آیا امکان لغو یا تعویق زمان برگزاری کنکور 99 وجود دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، برگزاری آزمونهای سراسری در سال کرونایی به یکی از چالشهای مهم در حوزه آموزش عالی تبدیل شده است. یکی میگوید برگزار کنید از درس خواندن و انتظار خسته شدهام. دیگری میگوید اگر برگزار شود و کرونا بگیریم چه کسی پاسخگو خواهد بود.
بسیاری از داوطلبان آزمونهای سراسری نگران سلامتی و جان خود هستند و پروتکلهای اعلامشده سازمان سنجش آموزش کشور را کافی نمیدانند. با وجود تعویقهای زمان برگزاری آزمونها، اکنون در ذهن داوطلبان این پرسش مطرح است که لغو یا تعویق زمان برگزاری کنکور 99 وجود دارد؟
به گفته فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، این سازمان برای رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی از جمله ایجاد فرصت مناسب برای ضدعفونی کردن فضا، امکانات و تجهیزات از سوی حوزههای برگزاری آزمون و همچنین برای جلوگیری از تراکم جمعیتی داوطلبان در حوزهها برای کاهش حداکثری انتشار ویروس کرونا، اقدام به افزایش روزهای برگزاری آزمون کارشناسی ارشد از ۲ روز به ۳ روز کرده است.
وی معتقد است آزمون کارشناسی ارشد از روز پنجشنبه ۱۶ مردادماه تا شنبه ۱۸ مردادماه برگزار میشود. آزمون رشتههای امتحانی شناور (رشتههای امتحانی دوم) از عصر روز پنجشنبه ۱۶ مردادماه به صبح شنبه ۱۸ مردادماه منتقل شده است. سایر جزئیات و اطلاعات در اطلاعیه پرینت کارت شرکت در آزمون در تاریخ ۶ مردادماه در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر میشود.
زرین آمیزی میگوید که زمان آزمون سراسری از ۲ روز به ۴ روز افزایش مییابد. بر این اساس برنامه زمانی برای هر یک از گروههای آزمایشی آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ این گونه است که آزمون گروه آزمایشی هنر صبح روز چهارشنبه ۲۹ مردادماه، گروههای آزمایشی علوم ریاضی و علوم انسانی صبح روز پنجشنبه ۳۰ مردادماه، گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۳۱ مردادماه و گروه آزمایشی هنر روز شنبه ۱ شهریورماه برگزار میشود. چگونگی پرینت کارت ورود به جلسه در اطلاعیهای که روز ۲۰ مردادماه منتشر میشود، اعلام خواهد شد.
استیضاح وزیر علوم در صورت عدم تمکین از نظر وزارت بهداشت برای تعویق کنکور
احمد نادری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا با تأکید بر اینکه در صورت عدم تمکین وزارت علوم به نظر وزارت بهداشت قاعدتاً اقدامات درخوری در مجلس انجام میدهیم، میگوید که در صورت عدم تمکین وزارت علوم از نظر وزیر بهداشت در درجه اول طرح دو فوریتی برای تعویق کنکور مطرح خواهیم کرد و اگر باز هم عمل نکنند از ابزارهای قانونی همچون سؤال از وزیر و استیضاح وی استفاده میکنیم.
نادری معتقد است که استدلالهای وزارت علوم و همچنین سازمان سنجش برای کمیسیون آموزش مجلس در جهت برگزاری کنکور قابل قبول نیست، هزینه بسیاری که برای طرح سوال کنکور و قرنطینه اساتید صورت گرفته نمونهای از استدلالهای موافقان برگزاری کنکور است. زمان مناسب برای برگزاری کنکور بعد از مهار کرونا است، سؤال ما این است که چه میزان هزینه برای برگزاری کنکور شده و اگر یک جوان یا خانوادهاش به کرونا مبتلا شده و جان خود را از دست بدهند، با هزینههای صورتگرفته برای برگزاری کنکور قابل قیاس است؟
علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس میگوید زمان برگزاری تمام آزمونهای ورودی دانشگاهها در کلیه مقاطع تحصیلی از جمله کنکور سراسری، ارشد و دکتری در سال ۱۳۹۹ طبق نظر ستاد ملی کرونا امسال برگزار میشود. طرح دوفوریتی حذف کنکور کارشناسی ارشد تحت عنوان «اصلاح ماده چهار قانون سنجش و پذیرش دوره های تحصیلات تکمیلی» در دستور کار مجلس و کمیسیون آموزش است.
ستاد ملی کرونا تصمیم آخر برگزاری کنکور را میگیرد
در همین راستا نصرالله پژمانفر، رئیس كمیسیون اصل نود مجلس بر این باور است که هیچ مأموریتی نباید قربانی مأموریت دیگر شود به نحوی که مأموریت وزارت بهداشت که حفظ سلامت مردم است نباید مورد بیتوجهی قرار گیرد. همچنین وزارت علوم و سازمان سنجش نیز موظف هستند قانون را اجرا کند. ستاد ملی کرونا متولی است تا جوانب مختلف درخصوص سلامت و موضوعات مختلف را در فضای فعلی جامعه بررسی کند.
به گفته وی کنکور سراسری را نمیتوان منتفی کرد اما براساس نظر کارشناسان سلامت و آموزش ستاد ملی کرونا برای زمان اجرای کنکور برنامهریزی صورت میگیرد. باید پروتکلی تدوین شود تا جوانب و اصول بهداشتی مورد توجه قرار گیرد و کنکور سراسری نیز برگزار شود. موضوع برگزاری کنکور سراسری یک موضوع فنی و تخصصی است که ما در این حوزه دخالت نمیکنیم. اما اینکه یکجانبهگری وجود داشته باشد نیز صحیح نیست. در کشور ستاد ملی کرونا برای این تشکیل شده تا نگرانیهای مردم را مدیریت کند.
یکی از دلایل مهم عدم موافقت با تعویق آزمونها برگزاری سنجشهای عملی باشد. بعد از هر یک از آزمونهای سراسری سنجشهای عملی و حضوری صورت میگیرد. مثلاً بعد از اعلام نتیجه آزمون دوره دکتری باید مصاحبه علمی انجام شود که به گفته سازمان سنجش ممکن است برخی از دانشگاهها این ارزیابی را به صورت غیرحضوری انجام دهند.
بعد از برگزاری آزمونهای کارشناسی ارشد و کنکور سراسری نیز برای برخی از کد رشتهها آزمون عملی برگزار میشود حال اگر برگزاری آزمونها به تعویق بیفتد، برگزاری این ارزیابیها و در پی آن اعلام نتیجه نهایی آزمونها با مشکل مواجه میشود.
از طرفی گفته میشود طراحان سؤال کنکور در قرنطینه هستند. همچنین کسانیکه در نهایت سؤالات را چاپ میکنند باید در قرنطینه باشند و این طور که رئیس سازمان سنجش میگوید که طراحان ۷ ماه در قرنطینه هستند، یعنی سؤالاتی که برای آزمون ۹ اسفندماه ۹۸ چاپ شده هنوز به قوت خود باقی است و امحا نشده و قرار است همان سؤالات در آزمون مردادماه بین داوطلبان توزیع شود.
آنطور که برخی از رسانهها منتشر کردهاند چاپ سؤالات آزمونهای سراسری در چاپخانهای در کرج صورت میگیرد که ۲۶ دوربین مداربسته از آن حفاظت میکند و امکان استفاده از موبایل در چاپخانه وجود ندارد، کسانیکه سؤالات را چاپ میکنند تا زمانیکه آزمونها برگزار نشود در قرنطینه بدون هیچ ارتباطی باقی میمانند.
با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که مسئله خرید فروش سؤالات باعث شده این قرنطینههای اجباری ایجاد شود و حفاظت از سوالات نگذاشته که این افراد از قرنطینه خارج شود. البته این قرنطینه در آزمونها هر ساله صورت میگیرد ولی گاهی خبر فروش سوالات نیز به گوش میرسد چراکه سوالات کنکور سال قبل فروش رفته بود و درنهایت پلیس توانست این باند را دستگیر کند. با توجه به موارد ذکر شده امکان تعویق و یا لغو آزمونها بسیار کم و دور از انتظار است، با این وجود انتظار میرود که مسئولان چاره اساسی در این باره بیاندیشند و همانند دفعات گذشته با هجوم درخواست داوطلبان و افزایش آمار ابتلا به کرونا در نهایت ناگزیر به تصمیم دقیقه ۹۰ نشوند.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/