دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1399 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

گزینه‌های تصدی بر دیوان محاسبات+ سوابق

انتخاب رئیس دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی مجلس آزمون دیگری برای نمایندگان در مسیر شفاف‌سازی بودجه کشور است.
کد خبر : 501710

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، قانون‌گذاری و نظارت دو وظیفه تعریف شده مجلس شورای اسلامی بوده اما در این میان دیوان محاسبات به نوعی بازوی اصلی نظارتی قوه مقننه به شمار می‌رود که تصدی بر صندلی ریاست آن همیشه طرفداران زیادی داشته است.


دیوان محاسبات یکی از نهادهای نظارتی است که وظیفه دارد به تمام حساب‌های وزارتخانه، مؤسسات، شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی از بودجه کل کشور استفاده می‌کنند به نحوی که قانون مشخص کرده، رسیدگی کند تا هر وجهی در محل مناسب خود به مصرف رسیده باشد.


تشکیل دیوان محاسبات به زمان مشروطه مربوط می‌شود. در سال‌های ۱۲۸۵ و ۱۲۸۶ این نهاد نظارتی بر اساس اصول ۱۰۱ تا ۱۰۳ قانون اساسی مشروطه موجودیت پیدا کرد و ماده قانونی آن در دوره دوم مجلس شورای ملی به تصویب رسید.


بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دیوان محاسبات از وزارت امور اقتصادی و دارایی جدا شد و با قرار گرفتن در زیر مجموعه مجلس شورای اسلامی به عنوان سازمانی مستقل موجودیت پیدا کرد.


طبق آیین‌نامه داخلی مجلس با شروع کار هر دوره قوه مقننه، کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در نشستی به بررسی برنامه‌های کاندیداهای ریاست و دادستانی دیوان محاسبات کشور می‌پردازد،  افرادی را برای انتخاب نمایندگان به صحن علنی معرفی می‌کند و در نهایت، نمایندگان در صحن با رای‌گیری در خصوص ریاست دیوان محاسبات تصمیم‌گیری می‌کنند.


اما تصدی بر صندلی ریاست دیوان محاسبات نیازمند داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر و همچنین سابقه خدمت در مقام‌های مدیریتی موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل 20 سال سابقه کار است.


در روزهای اخیر خبرهای بسیاری در خصوص کاندیداهای دیوان محاسبات شنیده می‌شود اما طبق بررسی‌ها اکنون رقابت میان چهار گزینه از جمله مهرداد بذرپاش، عادل آذر، محمد عباسی و لطف‌الله فروزنده در جریان است.



بذرپاش


مهرداد بذرپاش یکی از کاندیداها برای تصدی صندلی ریاست دیوان محاسبات است که سابقه نمایندگی در دوره نهم مجلس را در کارنامه خود داشته و معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در دولت احمدی‌نژاد نیز بوده، وی در دوره‌ای مدیریت بر سایپا و ایران‌خودرو را نیز در کارنامه داشته است.



آذر


عادل آذر در کارنامه خود ریاست بر دیوان محاسبات و همچنین در دولت احمدی نژاد رئیس مرکز آمار ایران را برعهده داشته و در دوره هفتم مجلس نیز نماینده مردم دهلران در مجلس بوده است.



عباسی


در میان گزینه‌های احتمالی ریاست بر دیوان محاسبات، یک نام‌ آشنای دیگری نیز وجود دارد و آن محمد عباسی، مشاور احمدی‌نژاد در آمریکای لاتین، وزیر تعاون در دولت نهم است.


وی اولین وزیر ورزش و جوانان ایران بوده که سابقه نمایندگی در مجلس هفتم و نایب رئیسی کمیسیون برنامه بودجه در آن مقطع را در کارنامه خود دارد.



فروزنده


لطف‌الله فروزنده گزینه احتمالی دیگر برای تصدی سمت ریاست دیوان محاسبات است که اکنون دستیار امور استان‌های تولیت آستان قدس رضوی بوده و در دولت دهم، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و پس از آن، معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور را برعهده داشته است.


حال باید دید بخت با کدام یک از این گزینه‌ها همراه بوده و صندلی ریاست دیوان محاسبات را تصاحب خواهد کرد. آزمون انتخاب رئیس دیوان محاسبات یکی از محک‌های جدی در حوزه شفافیت است.


انتهای پیام/4151/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب