ماجرای حمله سایبری واشنگتن به روسیه چه بود؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه واشنگتنپست سال 2018 میلادی از حمله سایبری آمریکا علیه روسیه پرده برداشت، ولی دونالد ترامپ هرگز راضی نشده بود صحت این خبر را تأیید کند. رئیسجمهور آمریکا بالاخره روز گذشته به گمانهزنیها پایان داد و در مصاحبه با خبرنگار همان روزنامه اعتراف کرد مجوز حمله سایبری به روسیه را در سال ۲۰۱۸ صادر کرده بود.
بیشتر بخوانید:
ترامپ: نیویورکتایمز از مردم آمریکا عذرخواهی کند
ترامپ گفت: باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ میدانست روسیه چه کار میکرد یا به او گفته شده بود، ولی او هیچ چیزی نگفت و دلیلش این بود که فکر میکرد هیلاری کلینتون برنده میشد، زیرا «نظرسنجیهای ساختگی» را نگاه میکرد، اما ما دارای یک اکثریت خاموش بودیم که گفتند «نه؛ ما ترامپ را دوست داریم».
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا
آن زمان مقامها و رسانههای آمریکایی برای اینکه بر خبر افشاگرانه روزنامه واشنگتنپست سرپوش بگذارند، مدعی شده بودند مسکو با رباتهای اینترنتی «آژانس جستجوی اینترنتی» مستقر در سنپترزبورگ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا دخالت کرد و در جریان انتخابات میاندوره سال ۲۰۱۸ آمریکا نیز از این رباتها بهره برد. آمریکاییها تلاش کردند با این بهانه ادعایی حملات خود را توجیه کنند.
3 میلیون حمله سایبری آمریکا به روسیه
«آناتولی آنتونوف»، سفیر وقت روسیه در آمریکا پس از انتشار چندین گزارش درباره حملات سایبری آمریکا از ثبت 3 میلیون حمله سایبری در آیپی آدرسهای روسی از خاک آمریکا تنها در مدت چند روز خبر داد و گفت: هیچکس از این موضوع اطلاع ندارد، اما این واقعیت دارد و آیا ما باید امروز بگوییم آمریکا در امور داخلی روسیه مداخله میکند؟
همچنین «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفته بود: سازمانها و شهروندان روس همواره هدف حملات سایبری از خارج کشور قرار میگیرند. نمیخواهیم بگوییم چه کسی پشت این حملات سایبری قرار دارد، اما اینکه بهطور دائم اینگونه حملات تکرار میشود را تأیید میکنم.
حمله آمریکا به شبکه برق روسیه
یکی از موارد حملات سایبری آمریکا علیه روسیه، حمله به شبکه برق این کشور در اوایل سال 2018 و در مدت چند ماه متوالی است؛ چه اینکه نیویورکتایمز بهنقل از مقامهای سابق دولت آمریکا گزارش کرد: ایالات متحده در حال شدت بخشیدن به تهاجمهای دیجیتالی علیه شبکه برق روسیه است، اقدامی که هشداری به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بوده و نشان میدهد دولت ترامپ در حال استفاده از گزینههای جدید با هدف بهکارگیری ابزارهای سایبری تهاجمیتر است.
آمریکا یک کد رایانهای در درون شبکه برق و دیگر اهداف روسیه وارد و از آن برای شدتبخشیدن به حملات سایبری استفاده کرد.
انتشار گزارش درباره حملات سایبری آمریکا علیه روسیه و نفوذ به شبکه برق این کشور موضوعی نبود که ترامپ آن را بپذیرد. رئیسجمهور آمریکا 18 ژوئن 2019 (28 خرداد 1398) با رد گزارش این روزنامه، نیویورکتایمز را «دشمن مردم» خواند و در توئیتی نوشت: آیا باورتان میشود نیویورکتایمز ورشکسته گزارشی منتشر و در آن اعلام کند ایالات متحده بهطرز قابل توجهی در حال افزایش دادن حملات سایبری علیه روسیه است؟
این در حالی است که ترامپ تابستان 2018 در سندی که همچنان محرمانه است، به مرکز فرماندهی سایبری ایالات متحده برای انجام عملیاتهای تهاجمی بدون دریافت مجوز رئیسجمهور آمریکا، اختیارات تازهای داد. قانون مصوب کنگره آمریکا درباره بودجه نظامی، به این مرکز فرماندهی برای انجام «فعالیت نظامی مخفی» در فضای مجازی با هدف بازدارندگی، حفظ امنیت یا دفاع در برابر فعالیتهای سایبری بدافزارها علیه ایالات متحده اختیاراتی داده است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/