دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1399 - 19:43
روحانی:

دولت سعی در آرامش بازار مسکن دارد/ اعمال سیاست‌های بازدارنده برای ایجاد آرامش

رئیس‌جمهور  گفت: با تعریف سه راهبرد، تولید و عرضه مسکن، ساماندهی بازار اجاره و کنترل سوداگری همه تلاش خود را بکار خواهیم بست تا با بازدارندگی در این حوزه یک آرامش بخشی و تعادل ایجاد کند.
کد خبر : 500087
حسن2.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه ویژه ساماندهی مسکن گفت: مردم شریف ایران می‌دانند که سلامت، امنیت و معیشت به عنوان اقدامات اساسی دولت تدبیر و امید در این مقطع حساس تعریف‌شده و تأمین مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای معیشت شهروندان که نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد خانوار دارد از دغدغه‌های اصلی دولت است.


وی تأمین مسکن نیازمندان واقعی که در طرح مسکن یکم ثبت‌نام کرده و پول واریز کرده‌اند را اولویت اول و اصلی دولت عنوان کرد و گفت: حدود 330 هزار نفر در این طرح سرمایه‌گذاری کرده‌اند که همه تلاش ما این است تا پایان این دولت، آن‌ها صاحب مسکن مناسب شوند.


رئیس‌جمهور همچنین انتخاب مکان مناسب برای احداث شهرک‌های مسکونی جدید را مورد تأکید قرار داد و افزود: در انتخاب زمین و مکان برای ساخت مسکن و احداث شهرک‌های جدید باید با دقت عمل کنیم که امکانات و نیازهای واحد‌های مسکونی از جمله آب و برق و گاز و دیگر نیازمندی‌ها، قابل تأمین و در دسترس باشد.


روحانی افزود: دولت با تعریف سه راهبرد اصلی درحوزه تأمین مسکن که تولید و عرضه مسکن، ساماندهی بازار اجاره و کنترل سوداگری در بخش مسکن برای کاهش و مهار التهابات در این حوزه همه تلاش خود را بکار خواهد بست تا با بازدارندگی در این حوزه یک آرامش بخشی و تعادل ایجاد کند.


رئیس‌جمهور مسکن را درون‌زاترین بخش اقتصاد ایران برشمرد و افزود: با نگاهی دقیق در این حوزه، ایران با برخورداری از نیروی انسانی کارآمد و مهندسان متبحر و امکانات قابل توجه در تأمین مصالح و ابزار ساخت مسکن می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق، رونق در این بازار را ایجاد کرده و در عین حال یک اقدام راهبردی در حوزه اقتصاد انجام دهد.


روحانی با اشاره به اقدام ارزشمند وزارت کشاورزی در اختصاص یک میلیون هکتار از زمین‌های حریم شهرها به ساخت مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی، گفت: دولت در نظر دارد با توسعه حریم شهرها و با تأمین زمین و مشارکت‌جویی توسعه گران بخش خصوصی نسبت به تأمین مسکن ارزان‌قیمت برای مردم اقدام کند.


رئیس‌جمهور افزود: از این نظر تکالیف و مأموریت‌هایی برای وزارت راه و شهرسازی تعیین شده تا با برنامه‌ریزی دقیق و جمع‌آوری اطلاعات روشن و متقن با مدیریت بازار مسکن که نقش مهمی در جذب سرمایه و هدایت نقدینگی دارد، ریشه‌های عرضه و تقاضا را شناسایی کرده و مانع از سوداگری و ایجاد بازار کاذب شود.


روحانی افزود: دولت مقرر نموده است که با تأمین زمین و آزادسازی زمین‌های مازاد دولتی و مشارکت توسعه گران و فعال کردن بخش خصوصی گام‌های مهمی در رونق و توسعه بازار مسکن برداشته و در این مسیر تعریض و توسعه حریم شهرها برای شهرک‌سازی از جمله سیاست‌های اصلی در این حوزه است که با مطالعات انجام گرفته در شهرهای بزرگ و متوسط طبق ضوابط تعریف‌شده در حوزه شهرسازی حریم شهرها برای این موضوع توسعه یابد.


رئیس‌جمهور در عین حال از دستگاه‌های مرتبط با محوریت وزارت راه و شهرسازی خواست با مطالعه و طراحی یک برنامه مشخص برای توسعه گران فعال و برتر مسکن که در این حوزه کارنامه موجه و حسن سابقه دارند، تسهیلات، امکانات و امتیاز ویژه در نظر بگیرند تا ضمن تشویق توسعه گران در جذب سایر فعالان اقتصادی جامعه نیز تأثیرگذار باشد.


روحانی در این جلسه پس از دریافت گزارش وزیر راه و شهرسازی درخصوص روند اجرای طرح اقدام ملی مسکن، از اقدامات و تلاش‌های انجام شده از سوی این وزارتخانه برای تأمین مسکن مردم قدردانی کرد.


رئیس‌جمهور همچنین از اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با مدیریت تابش و تلاش همه کارکنان این بنیاد در انجام مأموریت‌های محوله در زمینه تأمین مسکن محرومان و همچنین ساخت و بازسازی مسکن آسیب دیدگان از بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله در نقاط مختلف کشور طی سال‌های اخیر تشکر کرد.


رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه تأمین مسکن محرومان کشور، گفت: در برنامه تأمین مسکن افراد محروم در شهرها و روستاهای کشور 65 هزار نفر شناسایی شده‌اند.


«علیرضا تابش» با بیان اینکه 20 هزار واحد مسکونی تا امروز برای محرومان شناسایی شده تکمیل و تحویل شده است، گفت: مدت زمان تعیین شده برای ساخت این واحدهای مسکونی یکسال است که در 14 استان کشور از سال گذشته آغاز شده است.


تابش خاطرنشان کرد: به هر واحد مسکونی 40 تا 50 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه 4 درصدی تعلق می‌گیرد و مبلغ آورده هر فرد نیز 25 تا 30 میلیون تومان است که این مبلغ را نیز سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تأمین می‌کند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب