعریف کنند.


راهکاری برای برطرف شدن نیازهای جامعه به کمک دانشگاه


رئیس دبیرخانه برنامه علمی (پایش آزاد) دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان عنوان کرد: در تلاشیم که با راه‌اندازی و آغاز فعالیت دبیرخانه علمی این دانشگاه در زمینه فعالیت‌های برون دانشگاهی و تقویت طرح پایش، پویش و رویش فعال‌تر و پویاتر از سابق بوده و جزء استان‌های پیشرو در این زمینه باشیم.


پیرستانی مطرح کرد: کم‌وبیش همگی تصاویری از پایان‌نامه‌های انباشته‌شده در گوشه و کنار دانشگاه‌ها در ذهن داریم که نه‌تنها از آنها به‌خوبی نگهداری نمی‌شود؛ بلکه علت اصلی انباشت این پایان‌نامه‌ها و دست‌به‌دست شدن این تصاویر، بار علمی پایین و یا ناکارآمدی رساله‌های دانشجویان است.


وی اضافه کرد: بسیاری از دانشجویان و استادان معتقدند دانشگاه‌ها باید نقشه راهی برای مسیر علمی دانشجویان تدوین کنند. از طرفی پایان‌نامه‌های دانشجویان نیازمند حمایت بیشتری از سوی صنعت است که بتوانند منجر به تولید محصول و یا برطرف کردن یکی از چالش‌های کشور باشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با توجه به نبود کارای لازم در پایان‌نامه‌ها و رساله دانشجویان و برطرف نشدن نیازهای جامعه و صنعت با وجود پیشرفت علمی کشور و کسب مقام‌های متعدد در جهان تبیین کرد: یکی از کارهای مهم این است که دانشگاه به سراغ صنعت و جامعه برود و از مشکلات آن آگاه شود؛ چراکه تجربه نشان می‌دهد که مشکلات صنعت به زبان دانشگاه مطرح نمی‌شود و راه‌حل دانشگاه برای معضلات صنعت ناشناخته و مبهم است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب