دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

گل دقیقه 90 کرونا در کمین کشور/ مردم نسبت به کرونا حساسیت قبل را ندارند/ ناتوانی کادر درمانی برای موج دوم شیوع کووید-19

روند موفقیت‌های حاصل از رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت از سوی مردم معکوس شده و سبک زندگی این روزهای هموطنان نشان می‌دهد مردم دیگر نسبت به شیوع کرونا حساسیت سابق را ندارند.
کد خبر : 495479
1397121813013865716856754.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با انتشار خبر شیوع کرونا در کشور در ماه پایانی سال گذشته موج نگرانی از شیوع آن مردم را بیش از پیش خانه‌نشین کرد.


تداوم اخبار نگران‌کننده‌ای که هر روز از رسانه‌ها منتشر شده بود و به‌دنبال آن قرنطینه شهرها در تعطیلات نوروز باعث شد فشارهای روانی، مردم را بیشتر نسبت به رعایت اصول بهداشتی و کاهش ترددها در اماکن عمومی ترغیب کند.


پس از تعطیلات نوروز همچنان دورکاری ادارات ادامه داشت تا این‌که با بازگشایی مرحله به مرحله ادارات به‌مرور شرایط فعالیت‌های روزمره به حالت عادی خود نزدیک می‌شد.


برخی از اقدامات حمایتی همچون لغو محدودیت‌های ترافیکی باعث شد که مردم همچنان حواسشان به این موضوع باشد که با وجود آغاز فعالیت کسب و کارها همچنان کرونا در گوشه و کنار شهرها پرسه می‌زند و اولویت دوری از ازدحام در اماکن عمومی وجود دارد.


این روند در حالی همچنان پیش می‌رفت که تقریباً همه کسب و کارها به چرخه فعالیت بازگشتند و در کنار آن با اجرای مجدد طرح‌های ترافیکی در کلانشهرها از جمله تهران به‌نظر دیگر کرونا از شهرها رخت بسته است.


با این وجود مسئولان ستاد ملی کرونا از جمله فرماندهی این ستاد بارها نسبت به توهم اتمام کرونا سخن گفته‌اند.


سعید نمکی در یکی از اظهاراتش گفته بود: «مردم فکر می‌کنند کرونا تمام شده است ولی نمی‌دانند کرونا به‌راحتی بازمی‌گردد. من بارها این موضوع را مطرح کردم ما از گوشه‌های این زمین در دقیقه 90 گل خواهیم خورد... حتی برخی از مسئولان هم دچار این توهم شدند که کرونا تمام شده و به‌دنبال بازگشایی کسب و کارهای مختلف هستند. کرونا تمام نشده و هر آن ممکن است دچار پیک خطرناک شویم.»


به‌نظر این توصیه‌های وزیر بهداشت چندان جدی گرفته نشده و اوج این جدی نگرفتن هم به صحبت‌های اخیر رئیس جمهور بازمی‌گشت که از آغاز به‌کار قهوه‌خانه‌ها خبر داد. این بازگشایی‌ها که تا چندی پیش حساسیت‌های فراوانی برای آن وجود داشت تقریباً این باور را در مردم ایجاد کرده که با شروع فعالیت‌ تمامی کسب و کارها کرونا را پشت سرگذاشته‌ایم.


وضعیت بازارچه‌ها، پاساژها، حمل و نقل عمومی و شلوغی معابر و مراکز خرید، مسافرت‌ها و جاده‌های شلوغ در اواخر هر هفته نشان می‌دهد که مردم کم‌کم کرونا را فراموش کردند و تنها نشانه حضور کرونا موانعی است که در پیشخوان این کسب و کارها وجود دارد وگرنه شلوغی معابر، عدم رعایت فاصله اجتماعی هیچ نشانه‌ای از شرایط بحرانی ندارد.


این وضعیت در حالی بغرنج‌تر می‌شود که کادر درمانی کشور به‌دلیل دنباله‌دار بودن وضعیت بحرانی در چند ماه اخیر باعث فرسایش شده و این عدم رعایت خود را در افزایش آمار بستری‌های مبتلا به کرونا نشان می‌دهد که در 10 روز اخیر از 200 الی 250 مورد به حدود 700 مورد افزایش پیدا کرده است.


آمارهای موجود نیز حاکی از آن است که درصد موفقیت در مبارزه با ویروس کووید-19 نیز که از زمان رعایت قرنطینه که به 82 درصد رسیده بود تا روز گذشته به حدود 79 درصد رسید. شاید در ظاهر این ارقام و اعداد ناچیز باشد ولی اثر آن خود را در افزایش ابتلاها گذاشته است.


افزایش‌ روزانه 40 الی 50 موردی مریض‌های بدحال خود خبر نگران‌کننده دیگری است که نشان از تأثیر بازگشایی‌ها، عدم رعایت فاصله‌های اجتماعی در اماکن عمومی، لغو طرح‌های ترافیکی و افزایش ازدحام در وسایل حمل و نقل عمومی دارد.


جمع‌بندی همه این اتفاقات را می‌توان در هشدارهای امروز رئیس جمهور مشاهده کرد که در بخشی از سخنان خود نسبت به مراقبت‌های مردم در برابر ویروس کرونا هشدار داد و گفت: «مراقبت‌های مردم در اردیبهشت نسبت به این اپیدمی مطلوب بوده و تا ۸۰ درصد و گاهی بیشتر بوده است و امروز در خرداد ماه این مراقبت‌ها از ۸۰ درصد به ۲۰ درصد رسیده و نگران کننده است.»


به‌نظر می‌رسد با وضعیت کنونی وضعیت عملکرد ما از رویکرد موفقیت‌آمیز در حال ورود به حالت معکوسی است که به قول وزیر بهداشت باعث می‌شود در دقیقه 90 با پیک خطرناکی مواجه شویم که نه تنها موفقیت‌های حاصل از تلاش‌های پیشین را از بین می‌برد بلکه کشور را وارد وضعیت بحرانی می‌کند که پیش‌بینی آن بیشتر به کابوس شبیه است چون دیگر کادر درمانی تازه‌نفسی که از اسفند ماه با قوت تمام پای کار مباحث درمانی بودند دیگر یارای پاسخگویی به نیاز کشور را نخواهد داشت.


انتهای پیام/ 4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب