دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1399 - 16:35
افتخاری مطرح کرد؛

توجه ویژه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به فارغ‌التحصیلان جوان/ همکاری با بنیاد ملی نخبگان

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: صدها نفر از دوره‌های پسادکتری از حمایت‌های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بهره‌مند شده‌اند.
کد خبر : 490601
رئیس 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران  کشور در مراسم رونمایی از نخستین دوره پسادکتری فناورانه که بعد از ظهر امروز در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برگزار شد، گفت: طی یک سال و خرده‌ای که مدیریت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور  را برعهده داشته‌ام، سعی شده توجه ویژه‌ای به دو موضوع داشته باشیم. اولین موضوع فارغ‌التحصیلان جوانی هستند که در حوزه پژوهش بسیار توانا هستند اما فرصت‌های پژوهشی پیش روی آنها بسیار کم است.


وی افزود: موضوع دیگری صنایعی هستند که با مسائل و مشکلات زیادی روبه‌رو هستند اما پژوهشگران برای حل آنها درگیر نمی‌شوند. بنابراین لازم دیدیم که فرصت و زمینه‌ای همکاری میان این دو بعد را فراهم کنیم‌. برنامه‌های متعددی برای تحقق این امر طراحی شده است تا با تمرکز بر هر دو بعد این مشکلات را رفع کنند.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران  کشور بیان کرد: بیش از ۲۵۰ نفر از دوره‌های پسادکتری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور استفاده کرده‌اند. سقف پرداخت‌ها نیز افزایش چشمگیری داشته است. همچنین کیفیت دوره‌های پسادکتری به شدت افزایش پیدا کرده است. همچنین صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور  با بنیاد ملی نخبگان و ۱۳ دانشگاه‌های برتر کشور برنامه‌هایی طراحی کرده است.


افتخاری ادامه داد: ایده اصلی ارائه دوره‌های پسادکتری فناورانه این است، پرداختن و پژوهش در خصوص مسائل و مشکلات مورد نیاز صنعت است. به عبارت دیگر از صنعت بخواهیم مشکلات و مسائل خود را بیان کند تا پژوهشگران راه حلی برای آن‌ها پیدا کنند. صورت مسئله در قالب فراخوان ارائه شود تا پژوهشگران برای حل آن اقدام کنند و داوری این برنامه نیز بر همین مبنا صورت بگیرد.


وی افزود: این پتانسیل و نگاه در برخی از مجموعه‌های صنعتی وجود دارد. بنابراین صندوق تصمیم گرفت برای ایجاد و شکل‌گیری زبان مشترکی میان صنعت و دانشگاه بکوشد. 


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: در این فراخوان‌ها از پژوهشگران می‌خواهیم طرح‌های پژوهشی مرتبط برای حل این مشکلات را در سامانه به نشانی rtms.insf.org بارگزاری کنند. تا ۳۰ طرح مورد حمایت مشترک صندوق و شرکت صنعتی بارز قرار می‌گیرد. بدین ترتیب فارغ التحصیل فرصتی پیدا می‌کند تا در فضای واقعی صنعت فعالیت کند و خود را به صنایع مختلف معرفی کند.


وی ادامه داد: نقش صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور کمک به ایجاد و شکل‌گیری فضای میان دانشگاه و صنعت است، بعد از این مرحله به تصدی‌گری صندوق نیازی نخواهد بود. هزینه‌های دوره‌های پسادکتری میان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و شرکت صنعتی تقسیم می‌شود. پیگیری استقرار در فضای صنعت پژوهشگران برعهده شر‌کت صنعتی است. صندوق سعی می‌کند با کاهش هزینه‌ها فرصتی را برای پژوهشگران ایجاد کند تا راهیابی به حوزه صنعت راحت‌تر شود.


افتخاری در خصوص حمایت از پژوهشگران بیان کرد: طیف حمایت‌ها با توجه به استانداردهای صندوق و استانداردهای شرکت صنعتی طیف مشخص می‌شود که در این پروژه ۳۶ تا ۶۰ میلیون تومان به علاوه هزینه‌های آزمایشی است.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران مطرح کرد: قرارداد جامعی میان شرکت و صندوق بسته می‌شود که تعهدات خاصی در ان مطرح می‌شود. مالکیت فکری طرح و نتابج آن به شرکت صنعتی تعلق می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۰۲۱


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب