پارک علم و فناوری جدیدی تأسیس نمیشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مهدی کشمیری مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم در نشست خبری «تشریح اقدامات، برنامهها و دستاوردهای فناورانه وزارت علوم و مجموعههای آموزش عالی در شرایط شیوع ویروس کرونا» که بعد از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان با شیوع کرونا در کشور شروع به فعالیت کرده و اقدامات بسیار مهمی را اتخاذ کردند. بسیاری از شرکتها که پیش از شیوع کرونا در ایران در حوزه بهداشت و درمان فعالیت نمیکردند با پشتکار وارد این حوزهها شده و محصولات و خدمات مورد نیاز جامعه را تأمین کردند.
کشمیری گفت: ۴۳ پارک علم و فناوری دارای مجوز شورای گسترش در سراسر کشور فعالیت میکنند که ۳۵ مورد از آنها زیرمجموعه سازمان عطف، سه مورد زیرمجموعه جهاد دانشگاهی، یک مورد زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک مورد زیرمجوعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک مورد زیرمجوعه دانشگاه علوم پزشکی و یک مورد زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی هستند و یک پارک علم و فناوری نیز از بخش خصوصی است. از این ۳۵ پارک علم و فناوری ۲۸ مورد در استانهای کشور و منطقه آزاد قشم قرار دارند. هفت مورد نیز زیرمجموعه دانشگاههای وابسته به وزارت علوم میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم مطرح کرد: یکی از سیاستهای اصلی توسعه پارکهای علم و فناوری جوانگرایی است. با تغییر روسای ۱۶ رئیس پارک علم و فناوری شاهد کاهش ۱۷ ساله در متوسط سن روسای پارکها شدیم که نشان میدهد نسل مدیریتی جدید پارکهای علم و فناوری کشور جوان هستند. توسعه کمی پارکها جز سیاستهای وزارت علوم نیست و نهاد و سازمانها را تشویق و ترغیب به استفاده از ظرفیتهای پارکهای موجود میکنیم.
وی افزود: سه تقاضای جدید برای تأسیس پارک علم و فناوری از سوی وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی است. در حال حاضر ۹ هزار شرکت و واحد فناور در پارکهای علم و فناوری کشور مستقر هستند که ۶۰ هزار نفر در آنها مشغول به کار بوده و سالانه ۱۳ هزار میلیارد تومان فروش محصول و خدمات دارند. روند رشد تعداد شرکتهای عضو پارکهای علم و فناوری کشور در پنج سال اخیر دو برابر شده و همچنین روند رشد نیروی انسانی نیز افزایشی بوده است. ۸۵ درصد از نیروی انسانی شاغل در این شرکتها دارای تحصیلات کارشناسی به بالا هستند که نشان از اشتغال با ارزش افزوده بالا میدهد.
کشمیری گفت: با شیوع کرونا در کشور شرکتهای دانشبنیان روزانه بیش از یک میلیون ماسک و یک و نیم میلیون لیتر مواد ضدعفونیکننده تولید کردند. در برخی موارد شرکتهای دانشبنیان نه تنها نیازهای استان را تأمین کرده بلکه نیاز استانهای مجاور را نیز برطرف کرده است. برای مثال یک شرکت دانشبنیان ۱۵ درصد از نیاز کشور به ونتیلاتور را تأمین کرده و درخواست خرید از کشورهای خارجی نیز دارد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم بیان کرد: موفقیت و دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان که شاهد آن هستیم به دلیل ریسکپذیری بسیار بالای آنهاست. از سوی دیگر کشور در ۲۰ سال گذشته در حوزه دانشبنیانها سرمایهگذاری زیادی داشته است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/