ادبیات خلاقه کلید شناخت، بازشناسی و حفظ انقلاب اسلامی است / ضرورت نگاه شاعر به موضوعات روز و متن زندگی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب با دبیری علیمحمد مؤدب در بخش شعر و حسینعلی جعفری در بخش داستان توسط مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و مؤسسه سپهر سوره برگزار میشود.
علیمحمد مؤدب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره اهمیت برگزاری این جشنواره ادبی گفت: جشنوارههایی که با موضوع انقلاب و شبیه به این هستند، به اعتقاد من جشنوارههای مبارکی هستند و کمک میکنند تا ما زمانه خودمان را بهتر بشناسیم و شعر از کتابخانهای بودن نجات پیدا کرده و به سمت زندگی حرکت میکند.
وی با بیان اینکه شعر دو خاستگاه مهم دارد، اظهار کرد: یک خاستگاه شعر در متون است که به هر حال میراث ادبی ما باعث میشود آدمها در تعامل با آن میراث زبان باز کنند و شعر بگویند. یکی هم خاستگاه زندگی است که لحظات زندگی، حوادث، وقایع و اتفاقاتی که میافتد باعث میشود شاعرانی به هر حال سخن بگویند و شعر زمانه شکل بگیرد.
دبیر بخش شعر دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان انقلاب نگاه شاعر به موضوعات روز و متن زندگی را ضروری دانست و بیان کرد: شاعر اگر از زندگی و موضوعات روز خودمان غافل شود، در شعر متنمحور، در شعری که تکیه دارد به مطالعات ادبی، غرق میشود و چنین شعری با اینکه برای جامعه ادبی لذتبخش است اما گشایشی در واقعیت زندگی ما ایجاد نمیکند و از این منظر، جشنوارههایی که به هر حال به موضوعات روز ارجاع میدهند، همیشه برای من قابل احترام هستند. این رویکرد جشنوارهها باعث میشود شاعران به اطراف خود و تاریخ نزدیک خود و به موضوعاتی که ممکن است در حیطه توجه طبیعی آنها نبوده باشند، توجه کنند و یافتههای جدیدی داشته باشند که برای زمانه خودشان میتواند راهگشا باشد.
مؤدب خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی اتفاقی است که هم ایران و هم جهان را متأثر کرده است. امروز هم در زندگی ما حضور دارد، به هر حال ما هنوز درگیر پیامدهای واقعه بزرگی به نام انقلاب اسلامی ایران هستیم. هرچند هنوز به بسیاری از اهداف خودش هنوز نرسیده ولی این درگیری جدی است و جامعه ایرانی در حال شدن هست.
وی با اشاره به این نکته که ایران و دنیا بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی درگیر این پدیده است، ابراز کرد: ادبیات انقلاب هم در این سالها متأثر از این پدیده شکل گرفته است؛ چهرهها و آثار بسیار مطرحی دارد و طبیعتاً دنباله این ادبیات میتواند در چنین جشنوارههایی آثار خودش را عرضه کرده و به معرض دید اهل فن و داوری بگذارد. این جشنواره هم یکی از اهدافش همین است.
این شاعر مطرح گفت: ادبیات خلاقه کلید شناخت، بازشناسی و حفظ انقلاب اسلامی است. وقتی به سه ضلع «انقلاب»، «اسلامی» و «ایران» نگاه میکنیم میبینیم که جشنواره شعر انقلاب اسلامی ایران کارهای نکرده زیادی دارد. تقاطع این سه مفهوم آن جایی است که در شعر و در رمان و حتی هنرهای دیگر نیازمند ادبیات خلاقه است و باید درباره مفهوم انقلاب اسلامی ایران و تقاطع این سه مفهوم در پدیده انقلاب اسلامی ایران کار کنند تا ما بتوانیم از این میراث پاسداری کنیم.
انتهای پیام/4028/پ
انتهای پیام/