دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کنعانی در گفتگو با آنا:

هیچ کشوری به اندازه ایران با رسانه‌های اپوزیسیون مواجه نیست/ شبکه‌های برون مرزی با روحیه تهاجمی به جوسازی‌ها پاسخ دهند

رییس اسبق کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری ایران با اشاره بر اینکه فضای مجازی امروزه سرشار از انبوه اطلاعات و محتوا برای شبکه های برون مرزی صداوسیما است، از این شبکه ها خواست از ظرفیت جوانان و جامعه مدنی حاضر در این شبکه ها استفاده کنند.
کد خبر : 497816
ماهواره.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محمدطاهر کنعانی رییس اسبق کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری ایران، وکیل دادگستری و فعال سیاسی با عنوان اینکه در برابر طعنه‌هایی که امریکا در جریان شیوع کرونا به ایران زد، دیپلماسی ما هم باید گزنده رفتار می‌کرد، گفت: وقتی دو کشور با هم رابطه سرد داشته باشند به اصطلاح به آن جنگ سرد می‌گویند و در جنگ سرد هم معمول است که آن‌ها چیزی بگویند ما هم جواب دهیم، تا یک اندازه‌اش خیلی مشکل خاصی  نیست، مثلا آن‌ها طعنه بزنند ما هم جواب دهیم ولی بحث این است که دیپلماسی ما در تناسب با آنها باید گزنده باشد.


وی گفت: زمانی هست که جنگ لفظی هزینه‌ای ندارد ولی ثمراتی دارد که ثمراتش حتی از جنگ نظامی ممکن است بالاتر باشد. در مقابل کشوری که کلمات گزنده و طعنه آمیز استفاده می‌کند با همان کلمات طعنه آمیز و با همان ادبیات خاص خودش به نتیجه می‌رسد و با آن کار ما را به حاشیه می‌برد، تبلیغات علیه ما فعال می‌کند مثلا با یک توییت  رسانه‌ها را علیه ما فعال می‌کند و ما هم باید به تناسب به صورت یک دیپلماسی معقول و مستدل، در قالب استدلال و منطق و کلمات کوبنده طرف را در هم بکوبیم.


هیچ کشوری به اندازه ایران با رسانه‌های اپوزیسیون مواجه نیست


کنعانی اصلی‌ترین عامل بازدارنده شبکه‌های معاند از جوسازی علیه جمهوری اسلامی را مقابله رسانه‌ای دانست و گفت: ایران تنها کشوری است که بیشترین رسانه اپوزیسیون را دارد، یعنی هیچ کشوری در جهان به اندازه ایران نیست که رسانه‌ها علیه آن  فعال باشد، مثلا عربستان؛ فقط یک رادیو علیه آن فعال است ولی علیه ما ده‌ها شبکه و کانال فارسی زبان بمباران رسانه‌ای می‌کنند.


وی افزود: یک راه مقابله با این موج همین تقویت شبکه‌های برون مرزی صداوسیما و حمله متقابل ما است، در مقابل این جوسازی‌های آنها ما ملزمیم که جواب بدهیم، ما باید در مقابل جوسازی‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران می‌شود، حمله کنیم، مثلا شبکه «ایران اینترنشنال» بودجه‌اش از کجاست؟ این بودجه را برای چه به آن داده‌اند؟ عربستان چه برنامه‌ای برای ما دارد؟ ما باید در حمله رسانه‌ای‌مان به جای اینکه به تهمت‌های آنها جواب بدهیم، باید آنها را از حیث ریشه‌ای زیر سوال ببریم.


رسانه‌های برون مرزی صداوسیما مجهز به ادبیات حقوق بین‌الملل شوند


این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که شبکه‌های برون مرزی کشورمان همچون پرس تی وی، العالم و… برای اینکه بتوانند خودشان را در عرصه بین الملل مطرح کنند، چه اقداماتی را باید صورت‌بندی کنند، گفت: این شبکه‌ها باید مجهز به ادبیات حقوق بین الملل شوند، باید از کارشناسان حقوق بین الملل استفاده و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تئوریزه کنند، مثلا با زبان حقوق بین الملل روشنگری کنند که سپاه پاسداران که یک سازمان نظامی قانونی است و به موجب قانون و مصوبه مجلس تشکیل شده از نظر حقوق بین الملل چگونه می‌تواند تروریست تلقی شود؟ آیا ارتش یک کشور را می‌شود تروریست نامید؟ اگر اینگونه باشد ما می‌گوییم ارتش امریکا از بیخ و بن تروریستی است. با کلمه و حرف که نمی‌شود. ما باید با استدلال و مبانی حقوقی و قوانینی که سپاه پاسداران بر اساس آن تشکیل شده صحبت کنیم.


وی گفت: شبکه‌های برون مرزی ما باید استعدادها، توانمندی‌ها و پتانسیل‌های ایرانی را تشریح و توطئه‌ها را شناسایی کنند،  مثلا یکی از راه‌ها در عرصه محیط زیست است. باید راجع به رودخانه‌ها توضیح دهند، جاهای دیدنی و گردشگری را نشان دهند، چطور با این همه قابلیت ما قحطی زده معرفی می‌شویم، اما عربستان محل جذب سرمایه گذاری‌های جهانی می‌شود؟!


اگر از جوانان استفاده شود شبکه‌های برون مرزی جهان‌گیر خواهند شد


فعال سیاسی گفت: ایران بهشت معادن و چهار فصل است، این توانایی‌ها را که کشور ما دارد، ‌های برون مرزی صداوسیما باید بیان کنند. شبکه‌های برون مرزی ما تا آنجایی که بتوانند باید از ادبیات حقوقی مستدل و بدون فحاشی، بدون کلمات گزنده‌ای که بار منفی داشته باشد استفاده کنند، ما صلح جو و دنبال ایجاد یک رابطه بین الملل مسالمت آمیز هستیم و بر اساس این محورهای تنش زدایی، ایجاد رابطه مسالمت آمیز، ادبیات حقوقی و سیاسی جذاب و صلح جویانه ما می‌توانیم این توطئه را خنثی کنیم.


کنعانی گفت: شبکه‌های برون مرزی جمهوری اسلامی ایران باید  به جای کمیت، کیفیت را افزایش دهند و از تجربیات رسانه‌های مخالف استفاده کنند. ما باید مطالب انبوهی را که در شبکه‌های مجازی تولید می‌شود، روی آنتن شبکه‌های برون مرزی ببریم. اگر از تمام جوانان و جامعه مدنی استفاده شود به نظر من آینده شبکه‌های برون مرزی ما می‌تواند یک آینده جهان‌گیر شود.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب