دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1399 - 12:17
آنا گزارش می‌دهد؛

نحوه برگزاری المپیادهای جهانی در شرایط کرونا/ کووید-19 آزمون‌های علمی را در جهان تعطیل کرد؟

شیوع کرونا باعث به تعویق افتادن بسیاری از آزمون‌های علمی و المپیادها در نقاط مختلف جهان شده و مشکلاتی را برای مسئولان آموزشی و علمی برای برگزاری کنکورهای سراسری به وجود آورده است.
کد خبر : 503757
download.jpeg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شیوع کرونا در جهان باعث شده است تا بسیاری از برنامه‌ها و دیدارهای مهم سیاسی، اجتماعی، ورزشی و حتی علمی تحت تأثیر قرار بگیرند و در بسیاری از موارد، مسئولان مربوطه از تصمیم خود برای به تعویق انداختن زمان برگزاری آزمون‌ها خبر داده‌اند. 


در حالت عادی قرار بود روز گذشته شاهد برگزاری افتتاحیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو در ژاپن باشیم، ولی شیوع کرونا باعث شد تا دست‌کم یک سال دیگر این رقابت ورزشی به تعویق بیفتد. همچنین بسیاری از ملاقات‌های سیاسی و نظامی یا به تعویق افتاده یا به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شده است. 




بیشتر بخوانید:


دستور وزیر بهداشت درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزاری آزمون‌های سراسری




همایش‌های علمی و المپیادها نیز از گزند کرونا در امان نمانده‌اند، چه اینکه بسیاری از کشورها و سازمان‌های علمی بین‌المللی تصمیم گرفتند آزمون‌های مهارتی، علمی و کنکورهای سراسری را یا به تعویق بیندازند یا اینکه طبق پروتکل‌های بهداشتی در صورت امکان برگزار کنند. در ادامه به برخی از تصمیم‌گیری‌ها در زمینه به تعویق افتادن آزمون‌های علمی و المپیادها پرداخته شده است.


برگزاری آزمون سراسری در چین؛ با تأخیر و رعایت پروتکل‌های بهداشتی 


وزارت آموزش عالی چین اوایل شیوع کرونا در این کشور در بیانیه‌ای از به تعویق افتادن زمان برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها به‌دلیل شیوع کرونا خبر داد و اعلام کرد: آزمون ورودی دانشگاه‌های چین در سراسر کشور به‌جز استان «هوبی»، کانون شیوع کرونا و پکن یک ماه دیرتر از زمان مقرر برگزار می‌شود.


کنکور در چین


درنهایت این آزمون روزهای هفتم و هشتم جولای (۱۷ و ۱۸ تیر سال جاری) و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مصوب برگزار شد. 


تصمیم دیگر مسئولان آموزشی چین این بود که روند آموزش دانش‌آموزان را به‌دلیل بسته شدن مدارس به‌صورت تدریس آنلاین پیگیری کردند و مقرر شد برای برگزاری آزمون‌های نهایی زمان بیشتری اختصاص داده شود.


آخرین‌بار که کنکور سراسری چین به تعویق افتاد مربوط به سال ۱۹۷۶ میلادی و زمان انقلاب فرهنگی و ناآرامی‌های آن دوره است.


برگزاری کنکور سراسری در افغانستان با رعايت پروتکل‌های بهداشتی


پس از شیوع ویروس کرونا در افغانستان و قرنطینه شهرها، کنکور سراسری در این کشور چند ماه به تعویق افتاد، ولی ماه گذشته برگزار شد. 


در این دوره از کنکور سراسری بیش از ۲۱۰ هزار نفر حضور داشتند که قرار است حدود ۱۴۷ هزار نفرشان جذب دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی شوند.



کنکور سراسری امسال در افغانستان به‌دلیل شیوع کرونا با رعایت اصول بهداشتی و در فضای باز برگزار شد. همچنین داوطلبان ملزم به استفاده از ماسک بودند. 



به‌دلیل شرایط خاص حاکم بر کشور ناشی از شیوع کرونا، کنکور  در چهار مرحله برگزار خواهد شد و 10 روز پس از پایان آخرین آزمون نتیجه آن اعلام می‌شود. همچنین قرار است درباره بازگشایی دانشگاه‌ها پس از 15 مرداد تصمیم‌گیری شود.


آزمون‌های علمی کویت به تعویق افتاد


اداره‌ کل آموزش عالی کویت از به تعویق افتادن همه آزمون‌های علمی، دانشجویی و المپیادهای علمی تا اطلاع ثانوی خبر داد. این اقدام به‌دلیل افزایش شیوع کرونا در این کشور انجام شده است. 


دانشگاه کویت


در بیانیه اداره ‌کل آموزش عالی کویت آمده است: تصمیم‌گیری جدید در زمینه برگزاری یا تمدید تعویق برگزاری آزمون‌های علمی در دو هفته آینده مشخص می‌شود. در هر صورت سلامتی دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کادر آموزشی در رأس اولویت‌های نظام آموزشی کویت قرار دارد.


برگزاری کنکور در مصر تحت‌الشعاع شیوع کرونا


«محمد عبدالغنی»، عضو مجلس نمایندگان مصر هفته گذشته خطاب به «مصطفی مدبولی»، نخست‌وزیر و «خالد عبدالغفار»، وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی این کشور پیشنهاد کرد امتحانات کنکور و آزمون میان ترم دانشگاه‌ها به‌دلیل شیوع کرونا به تعویق بیفتند. 


وی افزود: با وجود اهمیت این آزمون‌ها در سرنوشت دانشجویان، ولی سلامتی دانشجویان و کادر آموزشی و هیئت علمی از اولویت بالاتری برخوردار است و باید آزمون‌ها تا اطلاع ثانوی به تعویق بیفتند. 


این نماینده مصری تأکید کرد: فرایند انتقال دانشجویان خارجی به دانشگاه‌ها، اختصاص قطارها و وسایل حمل‌ونقل ویژه سفر اساتید به نقاط دوردست و چاره‌اندیشی برای جلوگیری از ازدحام در زمان برگزاری آزمون‌های علمی ازجمله مواردی است که باید درنظر گرفته شوند.



اسکان گروهی دانشجویان در خوابگاه‌ها برای مدت طولانی و مهیا کردن محیط سالم برگزاری آزمون‌های علمی چالشی است که مسئولان مصری با آن مواجه‌اند. 



عبدالغنی گفت: تا زمانی که نتوان پروتکل‌های بهداشتی و لزوم فاصله‌گذاری را در تأسیسات دانشگاهی رعایت کرد، امکان برگزاری سالم و بدون دغدغه آزمون‌ها وجود ندارد. 


وضعیت دیگر آزمون‌های علمی در جهان


سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از تغییرات در زمان و نحوه برگزاری المپیادهای علمی جهانی 2020  به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا خبر داد. این تغییرات به شرح زیر است:


1. تصمیم‌گیری درباره برگزاری چهاردهمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک که بنا بود 23 شهریور تا اول مهرماه در کلمبیا برگزار شود، به اواخر خرداد موکول شده است.


2. سی و یکمین المپیاد جهانی زیست‌شناسی که قرار بود 13 تا 21 تیرماه در ژاپن برگزار شود، لغو و به سال آینده موکول شد.


3. پنجاه و یکمین المپیاد جهانی فیزیک که بنا بود 28 تیرماه تا پنجم مردادماه در لیتوانی برگزار شود به تعویق افتاد و زمان آن متعاقباً اعلام خواهد شد.


4. سی و دومین المپیاد جهانی رایانه که قرار بود 29 تیر تا پنجم مرداد در سنگاپور برگزار شود به تعویق افتاد. تاکنون زمان دقیقی برای آن اعلام نشده است و نزدیک‌ترین زمان ممکن را اواسط شهریور اعلام کرده‌اند.


5. شصت و یکمین المپیاد جهانی ریاضی که قرار بود از 18 تا 28 تیرماه در روسیه برگزار شود نیز به تعویق افتاد و زمان برگزاری بعداً اعلام خواهد شد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب