دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 تير 1399 - 10:08
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس مطرح کرد؛

فرصت‌های ایجادشده دوره‌های پسا‌دکتری در دانشگاه شیراز

رئیس بنیاد نخبگان استان فارس فرصت‌های ایجاد شده دوره‌های پسا‌دکتری در دانشگاه شیراز را تشریح کرد.
کد خبر : 500110
708443.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حبیب شریف رئیس بنیاد نخبگان استان فارس و مدیر عامل مجمع خیران نخبه­ پرور فارس در صفحه اخبار و اطلاع رسانى دانشجویان دانشگاه شيراز در تشریح اقدامات انجام شده توسط این دو مجموعه برای ایجاد فرصت‌های بیشتر برای دانش آموختگان مقطع دکتری رشته‌های مختلف دانشگاه‌های کشور برای فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه شیراز در قالب دوره پسادکتری تقاضا محور (یعنی طرحی که بر اساس نیاز نهادهای دولتی یا غیردولتی در قالب قرارداد بین دانشگاه و نهاد مربوطه انجام می‌شود) و دوره پسادکتری اولویت محور (یعنی طرحی که بر اساس یکی از اولویت‌های پژوهشی در اسناد رسمی علم و فناوری کشور انجام می‌شود)، موارد و فرصت‌ها را معرفی کرد.


وی می‌گوید در حال حاضر دانش آموختگان برتر دوره دکتری می‌توانند از طریق یکی از فرصت‌های زیر اقدام به ارائه درخواست دوره پسا دکتری کنند.
1) پسا‌دکتری بنیاد ملی نخبگان: در سال تحصیلی 99-98 تعداد 50 نفر در دوره پسا‌دکتری شهید چمران از طریق بنیاد ملی نخبگان اختصاص یافت که در یک فضای رقابتی در بین متقاضیان سراسر کشور توزیع شد و سهمیه استان فارس از این تعداد تنها 2 مورد بود که دانش‌­آموختگان دانشگاه شیراز از آن بهره­‌مند شدند. در سال تحصیلی جدید با ایجاد دو فرصت دیگر امکانات جدیدی برای علاقه‌مندان فراهم شد.


الف) با انعقاد تفاهم‌نامه فی­ مابین بنیاد ملی نخبگان با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ۵۰ سهمیه دیگر به تعداد فوق اضافه شد.
ب) با انعقاد تفاهم‌نامه فی مابین بنیاد ملی نخبگان و مجمع خیران نخبه‌پرور فارس تعداد ۱۰ سهمیه دیگر به ۱۰۰ مورد فوق افزوده شد که این ۱۰ نفر مختص استان فارس و در قالب پسادکتری امید (ویژه شهید چمران) است.
در دوره پسا‌دکتری شهید چمران دانش آموختگان باید با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان به آدرس bmn.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پسادکتری امید به سایت مجمع خیران نخبه‌پرور فارس به آدرس shiraz-feca.ir مراجعه کنند.
مبلغ حق الزحمه پرداختی به دانش آموختگان معادل حقوق استادیار پایه یک بوده و این افراد از سایر تسهیلات بنیاد ملی، شامل هزینه شرکت و ارائه مقاله در همایش‌های داخل یا خارج، بیمه تکمیلی، وام مسکن و ... برخوردار خواهند بود.
2) پسادکتری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران: دانش آموختگان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت insf.org مراجعه کنند.


3) پسادکتری مشترک با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران: با همکاری مجمع خیران نخبه­‌پرور فارس دو تفاهم­‌نامه بین دانشگاه شیراز و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور منعقد شد.
الف) پسادکتری ویژه: اختصاص ۸ دوره پسادکتری با پرداخت معادل ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک به عنوان حق‌الزحمه دانش‌آموختگان که ۷۰ درصد این مبلغ توسط صندوق و ۳۰ درصد آن توسط دانشگاه تامین خواهد شد. ضمناً یک گرنت پژوهشی معادل ۵۰ درصد مبالغ پرداختی به دانش آموختگان نیز توسط صندوق تامین خواهد شد.


ب) پسادکتری عادی: اختصاص ۱۰ دوره پسا‌دکتری با پرداخت معادل ۸۰ درصد حقوق استاد پایه یک به عنوان حق‌الزحمه دانش‌آموختگان که ۷۰ درصد این مبلغ توسط صندوق و ۳۰ درصد آن توسط دانشگاه تامین خواهد شد. در این حالت گرنت پژوهشی اختصاص نیافته است، اما چنانچه طرح تحقیقاتی مورد نظر تقاضا‌محور باشد و 50 درصد حق‌الزحمه دانش‌آموختگان توسط نهاد متقاضی تامین شود، حداکثر مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال گرنت پژوهشی توسط مجمع خیران نخبه‌پرور اختصاص خواهد یافت.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب