دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 خرداد 1399 - 11:06

رستوران رفتن در دوران کرونایی+ توصیه های کلی

هنوز هم بهترین توصیه، در خانه ماندن و استفاده از غذاهای خانگی و تهیه‌ی آن‌ها در منزل است.
کد خبر : 495731
874742_569.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بازگشایی رستوران‌ها در هفته‌های اخیر امکان بیرون غذا خوردن را فراهم کرده است، اما هنوز باید احتیاطاتی را برای محافظت خودتان در برابر انتقال ویروس کرونا رعایت کنید.


ارزیابی شهر محل سکونتتان


بازگشایی رستوران‌ها و هتل‌ها یک تصمیم دولتی است که بنا به مصلحت‌های سیاسی و اقتصادی و ... گرفته می‌شود، اما بیرون رفتن برای صرف غذا یک تصمیم شخصی است. پس خودتان حواستان باشد که اگر هنوز در محل سکونت شما موارد جدید ابتلا به کووید 19 وجود دارد، پس احتمال انتقال آن در اماکن عمومی وجود دارد و در نتیجه همچنان بهترین راهکار در خانه ماندن است. اگر در جایی زندگی می‌کنید که شمار عفونت‌ها در حال افزایش است، باید خطر انتقال را در فضاهای عمومی را جدی بگیرید.


ارزیابی خودتان


اگر علائم کرونا را دارید یا اخیراً با کسی تماس داشته‌اید که دچار عفونت کرونا بوده است، باید در خانه بمانید. همچنین اگر در گروه‌های پرخطر قرار دارید، یعنی ۶۵ ساله و بالاتر هستید یا دچار بیماری شدید قلبی، بیماری مزمن ریوی، آسم متوسط تا شدید، چاقی شدید، دیابت، بیماری مزمن کلیوی، بیماری کبدی یا اختلال دستگاه ایمنی هستید، باید در خانه بمانید و رفتن به رستوران را فراموش کنید.


ارزیابی رستوران



  • قبل از رفتن به رستوران با تماس تلفنی گرفتن یا بررسی وب‌سایت آن ببینید پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا مانند کاهش تراکم ظرفیت آن به ۵۰ درصد در آن رعایت می‌شود، یا نه.

  • هنگام ورود به رستوران ببینید چه تغییراتی برای جلوگیری از انتقال ویروس در آن داده شده است. آیا فاصله یک تا یک و نیم متری میان میزها و صندلی‌ها و میان مشتریان و کارکنان رعایت می‌شود؟ آیا رستوران اجازه جمع شدن چندین نفر از مشتریان یا کارکنان را در کنار هم می‌دهد؟

  • اگر شمار زیادی از افراد در رستورانی در ورودی یا در کنار پیشخوان تجمع کرده‌اند یا کارکنان و مشتریان در فاصله نزدیک در حال ارتباط با هم هستند، احتمال انتقال ویروس در این محیط بالا است.

  • رستوران‌های روباز انتخاب بهتری هستند: ویروس کرونا در محیط بسته به آسانی گسترش می‌یابد؛ در یک مطالعه نشان داده شد که یک خانم مبتلا به کووید 19 در یک رستوران توانسته بود این ویروس را به 9 نفر دیگر انتقال دهد. شواهد اخیر حاکی از آن است که احتمال ابتلا به این بیماری در فضای بیرون کمتر است. پس یا رستوران‌های روباز را انتخاب کنید و یا اگر امکانش وجود دارد از کارکنان رستوران بخواهید که صندلی‌تان را در محوطه‌ی بیرون رستوران قرار دهند.

  • استفاده از حفاظ‌ها یا شیلدهای صورت به‌وسیله کارکنان رستوران نیز یک نشانه خوب است.

  • همچنین مراقب لمس سطوح هم باشید و بعد از لمس چیزهایی مانند منوی رستوران بهتر است دست‌هایتان را ضدعفونی کنید. بهتر است مایع ضدعفونی‌کننده را همراه داشته باشید. اگر لازم است دست‌هایتان را بشویید، وضعیت دستشویی می‌تواند میزان رعایت بهداشت در رستوران را هم به شما نشان دهد.

  • ماسک فراموش نشود: استفاده از ماسک کمک می‌کند تا افرادی که ناقل بی‌علامت هستند و از بیماری خودشان اطلاع ندارند احتمال انتقال بیماری را کاهش دهند. به همین دلیل ماسک زدن هم برای کارکنان رستوران بسیار مهم است و هم برای شما. ماسکتان را فقط موقع خوردن غذا و آشامیدن دربیاورید؛ آن هم با رعایت اصول بهداشتی. یعنی حتماً دستتان را قبلش بشویید و یا ضدعفونی کنید. دقت داشته باشید که یک مطالعه‌ی جدید نشان داده است که این ویروس حتی با صحبت کردن هم ممکن است به مدت 14 دقیقه در فضا بماند. پس حتماً به صورتتان ماسک داشته باشید.

  • بالاخره اینکه بهتر است بعد از غذا خوردن زیاد در رستوران نمانید. هر چه مدت ماندن شما در فضاهای عمومی بیشتر شود، امکان انتقال ویروس هم بالاتر می‌رود.


چند توصیه‌ی کلی:


هنوز هم بهترین کار در خانه ماندن و استفاده از غذاهای خانگی و تهیه‌ی آن در منزل است. با این حال اگر مجبور شدید به رستوران بروید حتماً توصیه‌های ذکر شده را رعایت کنید.


اگر فقط برای تهیه‌ی غذا مشکل دارید می‌توانید غذا را به صورت اینترنتی و یا تلفنی سفارش داده و یا در صورت عدم دسترسی، غذا را از رستوران گرفته و با خود به منزل یا محل کارتان ببرید و آن را به‌خوبی گرم کرده و با رعایت نکات بهداشتی میل کنید.


اگر بیمار هستید و یا علائم تنفسی مانند سرفه و عطسه و ... دارید حتماً در منزل بمانید و از رفتن به رستوران صرف‌نظر کنید. زیرا هم احتمال انتقال بیماری‌تان به دیگران وجود دارد و هم این که خودتان ممکن است به بیماری یا عفونت دیگری مبتلا شوید؛ زیرا سیستم ایمنی شما در حال مبارزه با بیماری فعلی‌تان است.


اگر مجبور هستید برای غذا خوردن به رستوران بروید از رستوران‌های شلوغ و ساعات پیک خودداری کنید. هرچه جمعیت در جایی کمتر باشد احتمال انتقال بیماری کمتر است.


اصلا سراغ بوفه‌های سلف‌سرویس نروید. این‌طور جاها معمولاً آلوده‌ترند؛ زیرا افراد بیشتری به وسایل و سطوح آن دست می‌زنند.


 


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب