دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1399 - 00:02
فؤاد ایزدی در گفتگو با آنا:

بازار گسترده پیمان شانگهای فرصت مناسبی فراروی ایران است/ لزوم هم‌افزایی بندر چابهار و بندر گوادر

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم آمریکا، بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای عرصه بسیار بزرگی برای فعالیت‌های اقتصادی ایران است.
کد خبر : 503009
637241169786939749_lg.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روابط ایران و چین پیشاهنگ سیاست خارجی قرن بیست و یکم آسیا به‌شمار می‌رود و واقعیتی اجتناب‌ناپذیر این است که دنیای غرب به‌ویژه آمریکا از نظر اقتصادی و سیاسی رو به افول هستند. نباید از نظر دور داشت ایران کشور مستقلی است و هیئت‌هایی از آمریکا و اروپا به پایتخت‌های یکدیگر سفر کردند تا جلوی توافق راهبردی ایران و چین را بگیرند.


تهران و پکن در این توافق منافع خود را در نظر می‌گیرند و بر همین اساس عمل می‌کنند. پیشینه تاریخی نیز اثبات می‌کند که رابطه ایران و چین هیچ‌گاه چالشی نبوده و دو کشور ایده «جاده ابریشم» را دنبال می‌کردند که دستاوردهای شرق را به غرب انتقال می‌داده است.




بیشتر بخوانید:


همکاری جامع با چین به‌سود ایران است




در این میان بحث عضویت ایران در پیمان شانگهای مطرح است که باید دید با توجه به سند راهبردی 25 ساله ایران و چین، سرنوشت این عضویت به کجا می‌انجامد. 


فؤاد ایزدی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت:  ایران در حال حاضر در پیمان شانگهای به‌عنوان عضو ناظر حضور دارد و چند سال است روند عضویت دائم را پیگیری می‌کند. عضویت دائم در این سازمان منطقه‌ای در شرق آسیا برای ایران اقدام و امتیاز مثبتی به‌شمار می‌رود، زیرا با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم آمریکا و غرب، بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای عرصه بسیار بزرگی برای فعالیت‌های تجاری ایران است.


فواد ایزدی


وی افزود: بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای در مجموع بسیار بزرگ‌تر از کشورهای غربی است. طبعاً اگر جمهوری اسلامی ایران بتواند عضو رسمی پیمان شود و به این بازار بپیوندد، مفید خواهد بود.


این کارشناس امور بین‌الملل عنوان کرد: اگر سیاست «نگاه به شرق» که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید کردند در عمل محقق شود، می‌تواند به رونق و پویایی اقتصاد ایران کمک کند. حدود 6 سال نگاه ما به برجام بوده و توافق هسته‌ای درنهایت به سود کشور نبوده است. در هر صورت به اصلاحاتی در سیاست خارجی نیاز داریم که اگر رخ دهد، برای اقتصاد کشور مفیدتر خواهد بود.


تاثیر روابط ایران و چین بر نزدیکی هند و پاکستان


فؤاد ایزدی در ادامه درباره سرمایه‌گذاری چین در بندر چابهار، هم‌پوشانی آن با طرح توسعه بندر «گوادر» پاکستان و احتمال برخی مشکل‌تراشی‌ها از سوی طرف‌های شرقی گفت: به نظرم بندر چابهار  رقابتی با بندر گوادر ندارد و حتی با توجه به نزدیکی این دو بندر به یکدیگر می‌توانند هم‌افزایی داشته باشند. اگر ایران و پاکستان بتوانند همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند، چین و هند نیز فرصت پیدا می‌کنند در جهت کاهش بعضی از درگیری‌های موجود در منطقه گام بردارند.


وی افزود: آمریکایی‌ها دوست دارند میان چین و هند جنگ شود تا هزینه‌ای را که می‌خواهند در راستای متوقف کردن رشد چین صرف کنند، هند انجام دهد و حتی در ادامه، حرکت رو به رشد هند را نیز متوقف کنند، زیرا آمریکایی‌ها تمایلی به رشد ایران، چین و هند ندارند. 


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب