دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1399 - 08:00

نظریه آلبرت انیشتین برای شناخت رموز کیهان به کارگیری می‌شود

دانشمندان با استفاده از آزمایش‌های جدید بار دیگر نظریه نسبیت آلبرت انیشتین را بررسی می‌کنند.
کد خبر : 495140
جسم 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان با طراحی آزمایش‌ی جدید بار دیگر می‌خواهند کاربرد نظریه نسبیت در جهان واقعی را نشان دهند. این محققان در تلاش هستند که بر طبق آنچه آلبرت انیشتین سال‌ها پیش عنوان کرده بود تاثیر میدان‌های گرانشی روی نوع حرکت اجسام مختلف را نشان دهند.


اگر هم زمان توپ بولینگ و پری را در خلا رها کنید در  یک زمان به زمین می‌خورند. به عبارت دیگر میدان‌های گرانشی روی  مواد با جرم‌های متفاوت در شرایط خلاء تاثیر یکسانی دارند. مطابق نظریه نسبیت آلبرت انیشتین اجرام آسمانی بسیار بزرگ نیز دقیقا در چنین حالتی قرار دارند و با سرعتی معین جابه‌جا و پس از میلیون‌ها سال نابود می‌شوند.



دانشمندان برای درک هرچه بیشتر تئوری نسبیت سیاره‌ای در حال گردش به دور ستاره خود را با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تلسکوپ‌های ماهواره‌ای شناسایی و آزمایشی جالب را طراحی کردند. این سیاره رفتاری تقریبا شبیه به زمین داشته و مانند سیاره انسان‌ها به دور خورشید گردش می‌کند.


محققان سرعت، جرم و نوع گردش این سیاره با کره زمین را مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که هر دو سیاره با سرعتی معین در حرکت هستند و به طور کاملا مشابه تحت تاثیر میدان گرانشی خورشید یا ستاره منبع انرژی قرار می‌گیرند.


برای اندازه گیری جرم اجرام آسمانی روش‌های متفاوتی وجود دارد و در این آزمایش دانشمندان تاثیر میدان گرانشی را ملاک قرار داده و بر اساس آن جرم دو سیاره متفاوت را با هم مقایسه می‌کنند. آلبرت انیشتین با طرح نظریه نسبیت دیدگاه روشنی از مفهوم زمان و مکان را برای انسان‌ها آشکار ساخت. اکنون بیشتر از گذشته می‌تواند اهمیت نظریه این دانشمند بزرگ را درک و از آن برای شناخت اسرار هستی استفاده کرد. قطعا نور به عنوان سریع‌ترین ماده در جهان مانند مواد دیگر تحت تاثیر میدان‌های گرانشی قرار گرفته و به همین دلیل با سرعتی یکسان در سراسر کیهان حرکت می‌کند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب