دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1399 - 11:22
رئیس دانشگاه صنعتی شریف:

بسیاری از پژوهشگاه‌های کشور به سمت تربیت دانشجو روی آورده‌اند

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: خیلی از پژوهشگاه‌ها در کشور به سمت مراکز آموزشی سوق داده شده‌اند و به جای آنکه کار پژوهشی انجام دهند به تربیت دانشجو روی آورده‌اند.
کد خبر : 499020

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از رادیو گفتگو، محمود فتوحی با بیان اینکه دانشگاه‌های دولتی و در واقع دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم تقریبا ۵۵ درصد دانشجویان کل کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: از میان این تعداد دانشجو، تقریبا ۴۵ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند.


وی به تلاش وزارت علوم برای ساماندهی وضعیت دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: رشد نسبتا بی‌رویه در تعداد مراکز آموزش عالی در سال‌های گذشته صورت گرفت و به همین جهت وزارت علوم شروع به ساماندهی این مراکز کرده است هر چند کار نسبتا سختی است.


رئیس دانشگاه صنعتی شریف در خصوص پژوهشگاه‌ها عنوان کرد: اینکه پژوهشگاه‌ها می‌توانند مفید باشند و اینکه هر کدام برای حل مسئله خاصی تاسیس شده‌اند تردیدی نیست و اکثر آنها از امکانات خوبی بهره‌مند هستند. البته خیلی از پژوهشگاه‌ها در کشور به سمت مراکز آموزشی سوق داده شده‌اند و به جای آنکه کار پژوهشی انجام دهند و در حل مسائل کشور نقش ایفا کنند، به تربیت دانشجو روی آورده‌اند.


فتوحی ادامه داد: برای یک پژوهشگاه، افرادی که باید در آن کار کنند و نقش کلیدی داشته باشند، پژوهشگرها هستند که این پژوهشگران می‌توانند در قالب پسادکتری یا در قالب دانشجویان تحصیلات تکمیلی با پژوهشگاه‌ها همکاری کنند. در حقیقت پژوهشگاه‌ها نیاز به دانشجویان تحصیلات تکمیلی جهت کار کردن دارند اما خود پژوهشگاه نباید دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری بگیرد.


وی اظهار کرد: پژوهشگاه‌ باید با دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه داشته باشد تا دانشجویان دروس خود را در دانشگاه‌ها بگذرانند. همچنین دانشجویان می‌توانند یک استاد راهنما در دانشگاه و یک استاد راهنمای همکار در پژوهشگاه داشته باشند و دانشجویان با استفاده از امکانات پژوهشگاه، کار پژوهشی خود را انجام دهند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب