دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حق پرستاران در جیب برخی پزشکان/ قدرنشناس مدافعان سلامت نباشیم

نباید گذاشت تا مدافعان سلامت کشور که احیاگر اعتبار خدشه‌دارشده برخی پزشکان هستند هم در جبهه مقابله با کرونا بجنگند و هم در جبهه معیشتی و هم دغدغه از دست دادن شغلشان را داشته باشند.
کد خبر : 502282
022A5738.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ دیرزمانی نیست که موضوع پرداخت مالیات توسط پزشکان به بحث روز رسانه‌ها و عموم تبدیل شده بود و عدم پرداخت یا پرداخت غیرواقعی مالیات این قشر از جامعه که از نظر سطح درآمدی جزء طبقات بالای جامعه قرار دارند محل مناقشه میان سازمان نظام پزشکی و مالیات بود.


این موضوع بیش از آنچه که باید، اذهان عموم را نسبت به رفتار برخی پزشکانی که در سوگندنامه پزشکی متعهد شدند تا رسیدگی به آلام بیماران بیش از منافع مادی‌ برایشان اهمیت داشته باشد بدبین کرده و البته برخورد معدود پزشکان با بیماران و ارجحیت منافع مالی بر درمان آنان این ذهنیت منفی را تقویت کرده بود.


اگرچه قوانین احصا شده در حوزه دریافت مالیات از پزشکان تلاش دارد تا از فرار مالیاتی پزشکان جلوگیری کند اما مشاهده اقدامات و تلاش برخی پزشکان برای دور زدن قانون و عدم شفافیت مالیاتی ضربه‌ای به حیثیت جامعه شریف پزشکی و کادر درمانی کشور است.


کم لطفی به پرستارانی که احیاگر اعتبار خدشه‌دارشده برخی پزشکان هستند


با این حال با شیوع ویروس کرونا در کشور و تلاشی که جامعه پرستاران و سپیدپوشان سلامت برای مبارزه با این ویروس از خود به نمایش گذاشتند و به گواه تصاویر و خبرهای مخابره شده، بیش از آنچه که باید برای سلامت هموطنان تلاش کردند، باعث شد تا اقدامات و رفتارهای ناپسند برخی پزشکان که در زیر سایه شغل خود به آن مبادرت می‌ورزیدند غبار فراموشی گرفته و جانفشانی‌های مدافعان سلامت که بارها و بارها مورد تقدیر و تلطف رهبر معظم انقلاب قرار گرفته بود بر سپهر رسانه‌ای کشور رخ بنمایاند.


دوگانگی رفتار ناپسند بخش اندکی از پزشکان و اطبائی که احترامی برای نظام اقتصادی و بهبود معیشت مردم قائل نیستند و تنها به جیب خود و انباشت ثروت فکر می‌کنند در مقابل تلاش شبانه‌روزی فداکاران حوزه سلامت که کلام و مقال در مقابل تلاش بی‌شائبه‌شان قاصر است، تعارضی از جنس حب و بغض را نسبت به این قشر ایجاد می‌کند که وجه تمایز آن کار آسانی نیست؛ این درحالی است که در این ایام کرونایی نوع رفتار با سپیدپوشان سلامت و پرستاران نشانه خوبی از قدردانی، قدرشناسی و احترام به پاس خدمات آنان تلقی نمی‌شود.




بیشتر بخوانید؛


وقتی بی‌مهری به مدافعان سلامت از حد می‌گذرد/ دریافت پول از پرستاران بابت درمان کرونا+عکس


معاون پرستاری وزارت بهداشت: مجوز جذب بیش از ۲۲۰۰ پرستار قراردادی را دریافت کردیم





دریافت هزینه درمان از پرستاری که پس از 40 شبانه‌روز خدمت بی‌منت به بیمار کرونایی، خود به این ویروس مبتلا شده و حداقل‌ترین حق این پرستار بستری شدن بدون شرط و منت در همان بیمارستان است، آب سردی می‌شود بر پیکر خسته این‌روزهای کادر درمانی کشور، وقتی که مشاهده می‌کنند تلاششان را کسی پاس نمی‌دارد و در حالی که چوب تعدیل را بالای سرشان می‌بیند مجبور به تمکین می‌شوند.


تعیین قراردادهای 89 روزه (!) با پرستارانی که در ابتدای شیوع کرونا با فراخوان نیاز نظام سلامت کشور مشغول به کار شدند در حالی که به آنان وعده جذب داده شده بود، عدم پرداخت عیدی و سنوات کادر درمانی در پایان سال 98 که بر اساس گزارش‌های میدانی خبرگزاری آنا تا کنون هم اقدامی برای پرداخت مطالبات آنان صورت نگرفته است، زمزمه مجدد تعدیل نیرو در بیمارستان‌های خصوصی و همچنین عدم استیفای حق و حقوق قانونی پرستاران همچون حق مسکن از مهمترین مشکلات این روزهای سریازان صف اول مبارزه با کرونا به حساب می‌آید.


رعایت عدالت در حق پرستاران، مهمترین تأکید رهبری


این درحالی است که دی‌ماه سال گذشته و در دیدار پرستاران با مقام معظم رهبری، توجه به مشکلات و تأکید بر مراقبت روحی و جسمی پرستاران از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب بوده و مهمتریرین کلیدواژه رهبری در حمایت از پرستاران رعایت «عدالت» در مورد سپیدپوشان سلامت بود.


رهبر انقلاب بر تقویت سطح معیشتی پرستاران هم تأکید داشتند و فرمودند: «البته پرستار و پزشک مکمل یکدیگرند نه رقیب، و با توجه به حضور چند ده هزار دانشجوی پرستاری، باید یک مدیریت و برنامه‌ریزی خوب در زمینه‌ی مسائل آموزشی و توزیع متوازن پرستاری در سطح کشور و نیز توجه به سطح درآمدی و عایدی شغلی آنان، انجام گیرد.»


سعید نمکی وزیر بهداشت هم در همان دیدار از جذب 9 هزار پرستار تا پایان سال 98، تعریف هویت مستقل از کادر پزشکی برای پرستاران تا پایان سال و همچنین ایجاد و استقرار نظام جدید پرداخت برای این قشر خبر داد اما تاکنون کمترین وجهی از قول‌های ارائه شده به پرستاران عملی شده که بخشی از آن به عدم همکاری دولت و نظام استخدامی کشور با وزارت بهداشت برمی‌گردد؛ با این‌حال در اردیبهشت ماه سال جاری و پس از گذشتن 4 ماه از وعده دولت مبنی بر استخدام 9 هزار پرستار در ساختار درمانی کشور، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر از جذب تنها 3 هزار پرستار در ماه‌های آتی داد که این وعده هم پس از 2 ماه، به جذب 2200 پرستار در تیرماه تقلیل یافت.


اگرچه تاکنون کمتر وعده‌ای از دولت به پرستاران و کادر درمانی عملی شده است ولی هیچ‌گاه مشاهده نشد تا اندک خللی در عزم پرستاران در مقام خدمت‌رسانی به بیماران صورت گیرد و همین رفتار خالصانه و جانفشانی مدافعان سلامت که شهدایی را در این مسیر تقدیم کرده‌اند باید توان مسئولان بر رفع مشکلات آنان را چندبرابر کند.


البته که بخش اعظمی از خسارت مالی به حوزه پزشکی کشور و کمبود بودجه برای رفع مشکلات پرستارانی که سطح معیشت آنان بسیار کمتر از پزشکان است به همان فرار مالیاتی برخی پزشکان برمی‌گردد که طبق گفته مسئولان مالیاتی کشور بیش از هزار میلیارد تومان است؛ هزار میلیارد تومانی که طبق گفته مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت این مبلغ برای تأمین خواسته‌های پرستاران مورد نیاز بوده و باید گفت حق پرستاران در جیب پزشکان است.


شاید تا قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور، کمتر از تلاش پرستاران یاد می‌شد و پاسداشت زحمات کادر درمانی پنهان کشور، معطوف به فرا رسیدن روز پرستار بود، اما با گذشت هفته‌ها و ماه‌ها از شیوع ویروس کرونا در کشور و مشاهده زحماتی که  پرستاران برای سلامت هموطنان متقبل می‌شوند رسیدگی به وضعیت شغلی و معیشتی آنان خواسته‌ای بزرگ نیست و نباید گذاشت تا مدافعان سلامت کشور هم در جبهه مقابله با کرونا بجنگند و هم در جبهه معیشتی و نگرانی از دست ندادن شغلش دغدغه داشته باشند.


حال ضرورت دارد تا دستگاه‌های بازرسی، نظارتی و قضائی برای حمایت از پرستاران و احقاق حق آنان با رویکرد قوی‌تری به فرار مالیاتی پزشکان ورود کرده تا از تضییع بیش از پیش حق پرستاران جلوگیری شود؛ اقدامی که به نوبه خود تلاشی برای قدردانی از خدمات مدافعان سلامت کشور است.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناهید
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
۰
هم جا همینطوره . هیات علمی وزارت علوم سر کار نمی آید اما پول چهار برابر تو کیسه اش میرود.ای کاش وزارت بهداشت فکر درمان ژنتیکی در ایران بود تا جایگزین شیمی درمانی شود.
قالیشویی ادیب