دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت خبر داد؛

فعالیت 180 آزمایشگاه کشور در زمینه مقابله با کرونا/ وزارت بهداشت متولی تعرفه‌‌گذاری تست کرونا نیست

مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت گفت: بیش از 180 آزمایشگاه در سطح کشور داوطلب خدمت هستند که 70 آزمایشگاه خصوصی و 90 آزمایشگاه هم مربوط به معاونت درمان و یکسری آزمایشگاه برای دستگاه‌های دیگر است.
کد خبر : 501192
مدیر کل.jpeg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ سیامک سمیعی  ظهر امروز در نشست خبری مجازی خود با خبرنگاران در مورد انجام تست‌های آزمایشگاهی کرونا اظهار کرد: هرچه بتوانیم خدمات آزمایشگاهی را کم کنیم و نتایج را بهبود بخشیم به نفع بیماری کروناست و اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم است.


وی افزود: فقط آزمایشگاه‌هایی که زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت می کنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند مورد تایید است و باید تعرفه‌ها را نیز طبق دستور وزارت بهداشت دریافت کنند.  


مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت بیان کرد: کوتاه‌ترین زمانی که سیستم ایمنی بدن می‌تواند نسبت به آزمایش پاسخ دهد کمتر از یک هفته نیست و این در همه افراد یکسان نخواهد بود.اگر بخواهید آزمایش سرولوژی از فردی بگیرید شاید یک ماه فرصت باید زمان گیرد.  


سمیعی تاکید کرد: بیش از 180 آزمایشگاه در سطح کشور داریم که داوطلب خدمت هستند که 70 آزمایشگاه خصوصی و 90 آزمایشگاه مربوط به معاونت درمان و یکسری آزمایشگاه برای دستگاه‌های دیگر است و 170  آزمایشگاه مجوز انجام تست پی سی آر دارند.


سمیعی با اشاره به اینکه تا این لحظه فقط به آزمایشگاه برای همکاری با دانشگاه‌ها مجوز داده‌ایم  نه اینکه افراد مستقیم به این آزمایشگاه‌ها مراجعه کنند، افزود:در حال تدوین دستورالعمل هستیم  و برای برنامه بازگشت به کار برنامه داریم تا از آزمایشگاه خصوصی استفاده کنیم.


وی افزود: ما بیش از 30 هزار تست روزانه ظرفیت داریم و چون نگرانی از این داریم که آنفولانزا و کرونا با هم باشد، در نتیجه دستور داریم تا ظرفیت آزمایشگاهی را افزایش دهیم. آزمایش برای تشخیص قطعی کرونا آزمایش تشخیص مولکولی است و خیلی مهم است افرادی که این تست را انجام می‌دهند دانش کافی را داشته باشند. آزمایش سرولوژی کاربرد محدودی در مدیریت بالینی افراد دارد و برای تعیین وضعیت جامعه از لحاظ شیوع ویروس استفاده می‌کنیم.  


سمیعی اضافه کرد: متوجه شدیم افرادی که در اولویت نبودند به مراکز سرپایی مراجعه کردند؛ در حالی که بهداشت جهانی می‌گوید کسانی که در بیمارستان بستری هستتند و افراد آسیب پذیر در اولویت اول برای آزمایش کرونا قرار دارند. همچنین گروه پزشکی اولویت بعدی برای انجام تست هستند و گروه سوم گروهی هستند که مثلا در خانه یک نفر مبتلا شده و دیگر افراد باید تست بدهند تا مطمئن شویم مبتلا نشده‌اند.


وی  متذکر شد: در این شرایط اگر نفر اول پیدا شد می‌گوییم همه افرادی که با این فرد ارتباط داشتند به ایزوله بروند و به افراد بدون علامت نیز می‌گوییم به ایزوله بروند تا با حداقل انجام تست آزمایشگاهی بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را متوقف کنیم.اگر فردی در محیط کار تستش مثبت شد افرادی که با وی ارتباط داشتند به ایزوله بروند و اگر در دوره ایزوله این افراد علائمی نداشتند بعد از مدت 10 روز  بدون آزمایش از ایزوله بیرون بیایند اما این افراد باید ماسک و دیگر موارد ضروری را رعایت کنند.


مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت خاطرنشان کرد: افرادی که با بیماری ارتباط داشته‌اند و می‌خواهند به سر کار بروند باید از ماسک استفاده کرده و فاصله گذاری را رعایت کنند و در کنار این باید در محل کار نیز تعداد افراد شاغل را کاهش دهیم. همچنین در کارخانه‌ها باید هر روز نیروها کنترل شوند.


سمیعی با اشاره به اینکه نمونه گیری در منازل توسط برخی آزمایشگاه‌ها و دانش بنیانها نوعی موازی کاری با وزارت بهداشت است، تاکید کرد: ما به هیچ عنوان با فعالیت این مراکز موافق نیستیم ، زیرا این کار کاملا پنهان و از کنترل ما خارج است و نتایج  و اطلاعات ان به ما نمی رسد.البته در مواردی که افراد آسیب پذیر هستند در صورتی که با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت انجام شود و نتایج در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گیرد موافق هستیم.


وی تصریح کرد: نظرات در خصوص انتقال ویروس به وسیله سطوح مختلف در حال تکمیل شدن است و سطوح نیز می توانند منتقل کنند اما بستگی به شرایط سطوح دارد و آلودگی سطوح نیز بسیار مهم است. همچنین اینکه نتایج آزمایش فردی چقدر منفی است متفاوت است و بستگی به این دارد که آزمایشگاه مورد نظر آزمایش غیر ضرور باشد یا خیر؛ آزمایشات ما خیلی موارد مثبت دارد و در آزمایشگاه غیر ضروری اشتباه زیاد است.


مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت با اشاره به تعیین تعرفه تست کرونا اظهار داشت: تعرفه‌ها بر عهده وزارت بهداشت نیست و باید به تصویب هیئت وزیران برسد. برای انجام تست سرولوژی تعرفه وجود دارد و حدود 30 هزار تومان است.اکنون اگر در جامعه رقابتی  اتفاق بیفتد و تولید کننده‌های کیت قیمت کیت را پایین بیاورند تعرفه در همین حدود خواهد بود اما برآورد ما از هزینه تمام شده کیت‌ها 17 هزارتومان است و هزینه انجام تست حدود 30 هزار تومان است.


سمیعی با بیان اینکه تست مولکولی در بهترین شرایط 70 درصد  مثبت است، گفت: از تست سرولوژی نمی‌توانیم برای تعیین افراد استفاده کنیم.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب