پیرسالارها و مدیران جاهطلب اصلاحات مانع اصلی بازسازی این جریان هستند
سعید نورمحمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره ضرورت بازسازی جریان اصلاحات و جوانگرایی در این طیف سیاسی اظهار کرد: نیاز به بازسازی و بازنگری در سیاستهای کلی اصلاحطلبان مربوط به امروز نیست، بلکه حدود یک دهه این نیاز احساس میشود و با وجودی که اجتنابناپذیر بوده در برابر آن مقاومت شده است.
قدرتطلبی پیرسالاران جریان اصلاحات جوانان را مأیوس کرده است
وی افزود: عملکرد اصلاحطلبان از سال 76 تا 88 به نحوی بود که نیاز به پاسخهای جدید و پوستاندازی اولویت اصلی این جریان بود، اما در سال 92 اتفاقاتی افتاد تا جریان اصلاحطلب بدون هیچگونه بازسازی قبلی به قدرت بازگشت، بدون این که هیچ اصلاحی در حوزههای مختلف در آن اتفاق بیفتد.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه به دو دلیل جریان اصلاحات نتوانسته خود را بازسازی کند، یادآور شد: اول اینکه نسل جدید اصلاحطلبان یا جوانان اصلاحطلب بهشدت با هم اختلاف داشتند؛ یعنی بعد از سال 92، جوانان اصلاحطلب بهجای اینکه مشارکت، هماهنگی و همکاری بیشتری داشته باشند، اختلاف شدید با یکدیگر پیدا کردند و بعضاً تخریب یکدیگر را در پیش گرفتند.
نورمحمدی ادامه داد: دلیل دوم این است که کم نبودند افراد سنوسالدار جریان اصلاحات که صرفاً دغدغه پستهای مدیریتی را داشتند و چون به صندلی مدیریتی خود وابسته بودند، راه بر هر تحولی بستند و تحول را از دریچه منافع شخصی، باندی و گروهی خود میدیدند، حتی برای این هدف برخی تا حدودی به اختلاف میان جوانان اصلاحطلب هم دامن زدند.
وی با بیان اینکه محمدرضا عارف، سید حسین مرعشی، غلامحسین کرباسچی و علی شکوریراد نزد جوانان اصلاحطلب دارای احترام هستند، گفت: اگر اختلاف و گلایهای هم توسط جوانان اصلاحطلب وجود دارد نقد به عملکرد و خروجی کلی جریان اصلاحات است؛ این جریان چون خود را بازسازی نکرده، خروجی طبیعیاش وضعیت فعلی است.
جریان اصلاحات در یک شوک قرار دارد
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان این مطلب که جریان اصلاحات در یک شوک قرار دارد، اضافه کرد: این جریان هنوز از شوک خارج نشده و اگر بگوییم این شوک از حوالی آبان سال گذشته بیشتر شد، اشتباه نیست و حتی انتخابات سال گذشته یکی از نتایج اجتنابناپذیر این شوک بود.
وی خاطرنشان کرد: بدنه جوان و حامی جریان اصلاحات که اصلیترین سرمایه این گروه است، پس از مدتی بهخصوص پس از آبان ماه سال گذشته به این نتیجه رسید که مطالبات جامعه و مطالبات خودش برآورده نشده و نوعی قهر اعتراضی را در پیش گرفته است.
نورمحمدی ادامه داد: اتکای جریان اصلاحات برخلاف جریان اصولگرا که به قدرت صرف وابسته است، جوانان و طبقات تحولخواه جامعه هستند که بهدلیل اتفاقات پیشبینی نشده و همین طور عملکرد دولت، این بدنه به این نتیجه رسیده است که عمده چهرههای سیاسی هر دو جناح بهجای اینکه پیگیر مطالبات بحق مردم و جوانان باشند، حفظ قدرت و جایگاه برایشان مهمتر بوده و همچنین از سوی دیگر بهخاطر نوع برخورد با جوانان در درون جریان اصلاحطلبی، آنها بیانگیزه شدند.
وی افزود: این مشکلات و دلایل باعث شد تا پایگاه اجتماعی جریان اصلاحات که جوانان نقش اصلی آن را برعهده دارند، خودشان را کنار بکشند و نیروهای سیاسی جریان اصلاحات را تنها بگذارند که نتیجه انتخابات مجلس یازدهم برای اصلاحطلبان به خاطر همین رفتار جوانان بود.
اصلاحطلبان چارهای جز پوستاندازی ندارند
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه عدم بازسازی درون جریان اصلاحات باعث شده تا در وضعیت فعلی به سر ببرند، گفت: اصلاحطلبان اگر میخواهند از این وضعیت خارج شوند، چارهای جز پوستاندازی و تغییر نسلی ندارند، اما این مهم زمانی تحقق خواهد یافت که جوانان اصلاحطلب با هم متحد و هماهنگ و یکپارچه باشند که البته با توجه به تجربه گذشته مطمئنم نیروهای پیرسالار جریان اصلاحات مثل گذشته اجازه شکلگیری آن را نخواهند داد.
نورمحمدی درباره محور اصلی اختلاف میان جوانان اصلاحطلب یادآور شد: قبل از سال 88، جوانان اصلاحطلب در قلب حزب مشارکت و دیگر جریانات اصلاحطلب رقابت متعددی داشتند و چون از یک طرف این جوانان بعد از بیش از یک دهه فعالیت، تبدیل به نیروهای سیاسی حرفهای شده بودند و از یک طرف هم بستر فعالیت نداشتند، بهطور ناخواسته اختلافات و رقابتهای خود را به صحنه عمومی آوردند و به قدری یکدیگر را تخریب کردند که چیزی از آنها باقی نماند.
وی ادامه داد: درصورتیکه اگر جوانان اصلاحطلب با هم متحد بودند، اجازه نمیدادند آقای روحانی خواهرزاده خود را بهعنوان مشاور جوانان برگزیند و نتیجه اینکه در حوزه جوانان کارنامه قابل قبولی در دولت اول خود نداشته باشد.
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اگر نسل جدید اصلاحطلبان با هم متحد نباشند، بازسازی درونجریانی اتفاق نخواهد افتاد، گفت: متأسفانه بزرگان جریان اصلاحات هم دیگر برنامهای ندارند و از این به بعد فقط مترصد فرصت هستند که به قدرت بازگردند.
نورمحمدی تأکید کرد: بزرگان اصلاحات فعلاً به خواب عمیقی رفتهاند که فکر میکنم به این زودیها از خواب بیدار نشوند. این نکته را هم اضافه کنم که من افراد پیرسالار و مدیران جاهطلب جریان اصلاحات را از رهبران جریان اصلاحات تفکیک میکنم. اتفاقاً رابطه رهبران جریان با جوانان و بدنه بهتر از مدیران پیرسالار است، اما افسوس که خود جوانان اصلاحطلب قدر همدیگر و قدر فرصتها را برای بهبود شرایط کشور به نفع مردم ندانستیم.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/