فرجام عامل ترور شهید بهشتی/ ماجرای انفجار بمب دوم در دفتر حزب جمهوری اسلامی چه بود؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ساعت 20:30 دقیقه روز هفتم تیر سال 1360 انفجاری مهیب ساختمان حزب جمهوری اسلامی را لرزاند. به گفتهای یکی از مسئولان وقت اطلاعات سپاه زمانی که پشت بیسیم اعلام کردند موردی از بمبگذاری در محله سرچشمه تهران مخابره شده است، همه فکرها به سمت حزب جمهوری اسلامی و شهید بهشتی رفت.
بر اساس این گزارش؛ بعد از عزل ابوالحسن بنیصدر از ریاست جمهوری در 30 خرداد سال 1360 موضوع انتخاب رئیسجمهور جدید در دستور کار حزب جمهوری اسلامی قرار گرفت. برخی اعتقاد داشتند که باید شهید بهشتی نامزد ریاستجمهوری شود و برخی دیگر بهدنبال گزینهای غیرروحانی مانند جلالالدین فارسی و دکتر حسین آیت بودند.
در این بمبگذاری که توسط یک عامل نفوذی انجام شد، رئیس دستگاه قضائی، 27 نماینده مجلس، 4 وزیر و 12 معاون وزیر جان باختند.
(تنها تصویر موجود از کلاهی)
یکی از نقاط مجهول این بمبگذاری فرد ترورکننده و بمبهای عملکننده است. محمدرضا کلاهی عامل اصلی این ترور بود. کلاهی از اعضای مخفی سازمان منافقین قبل از انقلاب بوده است. سازمان در یک برنامه مخفی برای پیشبرد کارهایش یک گروه پنهان تشکیل داد که افراد این گروه تنها با یک مقام بالاتر و شخص رئیس سازمان در ارتباط بودند و هیچ کدام از اعضای دیگر نمیدانستند که این فرد عضو سازمان است.
به همین علت کلاهی وابستگی دائمی به سازمان نداشت. کلاهی که تواناییهایی در حوزه فنی و برق داشت، بعد از انقلاب وارد حزب جمهوری اسلامی شد. او بهعنوان مسئول فنی ساختمان این حزب فعالیت میکرد و وظیفه اصلی وی انجام اقدامات لازم برای برگزاری جلسات بود. از نحوه نفوذ کلاهی به حزب اطلاعات زیادی در دست نیست؛ اما وی ابتدا وارد کمیته انقلاب پاستور شده و بعد از آن به حزب جمهوری اسلامی رفته است.
کلاهی تحت هدایت فردی به نام هادی روشنروان بود که تمام اقداماتش را با وی هماهنگ میکرد. طبق گفته برخی از افراد زنده مانده از انفجار حزب جمهوری اسلامی کلاهی همیشه کیفی همراه داشت و با موتورسیکلت تردد میکرد.
این عامل نفوذی سازمان منافقین بعد از اینکه عدهای از مسئولان کشوری و قضائی وارد ساختمان حزب جمهوری اسلامی شدند، به بهانه خرید بستنی حزب را ترک کرد. چند دقیقه از صحبتهای شهید بهشتی نگذشته بود که بمبی زیر پای شهید بهشتی منفجر شد. به گفته شاهدان عینی بعد از انفجار اول یک بمب دیگر هم منفجر شد. این بمب باعث ریزش سقف جلسه حزب جمهوری اسلامی شد. شهادت شهید بهشتی به قدری برای سازمان مهم بود که موسی خیابانی نفر دوم سازمان و رئیس شاخه نظامی گفته بود: «بعد از بهشتی انقلاب (امام) خمینی مرده است»!
نکته مهم درباره بمب دوم این است که بمب در سقف کار گذاشته شده بود و این یعنی از مدتها قبل برنامهریزی دقیقی برای انجام عملیات انجام شده بود. بمب دوم همچنان نشان میدهد که کلاهی در ترور شهید بهشتی و مسئولان دیگر کشور تنها نبوده است و یک تیم عملیاتی برای این موضوع تشکیل وجود داشته است.
کلاهی بعد از انفجار دفتر حزب جمهوری با مخفی کردن خودش در خانههای تیمی سازمان بعد از مدتی به مقر منافقین در مرز کردستان ایران رفت و پناهنده پادگان اشرف شد. کلاهی که نام سازمانی وی «کریم رادیو» بود، در ایستگاه رادیویی سازمان در اشرف مشغول بهکار شد و نزدیک به 20 سال در آنجا بود.
خدابنده، مسئول حفاظت تیم مسعود رجوی که چند سالی است از سازمان جدا شده، در گفتگویی درباره کلاهی گفته بود: «رابطش ابراهیم ذاکری (نام سازمانی: کاک صالح) بود که در ایران برای ترور مجهزش کرده بود. ابراهیم ذاکری هم خودش مهندسی برق از دانشگاه تهران داشت». سرانجام کلاهی در آذر سال 96 کشته شد. خدابنده اعلام کرده که به نظر میرسد عامل اصلی ترور کلاهی سازمان باشد. زیرا او در سالهای اخیر از منافقین جدا شده بود و سازمان بیم این را داشت که او در مجامع بینالمللی علیه منافقین دست به افشاگری بزند.
به نظر میرسد که سازمان منافقین ترس زیادی از کلاهی داشت و به همین علت صدای او را برای همیشه خاموش کرد. رجوی و سازمان هیچ وقت به صورت رسمی ترور هفتم تیر را برعهده نگرفتند، اما خدابنده میگوید که رجوی بارها در جلسات خصوصی اعلام کرد که انفجار هفتم تیر سال 60 بزرگترین کار سازمان برای خلق ایران بوده است! یا اینکه در فیلمهای منتشر شده از دیدار مسعود رجوی با رئیس استخبارات وقت حکومت صدام او میگوید: «این ما بودیم که آن انفجارها را رقم زدیم»(منظور همان بمبگذاری هفتم تیر و شهریور 60).
عامل ترور شهید بهشتی و مسئولان کشور بعد از سقوط صدام از پادگان اشرف خارج شد و به اروپا رفت. کلاهی با نام مستعار علی معتمد در هلند زندگی میکرد. همسر کلاهی هم افغانی بود و تا سال 2000 نمیدانست که هویت او چیست و قبلاً چه کارههای انجام داده است. از سویی دیگر پلیس هلند پروندهای درباره دست داشتن کلاهی در حادثه تروریستی سال 60 تشکیل داده بود که بعد از ترور او مختومه شد!
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/