دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

گیشه یخ‌‌زده سینما در گرمای تیرماه 99/ 2 فیلم با فروشی متوسط و فیلم‌هایی که کمتر از 20 میلیون تومان فروش داشتند!

میزان فروش فیلم‌ها پس از بازگشایی سالن‌های سینما در اول تیرماه نشان می‌دهد که به جز دو فیلم «شنای پروانه» و «خوب، بد، جلف2» که فروش متوسطی را تجربه کرده‌اند، سایر فیلم‌های در حال اکران از این حیث وضعیت بسیار بدی دارند.
کد خبر : 500572
amid farahi-12.JPG

به‌گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حدود 20 روز از آغاز بازگشایی سینماها پس از توقف چهارماهه به خاطر شیوع ویروس کرونا، گذشته است. بررسی میزان استقبال مخاطبان و فروش گیشه سینمای ایران نشان می‌دهد که همان‌گونه که انتظار می‌رفت، بخش عمده تماشاگران سینما در این بازه 20 روزه پای دو فیلم جدید اکران تابستانه نشسته‌اند.


این دو اثر، «شنای پروانه» و «خوب،بد،جلف۲» هستند که  قرار بود همچون سایر فیلم‌های باقیمانده از اکران زمستان ۹۸، از اول تیرماه روی پرده بروند که به دلیل مخالفت تهیه‌کنندگان آنها اکرانشان به تأخیر افتاد.


 «شنای پروانه»، فروش معمولی اما قابل‌قبول برای روزهای کرونایی!


فیلم سینمایی «شنای پروانه»، به کارگردانی «محمد کارت» و تهیه‌کنندگی رسول صدرعاملی از سوم تیرماه اکران خود را در سینماهای کشور آغاز کرده است. مجموع فروش این فیلم تا صبح امروز(پنجشنبه 19 تیرماه) تیرماه از یک میلیارد و 785 میلیون تومان عبور کرد.


این اثر که نخستین فیلم بلند محمد کارت در مقام کارگردان محسوب می‌شود، بهمن ماه سال گذشته در جریان سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، مه‌لقا باقری، پانته‌آ بهرام و علی شادمان بازیگران این فیلم هستند.



«شنای پروانه» در این دوره از جشنواره موفق شد با دریافت پنج جایزه، موفق‌ترین فیلم لقب بگیرد. سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری و صداگذاری، تدوین، نقش مکمل زن، نقش مکمل مرد و جایزه بهترین فیلم برگزیده تماشاگران، دستاورد «شنای پروانه» در این دوره از جشنواره فیلم فجر بود.


«خوب بد جلف ۲: ارتش سری» و خیز بلند برای میلیاردی شدن


اما «خوب بد جلف ۲: ارتش سری» به کارگردانی پیمان قاسم خانی هم توانست در همین مدت 850 میلیون و 500 هزارتومان فروش داشته باشد.


 داستان «خوب بد جلف ۲: ارتش سری» به نوعی در ادامه فیلم «خوب، بد، جلف» و با محوریت بازیگران اصلی آن یعنی پژمان جمشیدی و سام درخشانی است. دو بازیگری که همچون سری اول این فیلم و همچنین سریال «پژمان» جای شخصیت‌های واقعی خودشان بازی می‌کنند.


در«خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری» نیز شوخی با شخصیت واقعی پژمان جمشیدی و حواشی مربوط به ورود او از چمن سبز فوتبال به پرده نقره‌ای سینما محور موقعیت‌های طنز و کل‌کل‌های خنده‌دار او و سام درخشانی قرار می‌گیرد. در این بین حتی به نامزدی جمشیدی برای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر هم اشاره می‌شود.



در سری دوم، حضور یک تیم جاسوسی از آمریکا که در قالب یک گروه فیلمسازی به دنبال اجرای عملیاتی در ایران هستند و پیوند آن با رقابت بین جمشیدی و درخشانی محور اصلی داستان فیلم است. در چنین بستری، مناسبات سینمایی در ایران چه در سطح سیاستگذاری و چه در روابط کاری عوامل سینما از تیغ گزنده طنز در امان نیستند و همین شوخی با روندهای نامطلوب اما عادی‌شده در حوزه سینمای ایران برای مخاطبان ایجاد جذابیت می‌کند.


ترکیب جذاب بازیگران و اضافه شدن چهره‌هایی همچون فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، علی اوجی و مارال فرجاد به تنوع کار اضافه کرده است. نگاه طنز به مسائل پشت پرده سینمای ایران از یک سو و اضافه کردن موضوعات روز همچون فعالیت‌های هسته‌ای ایران و توطئه‌های سازمان‌های امنیتی آمریکا برای خرابکاری، از نکاتی است که می‌تواند برای مخاطب «خوب بد جلف۲ : ارتش سری» جذابیت داشته باشد.


با این حال آخرین ساخته قاسم‌خانی و تنها فیلم کمدی جشنواره سی و هشتم هیچ دستاوردی را در کسب سیمرغ و حتی نامزد شدن نداشت و به نوعی یکی از فیلم‌های ناکام این دوره از جشنواره بود.


 از فروش‌های زیر 20 میلیون تومان تا فیلمی که فقط 40 بلیت فروخت!


اما به جز این دو فیلم ، فروش تابستان سایر فیلم‌های روی پرده که  اکران کوتاهی را در زمستان سال گذشته تجربه کردند  وضعیت اسفناکی دارد.


«جهان با من برقص» به کارگردانی سروش صحت در این بازه زمانی 35 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.


علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغی‌پور، کاظم سیاحی، مهراب قاسم‌خانی، رامین صدیقی، بهار کاتوزی، پاوان افسر، شیوا بلوچی و مهیار پوربابایی بازیگران این فیلم هستندکه نام محمدرضا تخت‌کشیان را به عنوان تهیه‌کننده در کنار خود می‌بینند. نگارش فیلمنامه این اثر نیز به عهده سروش صحت و ایمان صفایی بوده است.


«جهان با من برقص» داستان مردی به نام جهانگیر(علی مصفا) است که پس از جدایی از همسرش به همراه دختر جوان خود در باغچه و ویلایی جمع‌وجور در شمال کشور زندگی می‌کند. جهانگیر به یک بیماری سخت مبتلا شده و پزشکان به او گفته‌اند که حداکثر دو یا سه ماه دیگر زنده می‌ماند. او این موضوع را به دخترش نگفته و قصد دارد روزهای باقیمانده عمر را به کشاورزی و سروکله زدن با حیوانات مزرعه کوچکش ادامه می‌دهد.



در این میان برادرش (کاظم سیاحی) برنامه‌ای را ترتیب می‌دهد تا جمعی از دوستان صمیمی جهانگیر در روز تولدش ضمن غافلگیر کردن او چندروزی در کنارش باشند. این دور هم جمع‌شدن تفریحی و دوسه‌روزه به مرور خاطرات قدیمی، زنده‌شدن برخی کدورت‌ها و اختلافات و البته برجسته‌شدن تغییرات شخصیتی این جمع دوستانه می‌انجامد. تغیرات اخلاقی و ظاهری که به دلیل مشغله‌های روزمره فرصت کمتری برای پرداختن به آنها داشتند.


گفتگوها و بحث‌هایی که بین این دوستان قدیمی رخ می‌دهد، در فضایی آمیخته به طنز و جدی گاه حتی به منازعه و برخورد فیزیکی نیز می انجامد، اما مخاطب به‌تدریج و پا‌به‌پای شخصیت اصلی فیلم (جهانگیر)،به ارزش همین درگیری‌های به ظاهر بچه‌گانه و درکنار هم بودن پی می‌برد.


البته این فیلم که اکران خود را از یازدهم دی ماه سال 1398 آغاز کرده بود پیش از تعطیلی سالن‌های سینما به دلیل شیوع کرونا ،  ۶ میلیارد و ۷۵۰ میلون تومان فروش را پشت سر گذاشته بود و به نظر می رسد پرونده فروش آن در آستانه 7 میلیاردی‌شدن بسته شود.


فیلم‌های «عطر داغ» و «یادم تو را فراموش» به ترتیب با 18 و 14 میلیون تومان و «چهل‌وهفت» با 5 میلیون تومان در ادامه جدول فرش تابستانه سینمای ایران دیده می‌شوند. یلدا نیز 4 میلیون تومان فروش داشته است و «بی‌وزنی» هم با فروش تنها 40 بلیت! رقم 440 هزارتومان را پیش روی خود می‌بیند.


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب