دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

اظهارات ضدونقیض مسئولان برای ساماندهی سهمیه‌های کنکور تمامی ندارد/ مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ چه کسی مسئول است؟

درحالی که سهمیه‌ها برای داوطلبان ایجاد سردرگمی کرده اما در این میان اظهارات مسئولان مربوطه نیز موجب افزایش سردرگمی داوطلبان شده است.
کد خبر : 501681
91464.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سهمیه‌های کنکور تبدیل به یکی از مناقشه‌های اصلی داوطلبان و مسئولان شده که مدت‌هاست به نتیجه خاصی نمی‌رسد و فقط درباره آن نظرات گوناگون ارائه می‌شود و کورسوی امیدی را به داوطلبان آزمون‌ها می‌تاباند ولی باز هم خاموش می‌شود و با جمله «اصلاح سهمیه‌ها به کنکور امسال نمی‌رسد» همه گمانه‌زنی‌ها در بایگانی مسئولان باقی ماند اما بعد از مدتی، در همان کشوی بایگانی دوباره باز و همه نظرات بار دیگر بیان می‌شود.


سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اظهار نظری اعلام کرد: لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین سهمیه با عنوان «لایحه توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی» از سوی وزارت علوم و بهداشت به هیئت دولت رفت که در این لایحه سهمیه‌های کنکور از ۱۹ مورد به ۳ مورد کاهش یافت.


این در حالی است که پیش از این ابراهیم سوزنچی، معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرده بود که اصلاح سهمیه‌ها در حیطه اختیارات شورا نیست.


وی حتی به سخنان رئیس سازمان سنجش نیز واکنش نشان داده بود. ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور سال گذشته گفته بود «از ارسال این لایحه به شورا هیچ نتیجه عملی ندیدیم، به همین دلیل سهمیه‌های کنکور در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آورده شده است.» سوزنچی در پاسخ می‌گوید «رئیس سازمان سنجش از هر کسی بهتر می‌داند که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین سهمیه کنکور متعلق به ایثارگران است که مصوبه مجلس شورای اسلامی است و اصلاح یا لغو قوانین مجلس از اختیارات مجلس شورای اسلامی است و شورای عالی انقلاب فرهنگی از لغو یا اصلاح قوانین مجلس پرهیز می‌کند و در حیطه اختیارات شورا نیست.»


این واکنش‌ها نمایانگر چیزی غیر از ناهماهنگی گسترده در یک نهاد بالادستی نیست که جای بسی تعجب دارد چراکه یک نفر از شورای عالی انقلاب فرهنگی (سوزنچی) می‌گوید که اصلاح سهمیه‌ها در اختیارات شورا نیست و از سوی دیگر  دبیر این شورا (عاملی) خبر از بررسی این لایحه در شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌دهد.


چگونگی اصلاح سهمیه‌ها


البته هنوز جزئیات دقیق این لایحه رسانه‌ای نشده است و مشخص نیست که نتیجه تصویب آن چه خواهد شد ولی رئیس سازمان سنجش در آذرماه 98 جزئیاتی از این لایحه را رسانه‌ای کرد.


وی درباره این لایحه توضیح داد که «در این لایحه سهمیه‌های کنکوری و آزمون‌های کشور از ۱۹ مورد به ۳ مورد کاهش یافته است و سهمیه‌های مهمی چون بومی گزینی، بومی منطقه‌ای، بومی قطب و بومی ناحیه‌ای به دلیل مشکلات متعددی که برای دانشگاه‌های کشور ایجاد کرده بود، در این لایحه حذف شده است.»


به گفته رئیس سازمان سنجش «امتیاز تسهیلات فرزندان هیئت‌علمی، سهمیه‌های قهرمانان، حافظان قرآن، بهیاری و کشاورزی نیز در این لایحه حذف‌شده‌اند. همچنین سهمیه مناطق محروم هم دستخوش تغییرات جدی شده است و تنها بر اساس نیاز منطقه‌ای و مصوبه شورای گسترش دانشگاه‌ها اعمال می‌شود.»


این لایحه در صورت تصویب دولت روانه مجلس خواهد شد تا درباره آن تصمیم‌گیری و تبدیل به یک قانون شود. به نظر می‌رسد همانطور که بسیاری از کارشناسان به درستی اصرار دارند،‌ اصلاح سهمیه آزمون‌ها دیگر به یک ضرورت جدی تبدیل شده است و مسئولان ذی‌ربط باید یک بار برای همیشه تکلیف سهمیه‌ها را مشخص کنند.


وجود 19 سهمیه در آزمون‌ها به اذعان مسئولان دشواری‌های زیادی را به بار آورده که باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷
۰
واقعا باید هممون مدیون و ممنون دار این خبرنگارها باشیم که اون هایند که فقط بدون دیده شدن پیگیر کارهایی مردم از مسولان هستند.اجرتان با خدا
قالیشویی ادیب