دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1397 - 10:30
آنا گزارش می‌دهد؛

عاقبت شوم عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی/ چرا قاچاقچیان موادمخدر کلاهی را هدف گرفتند؟

7 تیرماه 1360 در حالی انفجار حزب جمهوری اسلامی به شهادت شهید بهشتی و 72 نفر از مقامات و نمایندگان مجلس منجر شد که متهم اصلی این انفجار یعنی محمدرضا صمدی کلاهی موفق به فرار از کشور شد؛ حالا بعد از گذشت 36 سال از آن حادثه تلخ، مشخص شده که کلاهی سه سال قبل به دست قاچاقچیان موادمخدر در هلند کشته شده است.
کد خبر : 284054

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، رسانه‌های هلندی در روزهای گذشته از مرگ فردی به نام «علی معتمد» دادند. در 2015 میلادی، اعضای یک باند مواد مخدر در هلند وارد خانه یک مرد ایرانی به نام «علی معتمد» شدند و بعد از شلیک دو گلوله به سرش، فرار کردند. جسد در خانه ماند و بعد از سه ماه که متعفن شده بود، توسط پلیس کشف شد. این حادثه در شهر «المیره» هلند اتفاق افتاد.


بر اساس گزارش یک روزنامه هلندی، دادگاهی که پرونده قتل علی معتمد، مرد ایرانی ۵۶ ساله را بررسی می‌کرد، اعلام کرد هویت واقعی مقتول شناسایی شده و طبق گزارش دادگاه علی معتمد در واقع همان محمدرضا کلاهی، متهم اصلی پرونده انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در ۷ تیر سال ۱۳۶۰ است؛ در جریان این انفجار، محمدحسین بهشتی دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و ۷۴ نفر از اعضای این حزب و مقامات آن زمان کشته شدند.


روزنامه «پارول» هلند گزارش می‌دهد که محمدرضا کلاهی با مسعود کشمیری در دو شهر کلن و هامبورگ آلمان ملاقات داشته است. مسعود کشمیری متهم ردیف اول انفجار در دفتر نخست وزیری جمهوری اسلامی ایران در ۸ شهریور ۱۳۶۰ است که منجر به کشته شدن محمدعلی رجایی رئیس جمهور و محمدجواد باهنر نخست‌وزیر وقت شد.


همسر علی معتمدی (محمدرضا کلاهی) در مصاحبه‌ای با این روزنامه هلندی مدعی است که به هویت همسرش بعد از قتل وی در سال ۲۰۱۵ پی برده است.


طبق گزارش این روزنامه محمدرضا کلاهی در اوایل دهه ۹۰ میلادی با نام علی معتمد از هلند پناهندگی گرفته و در شهر آلمیره این کشور به همراه خانواده‌اش ساکن شد. علی معتمد از زمان مهاجرت به هلند به عنوان تکنیسین برق مشغول به کار بوده تا اینکه بعد از ظهر ۱۵روز دسامبر ۲۰۱۵ هنگام بازگشت به منزل از محل کار با شلیک گلوله به سرش به قتل می‌رسد؛ دو سرنشین خودرو که نقاب بر چهره داشتند بعد از شلیک از محل متواری می‌شوند.


روزنامه «پارول» می‌نویسد که دو متهم به قتل از خلافکاران حرفه‌ای و شناخته شده هلند هستند و به همین جهت در ابتدا این تصور ایجاد شده بود که مقتول درگیر مسائل درون گروهی باندهای مواد مخدر شده بوده است.


«آیت‌الله ری شهری» وزیر اطلاعات وقت، در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: «نامبرده [کلاهی] در عراق در بخش عارفی (روابط با عراق) با نام مستعار «کریم» فعالیت می‌کرده و با یکی از منافقین به نام خورشید فرجی زنوز، اهل تهران، از دواج می‌کند. همسرش قبلا مسئول نهادی بوده که تنزل رده داشته، مدتی فرمانده گردان ارکان (پشتیبانی) و مدتی مسئول تاسیسات بوده است. وی آموزش خلبانی را گذرانده بود و آخرین سمتش هم فرماندهی یگان پدافند، در به اصطلاح ارتش آزادیبخش بود. گفته می‌شود کلاهی در سال 1370 نسبت به سازمان منافقین مساله‌دار شده و در سال 1372 از سازمان جدا و در سال 1373 از عراق به آلمان رفته بود.»



نام دوم محمدرضا صمدی کلامی


سال گذشته نیز، یکی از فعالان سیاسی چپ به نام مرتضی صادقی در گفت‌وگویی با صدای آمریکا با بیان جزئیاتی از قتل یک مرد 56 ساله ایرانی در هلند می‌گوید: «این فرد در ابتدا به «مرد ناشناخته» معروف شد و بعدتر او را «علی معتمد» معرفی کردند، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد علی معتمد نام دوم محمدرضا صمدی کلاهی است». صادقی شاهد مدعای خود را حضور برخی اعضای سابق سازمان منافقین در مراسم خاکسپاری این فرد عنوان کرده است. یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل مورد استناد صادقی، وجود خال در کف پای فرد کشته شده است که پیش از این هم به عنوان یکی از مشخصه‌های کلاهی معرفی شده بود.


ردپای کلاهی در انفجار دفتر نخست وزیری


روزنامه کیهان روز 8 تیر 1360 در گزارشی نوشت: «حدود ساعت 21 دیشب دو بمب بسیار قوی در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمت‌هایی از ساختمان فروریخت و موجب شهادت ده‌ها تن از مقامات مملکتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چند تن از وزرا گردید.»


«سید مصطفی میرسلیم»، رئیس فعلی شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که در آن ایام سمت معاونت تبلیغات حزب جمهوری اسلامی را برعهده داشته، دلیل نفوذ فردی به نام «محمدرضا کلاهی صمدی» را عدم گزینش درست افراد برای حضور در تشکیلات حزب می‌داند و معتقد است: «ما در هفته‌های اول تشکیل حزب جمهوری، نزدیک صدهزار نفر را ثبت نام کردیم. آن استقبال گسترده مانع گزینش دقیق در حزب شد و همین امر باعث ورود افراد نفوذی همچون کلاهی به حزب شد» میرسلیم در گفت‌و‌گو با یک خبرگزاری‌ها تاکید کرده بود: «کلاهی عنصر نفوذی منافقان بود که به دلیل استقبال گسترده مردم از حزب و ضعف فرآیند گزینش توانسته بود وارد تشکیلات اداری حزب شود.»


«آیت‌الله موحدی کرمانی» نیز در همین زمینه نقل می‌کند: «کلاهی در شهید بهشتی نفوذ کرد و شهید بهشتی نیز به او اعتماد کرد. من به خاطر دارم که در جلسه شورای مرکزی حزب، کلاهی می‌گفت من باید تمام این ساختمان را به لحاظ امنیتی چک کنم تا یک وقت در پی این ساختمان مواد منفجره کار نگذاشته باشند. کلاهی عامل نفوذ و خیانت بود و با این ترفند پی ساختمان را کند و مواد منفجره را در آن کار گذاشت.»


کلاهی در تشکیلات دفتر مرکزی حزب در جایگاهی قرار می گیرد که از کلیه جریانات مهم حزبی و مملکتی (دولت، مجلس،‌ نهادها و ...) مطلع بوده و همچنین مسئول دعوت‌ها برای کنفرانس‌ها، میزگردها و یا جلسات بوده، ضمن این که حفاظت سالن نیز به عهده او بوده است. او مستقیماً زیر نظر یکی از افراد کادر مرکزی منافقین به نام هادی روشن روانی با نام مستعار مقدم قرار داشته است.


بر اساس نوشته روزنامه‌ها، کلاهی از تاریخ اول آذرماه 59 در منزل شخصی فردی به نام سید عباس مؤدب صفت به عنوان مستأجر و به صورت انفرادی زندگی می‌کرده و بعضاً‌ افرادی را نیز با خود به منزل می آورده است. وی ساعت 7 صبح از خانه خارج و حدود 8 شب به خانه برمی‌گشت و در رفت و آمد بسیار محتاط و مرتباً‌ خودش را چک می‌کرد و حتی برای رفتن به دستشویی در اتاق خودش را قفل می نموده است. وی چند روز قبل از انفجار حزب، کیف سامسونت خود را عوض کرده و یک کیف بزرگ را با خودش حمل می‌کرده و چون رفت و آمد وی در طول روز به حزب زیاد بوده، کمتر مورد بازرسی قرار می گرفت. پس از انفجار حزب جمهوری اسلامی، او متواری و در خانه‌های تیمی منافقین مخفی و نهایتاً از طریق مرز غرب کشور توسط عوامل منافقین به عراق منتقل شد. در مقطعی که وی در ایران مخفی بود گزارش‌های متعددی مبنی بر محل اختفای وی در مناطقی از جمله:‌ جاده چالوس، روستای سیاه پیشه، قلعه میر فتاح در اطراف همدان، واصل که با مراجعه تیم‌های عملیاتی نتیجه ای حاصل نشد.


اردیبهشت ماه سال 95 نیز خبری درباره دستگیری یکی از عوامل انفجار حزب جمهوری منتشر شد که اولین احتمال به سمت کلاهی می رفت اما سردار منتظر المهدی سخنگوی نیروی انتظامی ضمن اعلام خبر دستگیری یکی از عناصر منافق، دخیل در بمب گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی در کشور آلبانی و گفت: متهم، یک زن و در حال انتقال به ایران بود که متاسفانه از سوی پلیس آلبانی آزاد شد.


البته بعدتر مشخص شد که شخص دستگیر شده، زهره عطریانفر از اعضای اصلی سازمان مجاهدین خلق(منافقین) در کمپ لیبرتی بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب