تعریف نقدینگی و کاربردهای آن
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نقدینگی به این علت اهمیت دارد که میتواند باعث اینجاد تورم یا رکود در یک جامعه بشود، به این شکل که اگر نقدینگی در یک جامعه زیاد بشود قدرت خرید بیشتر میشود سپس اجناس و خدمات بیشتر از ارزششان گران میشوند.برای اینکه بتوانیم در جامعه رکود یا تورم را کنترل کنیم باید حجم نقدینگی جامعه را با مقدار تولید متناسب بکنیم.
نقدینگی چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده نقدینگی را بیان کنیم میتوانیم به حجم پولی که خارج از سیستم بانکی است را نقدینگی بگوییم کنترل نقدینگی یکی از اهداف مهم کشورهاست زیرا با کنترل آن میتوان به تولید داخلی کمک کرد.اگر بخواهیم نقدینگی را کامل تعریف کنیم میتوانیم بگوییم به مجموعه پول شامل سپردههای دیداری بخش غیردولتی نزد بانکها و اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و شبه پول شامل سپردههای سرمایهگذاری مدتدار، سپردههای قرضالحسنه پسانداز و سپردههای متفرقه نقدینگی گفته میشود.
کاربرد نقدینگی
اگر نقدینگی در جامعه زیاد بشود مقدار تقاضی اجناس نیز بیشتر میشود زیرا قدرت خرید افزایش یافته و این علتی برای افزایش تورم میشود و همچنین کم شدن نقدینگی هم خوب نیست زیرا باعث ارزان شدن اجناس کمتر از ارزششان میشود.
دولت ها برای کنترل نقدینگی از سیاست های پولی استفاده میکنند
رشد نقدینگی شامل پول هایی میشود که به جای تولید صرف خرید و فروش میشود.
یکی از بزرگترین چالش برای سیستم های بانکی کنترل نقدینگی است. بانک ها منابع خود را با استفاده از سرمایه گذاریهای کوتاه مدت بدست میآورند و معمولا تسهیلات سرمایه گذاری آنها به پروژه هایی است که درجه نقدشوندگی پایینی دارند.
اگه بانک در تأمین بودجه به مشکل بربخورند دیگر نمیتوانند تعهدات خود را انجام بدهند و کم کم به سمت ورشکستگی میروند.
همچنین مقادیر فراوان نقدینگی باعث میشود که نرخ سود دهی به سرمابه گزاران کم بشود در پی این کار آنها بازار را از دست خواهند داد.
بیشتر بخوانید: نقدینگی، بانکهای خصوصی و تامین مالی دولت/ ضربه سنگین بانکهای خصوصی بر بازار مسکن
انتهای پیام/
انتهای پیام/