دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

کدام تجهیزات نظامی‌ ایران بعد از لغو تحریم‌های تسلیحاتی قابلیت تجاری‌سازی و صادرات دارند؟

صادرات تسلیحات نظامی و دفاعی بعد از برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران عایدی‌های بسیار زیادی برای کشورمان در حوزه اقتصادی، نظامی و سیاسی در پی خواهد داشت.
کد خبر : 499015
57354356.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ با نزدیک شدن به پایان تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران در مهر ماه سال جاری، امید می‌رود که روند صادرات تسلیحاتی کشورمان تسهیل و از این طریق سود سرشاری نصیب کشورمان شود؛ چون صادرات تسلیحات به یکی از فعالیت‌های سودساز در جهان تبدیل شده است.


جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های فوق‌العاده بالایی در حوزه طراحی، تولید و به‌کارگیری تسلیحات نظامی برخوردار است و همین مسئله سبب شده تا یکی از قطب‌های تولید تسلیحات نظامی در منطقه محسوب شود؛ چون در غرب آسیا کمتر کشوری توانایی طراحی، ساخت و به‌کارگیری حرفه‌ای ادوات نظامی را در اختیار دارد؛ لذا آمریکا با مدنظر قرار دادن این شرایط، در تلاش است تا مانع لغو تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان براساس قطعنامه 2231 شورای امنیت شود، اما تا به امروز در اجماع‌سازی جهانی موفق نشده؛ چون هم روسیه و چین به عنوان عضو دایم شورای امنیت با این موضوع مخالفت کامل دارند و هم اینکه کشورهای جهان به خوبی می‌دانند، آمریکا برخلاف رویه مرسوم جهانی عمل می‌کند و این اقدام کاملاً ضدقطعنامه‌های شورای امنیت است.


با پی بردن به اهمیت صادرات تسلیحات نظامی توسط کشورمان و عایدی‌های حاصل از آن، هم در بعد استراتژیک و هم در بعد اقتصادی، سبب شده تا در این گزارش به این موضوع بپردازیم اگر تحریم صادرات تسلیحاتی کشورمان در مهر ماه لغو شود، بیشتر چه تسلیحاتی به فروش خارجی خواهد رسید.


کوثر؛ پرنده تیزپرواز ایرانی


در حوزه فروش جنگنده‌های نظامی، کوثر می‌تواند فروش تجاری خوبی داشته باشد. این هواپیمای نظامی نخستین هواپیمای جنگنده مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته نسل چهار تولید داخل محسوب می‌شود که توسط سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است. قلب تپنده این جنگنده، موتور توربوجت بومی «اوج» است و  در دو نوع تک‌کابین و دوکابین ساخته شده و هم کاربرد آموزشی دارد و هم کاربرد عملیاتی.


 


تحویل سه فروند جت جنگنده پیشرفته کوثر به نیروی هوایی ارتش


از آنجا که تولید این جنگنده، ۱۶ و نیم میلیون دلار صرفه‌جویی افتصادی برای کشورمان به همراه داشته، امید می‌رود پس از لغو کامل تحریم‌های تسلیحاتی بتوان این جنگنده را به فروش تجاری در بازارهای جهانی رساند.


سامانه پدافندی باور 373؛ رقیب اس-300 و اس-400 روسی


دستان جمهوری اسلامی ایران در حوزه صادرات تجهیزات پدافندی بسیار باز است، اما براساس مقتضیات و شرایط امنیتی حاکم بر منطقه و سیستم موازنه قدرت، شاید نتوان تمام تجهیزات پدافندی را به فروش تجاری رساند، اما قطعاً در این حوزه می‌توان احتمال داد که سامانه پدافندی باور 373 به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح در فروش سامانه‌های پدافندی مورد توجه قرار گیرد.



ابوالفضل حسن‌بیکی، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم در گفتگویی با اشاره به فروش تجاری «باور 373» اظهار کرده است: «به واسطه قابلیت‌های بالایی که سامانه دفاعی باور ۳۷۳ از آن برخوردار است، تعداد زیادی از کشور‌ها از جمله سوریه، خواستار خرید این سامانه از ایران هستند.»


همچنین سردار علی شادمانی، معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) در یکی از گفتگوهایش این موضوع را مطرح کرد و گفت: «سوریه درخواست خود را برای خرید سامانه باور ۳۷۳ از ایران مطرح کرده، اما فعلاً با این موضوع موافقت نشده است و ما این سامانه را به سوریه نفروخته‌ایم».


سامانه پدافندی باور 373 در کمتر از 10 سال ساخته شده و از دقت بالایی برای هدف قرار دادن انواع پرنده‌ها، موشک‌های کروز، بالستیک، بالگردها، هواپیماها، جنگنده‌ها و پهپادها برخوردار است.


پهپادهای ایرانی؛ هوشمند و مخرب 


به جرئت می‌توان گفت که جمهوری اسلامی ایران در حوزه ساخت هواپیماهای بدون سرنشین به آوازه عجیبی دست پیدا کرده و حیرت تمام کشورهای جهان را برانگیخته است، ولی اینکه ایران قرار است بعد از لغو کامل تحریم‌های تسلیحاتی کدام هواپیمای بدون سرنشین را به فروش تجاری برساند، نمی‌توان مطمئن سخن گفت، اما در حوزه پهپادهای شناسایی و عملیاتی می‌توان «ابابیل»، «مهاجر-6» و «کرار» را به خاطر قابلیت‌ها و امکانات پیشرفته‌شان به فروش رساند. البته پهپادهای دیگری هم قابلیت تجاری‌سازی دارند، ولی امکانات و قابلیت‌های این سه پهپاد برای مشتریان خارجی جذابیت بیشتری خواهد داشت.



پهپاد «ابابیل» یک هواپیما شناسایی و اکتشافی است که در مأموریت‌های برد کوتاه و متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرند.


پهپاد «مهاجر-6» در زمره پهپادهای عملیاتی محسوب می‌شود که با برخورداری از سامانه شناسایی «الکترواپتیکی»، «لیزری»، «مادون قرمز»، «سیستم‌های شنود الکترونیکی دشمن»، «مقابله با جنگ الکترونیک»، «سامانه اخلالگر»، «سیستم شناسایی خودکار»، برخورداری از «سیستم پرواز و سیستم نشست و برخاست ناوبری اتوماتیک» از قدرت عملیاتی بسیار بالایی برخوردار است. همچنین این پهپاد توانایی انهدام اهداف متحرک و ثابت را توسط موشک‌های هدایت‌شونده دارد.


و اما پهپاد «کرار»، نخستین پهپاد ایرانی است که دارای موتور توربوجت است. این پهپاد ضمن حمل مواد منفجره‌ توان پرتاب این مواد منفجره را به سمت اهداف پیش‌بینی شده داراست. از سویی دیگر «کرار» توانایی پرواز در مسافت‌های دوردست با سرعت ۹۰۰ کیلومتر در ساعت را دارد و به خاطر طول چهار متری به راحتی چهار موشک کروز، دو بمب 250 کیلوگرمی و یک بمب 500 کیلوگرمی را حمل می‌کند و در قالب یک پهپاد انتحاری ظاهر می‌شود و همچنین بُرد این هواپیمای بدون سرنشین هزار کیلومتر است.


رادارهای مراقبتی؛ چشمان تیزبین بخش دفاعی


تجهیزات مراقبتی جزء جدایی‌ناپذیر سیستم پدافندی یک کشور محسوب می‌شود و برای دفاع از آسمان ایران و ممانعت از ورود بیگان به این آسمان حتماً باید تجیهزات مراقبتی را مدنظر قرار داد به ویژه اینکه در حوزه جنگ الکترونیک این تجهیزات به شدت کابرد خواهند داشت. جمهوری اسلامی ایران  با اشراف کامل به تقویت توان سیستم مراقبتی در کنار سایر بخش‌های دفاعی، در سال‌های گذشته علاوه بر نوسازی این ساختار، تولید تجهیزات پیشرفته در این حوزه را در دستور کار قرار داده است.


رادار


در این زمینه می‌توان به قابلیت تجاری‌سازی رادارهایی مانند «چشم عقاب»، «مطلع الفجر»، «فلق»، «کاشف»، «قدیر»، «معین 40»، «ناصر 40»، «بشیر» و «نجم» اشاره کرد که قطعاً از این طریق سود بسیاری عاید کشورمان خواهد شد.


نفربرهایی که توان رقابت با رقبای خارجی را دارد


وسایل نقلیه همیشه در ساختار نظامی یک کشور مهم و مورد توجه بوده است؛ لذا تولید وسایل نقلیه توسط کشورمان مزیت مهم محسوب می‌شود؛ بنابراین فروش این تجهیزات بعد از رفع تحریم‌های تسلیحاتی در مهر ماه فرصت خوبی را در اختیار ایران می‌گذارد.



جمهوری اسلامی ایران بعد از رفع تحریم‌های تسلیحاتی می‌تواند، خودروهای تاکتیکی «ارس»، «سپهر»، «نینوا»، «ذوالجناح»، «سمندر» و «امرپ طوفان» را صادر کند و به سود خوبی دست یابد؛ زیرا بسیاری از کشورها خواهان این خودروها هستند.


موشک‌هایی بالستیک و کروز ایرانی؛ کابوس دشمنان جمهوری اسلامی


فناوری موشکی بسیار پیچیده و حائز اهمیت است و هر کشوری که بتواند به این فناوری دست پیدا کند، در زمره قدرت‌های موشکی جهان محسوب می‌شود. جمهوری اسلامی ایران به واسطه دستیابی به این فناوری پیچیده توانسته در حوزه موشکی صاحب موفقیت‌های چشم‌گیری شود.


بالستیک هند 


بخش موشکی کشورمان در حوزه موشک‌های بالستیک، کروز، اژدرها، راکت‌ها و بخش توپخانه‌ای حرف بسیاری برای گفتن دارد و قدرت‌های جهانی به خوبی این موضوع را درک کرده‌اند و می‌دانند مهمترین مزیت بخش دفاعی جمهوری اسلامی ایران، بخش موشکی است.


دشمنان جمهوری اسلامی از توانمندی بخش موشکی کشورمان بسیار نگرانند؛ چون این مزیت فوق‌العاده مهم و استراتژیک، تمام معادلات آنها را در منطقه برهم ریخته و نمی‌توانند سیاست‌های ضدایرانی خود را کاملاً پیش ببرند. واهمه دشمنان از قدرت موشکی ایران، سبب شده تا آنجایی که می‌توانند این بخش را تحریم و محدود سازند و بارها از جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا توسعه فعالیت‌های مشروع و متعارف موشکی خود را محدود یا متوقف سازند، ولی این درخواست نامشروع آنها با مخالفت صریح جمهوری اسلامی مواجه شده است.


در صورت لغو تمامی تحریم‌های تسلیحاتی، فروش تسلیحات موشکی به سودآورترین بخش تبدیل خواهد شد؛ چون تمامی کشورهای جهان به قابلیت‌های موشکی جمهوری اسلامی پی برده‌اند و همچنین می‌دانند موشک‌های بالستیک و کروز ایرانی تا بیش از دو هزار کیلومتر بُرد دارند؛ بنابراین در این رابطه دست ایران برای صادرات محصولات متنوع موشکی باز است؛ موشک‌های کشورمان علاوه بر تنوع بُرد، قدرت تخریب، میزان هدایت‌کنندگی از دو نوع سوخت جامد و مایع بهره می‌برند. هرچه در بخش موشکی به موفقیت دست یافته‌ایم به خاطر هوشیاری، زکاوت و شجاعت شهید طهرانی‌مقدم، پدر موشکی ایران است.


همانطورکه گفته شد، دستان جمهوری اسلامی ایران در صادرات موشک‌ها و فروش تجاری آن بعد از لغو تحریم‌های تسلیحاتی باز خواهد شد و براین اساس می‌تواند موشک‌هایی از قبیل «عماد»، «خرمشهر»، «قدر»، «سجیل»، «هویزه» و «قیام (موشکی که پایگاه عین‌الاسد را هدف قرار داد)» را در کنار سایر محصولات موشکی برای فروش تجاری مدنظر داشته باشد.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب