دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1399 - 17:10
خرمشاهی در گفتگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

ظهور بزرگ‌ترین دانشمندان حقوق از ساختمان‌‌های فرسوده‌‌ و فارغ از مدرن و مدرنیسم/ نوابغ چگونه ساخته می‌شوند؟

رئیس کمیته حقوقی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: آنچه که دانشگاه را می‌سازد، جدا از فضای آموزشی گسترده، محدود یا امکانات، پشتوانه علمی است، کمااینکه بزرگ‌ترین دانشمندان حقوق از ساختمان‌‌های فرسوده‌‌ و فارغ از مدرن و مدرنیسم ظهور کرده‌اند.
کد خبر : 503913
feb36093-f814-4807-9161-54834b262ee6.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، سید ضیاءالدین خرمشاهی متولد 1345 کرمانشاه جزء نخستین گروه دانش‌آموختگان رشته حقوق قضائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، رئیس کمیته حقوقی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و داور دیوان عالی داوری بازرگانی و سردفتر نمونه کشوری اسناد رسمی به مدت 22 سال بوده است.


خرمشاهی عامل اصلی پیشرفت و دوام دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) را بهره‌گیری از کادر هیئت علمی قدرتمند و معتبر می‌داند.


خبرنگار آنا درباره ارتقای سطح کیفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) و نقش نیروی انسانی در این راستا گفتگویی را با خرمشاهی ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: از آغاز به تحصیل‌تان در این دانشگاه بگویید؟


خرمشاهی: ورود به واحد اصفهان(خوراسگان) نقطه عطف و مبدأ تحول بزرگ زندگی من بود و با وجود اینکه در رشته ادبیات عرب در دبیرستان‌های کرمانشاه مشغول به تدریس بودم؛ اما علاقه وافرم به رشته حقوق از یک سو و ارائه این رشته از سوی واحد اصفهان(خوراسگان) همراه با کادر علمی قوی از سوی دیگر عاملی شد که برای تحصیل در این رشته عزم خود را جزم کنم.


آنا: هدف شما از انتخاب این رشته صرفاً علاقه شخصی بوده یا عوامل دیگر نیز دخیل بوده‌اند؟


خرمشاهی: زمان پذیرش من در این دانشگاه نوپا با همت و تلاش مثال‌زدنی احمدعلی فروغی رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، رشته حقوق قضائی با بهره‌مندی از استادان نامداری مانند پروفسور محمود آخوندی پدر حقوق جزای نوین ایران، عبدالله شمس استاد ارزنده آیین دادرسی، نجات علی الماسی از نام‌آوران حقوق بین‌الملل خصوصی ایران، بهروز تقی‌خانی، فیروز‌آبادی و ... که هریک از نخبگان رشته حقوق کشور بودند، راه‌اندازی شد و حضور این استادان ارزشمند امکانپذیر نبود، مگر به اعتبار شخصیت فردی دکتر فروغی و این خود یکی از اصلی‌ترین علل تمایل من برای تحصیل در این رشته و کسب علم از این مفاخر علمی شد.


آنا: نقش هیئت علمی در فعالیت یک مرکز آموزشی چقدر مؤثر است؟


خرمشاهی: آنچه که یک دانشگاه را می‌سازد و موجب اعتبار علمی دانشگاه می‌شود، کادر هیئت علمی و استادان برجسته آن دانشگاه است که جدا از فضای آموزشی گسترده، محدود یا امکانات به‌روز، مدرن یا فرسوده و ابتدایی می‌تواند نقشی تعیین‌کننده و اساسی ایفا کند؛ همانگونه که دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) در آن زمان از حیث فضای آموزشی و امکانات رفاهی در سطح پایینی قرار داشت؛ اما شرافت استادان و گروه علمی، اعتبار بی‌مانندی را به این دانشگاه بخشیده بود و بسیاری از بزرگان حقوق امروز کشور که در رشته‌ها و گرایش‌های مختلف سر به آسمان علمی می‌سایند، جزء فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حقوق دانشگاه آزاد اصفهان(خوراسگان) هستند.


آنا: به این ترتیب نقش نیروی انسانی تعیین‌کننده‌تر از فضای فیزیکی و امکانات آموزشی است؟


خرمشاهی: قطعاً استادان توانمند و دانشمندان متخصص در هر رشته می‌توانند در خوشنامی یک دانشگاه و به تبع آن پیشرفت یک کشور و ملت نقشی بسزایی داشته یاشند؛ همچنان که ما در کشورهای اروپایی می‌بینیم، معتبرترین دانشگاه‌های دنیا دانشگاه‌های اروپایی و غربی هستند با ساختمان‌ فرسوده‌‌ای که شاید با مدرنیسم فاصله فراوانی دارند؛ اما بزرگ‌ترین دانشمندان از همان ساختمان‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند.


تفاوت ماهوی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) با سایر واحدهای دانشگاهی


به عنوان مثال دانشگاه هاروارد که هنوز در دنیا می‌درخشد مربوط به قرن 17 بوده و یا دانشگاه آکسفورد که جزء قدیمی‌ترین مراکز علمی دنیاست.


بنابراین فضای آموزشی اعتبار نمی‌آورد، بلکه آن چیزی که موجب می‌شود نوابغ و فرهیختگان علمی ساخته شوند در واقع پشتوانه علمی است.


آنا: تفاوت ماهوی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) با سایر واحدهای دانشگاهی چه بود؟


خرمشاهی: بنده به عنوان کسی که در رشته‌ها و علوم گوناگون مثل زبان و ادبیات عرب، علوم اقتصادی، عرفان اسلامی، مدیریت و حقوق قضائی در دانشگاه‌های مختلف تحصیلات آکادمیک داشته‌ام، معتقدم که یکی از عوامل توفیق آغاز به‌ کار بسیار قدرتمند و حساب شده‌ای بود که در این واحد دانشگاهی اتفاق افتاد و اگر ساختمان و فضای آموزشی کافی و مفید و تجهیزات به‌روز وجود نداشت با درایت رئیس وقت دانشگاه و به‌کارگیری استادان بسیار خوب در رشته‌های موجود در آن زمان، ضعف‌ها و کمبودها پوشش داده شد.


یکی از عوامل مؤثر در جذب و ارتقای کار، بهبود وضعیت رفاهی است؛ اما نکته اصلی را نباید فراموش کنیم که نخستین عنصر دانشگاه نیاز به استادان شاخص و با رتبه علمی بالاست؛ به عبارت دیگر شاید این عنصر هنوز هم یکی از معیارها و ضوابط توسعه بحث زیربنا و وسعت سایت دانشگاهی باشد؛ اما شاخص اصلی برای اندازه‌گیری یک دانشگاه میزان فارغ‌التحصیلان، دانش‌آموختگان و تأثیرگذاری آنان در جامعه است که دست‌پرورده استادان سرشناس هستند.


آنا: توصیه شما به مسئولان کنونی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) چیست؟


خرمشاهی: تقاضای من از مدیران امروز و آینده این است که قدر این ثروت عظیم را بدانند و سعی کنند مسیر پیشرفت علمی همچنان باز و هموار بماند و این درخششی که از بدو تأسیس آغاز شد، تداوم یافته و دانشگاه همچنان در تارک علمی و پژوهشی کشور بدرخشد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب