تبدیل هدفمند و منسجم چالشهای حوزه صنعت و سلامت به موضوعات پژوهشی/ احصای ۱۱ چالش توسط واحدهای تهران غرب و علوم پزشکی تهران
به گزارش خبرنگار حوزه طرح پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت در راستای همکاری مجموعههای دانشگاهی در واحد علوم پزشکی تهران و واحد تهران غرب و بهمنظور زمینهسازی برای همافزایی دیدگاههای نخبگان صنعتی و دانشگاه به شکل توأمان حضوری و مجازی در سالن جلسات ساختمان ستادی واحد تهران غرب با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای جلسه پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ضمن تشکر از برگزاری و حضور اعضا در جلسه اظهار کرد: برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب افتخار بزرگی است که در یکی از مسائل کشور پیشقدم و تأثیرگذار باشد و بتواند در مرحله اول سلسله موضوعهای کاربردی را برای پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی مشخص کند.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه دانشجویان وقتی پایاننامه خود را انجام میدهند گامی در جهت حل مسائل کشور برمیدارند، افزود: اساتید واحدهای تهران غرب و علوم پزشکی تهران تا به حال همکاری تنگاتنگی داشتهاند و به کمک برنامه علمی صنعت و سلامت در آینده هم، فضای خیلی خوبی برای همکاریهای این دو حوزه وجود خواهد داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با بیان اینکه یکی از اهداف نظام موضوعات پژوهشی ایجاد ارتباطات مناسب با صنایع و مجموعههای فنی و اقتصادی خارج از دانشگاه است، گفت: این امکان برای اعضای هیئت علمی وجود دارد که در راستای تفاهمنامههایی که با مراکزی مانند فولاد مبارکه منعقد شده است، طرحهای پژوهشی و پایاننامههای مرتبط را تعریف کرده و با تشکیل تیمهای پژوهشی بین رشتهای نظام موضوعات را در مسیر نیازهای واقعی کشور جهتدهی کنند.
داداندیش افزود: نه تنها در راستای پایاننامهها و رسالهها بلکه در تعریف طرحهای پژوهشی مشترک میان دو واحد با توجه به موضوعاتی مثل بحران کرونا و پيامدهای آن میتوانيم همكاریهای مناسبی داشته باشيم.
وی خاطرنشان کرد: حضور صنعت در کنار علم پزشکی کمک خواهد کرد بتوانیم به یک معضل جهانی وارد شده و برای مقابله با آن گام برداریم و زمانی که موضوعاتی جديد مانند بحران كرونا مطرح میشود بايد پیشنهادهای دوستان را بگیرید و ببینید چه کارهای مشترکی میتوان انجام داد.
شریفی، مجری برنامه علمی صنعت و سلامت، با ارائه گزارشی درباره نحوه اجرای اين برنامه در واحد پيشروی تهران غرب گفت: برنامه علمی تدوين شده در قالب نظام موضوعات پژوهشی بنا دارد تبدیل هدفمند و منسجم چالشهای حوزه صنعت و سلامت به موضوعات پژوهشی قابل بررسی در دانشگاههای کشور از طریق پایاننامههای کارشناسی ارشد، رسالههای دکتری و پروژههای تحقیقاتی را دنبال كند. هدف از برگزاری جلسات كميته علمی هم این است به یک زبان و یک جمعبندی مشترک برسیم تا چارچوبهای تدوين شده به شكل مستمر مورد ارزيابی و پايش قرار بگيرد و در نهایت بتوانیم درعمل هم اگر مشکلاتی وجود داشت آنها را حل و فصل کنیم.
وی افزود: در حوزه صنعت و سلامت تاكنون ۱۱ چالش با همكاری اعضای هيئت علمی دو واحد احصاء شده که بناست چالش اول و چهارم كه به مشکلات دارویی اختصاص دارد، در چارچوب رسالت اصلی برنامه كه پيگيری مباحث صنعتی مرتبط با سلامت است در قالب يک چالش اصلی يعنی مشکلات صنايع دارویی ادغام شود.
عضو هیئت علمی واحد تهران غرب بیان کرد: منظومه علمی صنعت و سلامت، ضمن ارائه راهبرد و برنامه مشخص برای انجام پژوهشهای هدفمند، در راستای امکان تولید دانش افزوده همگرا و ثروت ملی از طریق پژوهشهای منسجم و هماهنگ گام برمیدارد که این همان هدف غایی طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای موسوم به پایش است و بهمنظور هدفمندسازی پژوهشهای آموزش عالی با بهرهمندی از پتانسیل اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به حل چالشهای پیش روی کشور در حوزههای مختلف میپردازد.
در ادامه ضمن بررسی کلی نظام موضوعات پژوهشی، هر یک از حاضران به بیان نقطه نظرات خود در حوزه صنعت و سلامت پرداختند. ورود به حیطه ساخت داروهای دامپزشکی، تشکیل کارگروههای مشترک بین رهیافتهای علوم دارویی و دامپزشکی، ورود به پژوهشهای منجر به ساخت واکسن در حوزههای دامپزشکی، هماهنگسازی برنامههای پژوهشی با تفاهمنامههای موجود برای دریافت حمایتهای مالی از پایاننامه، از پیشنهادهای مطرح شده در جلسه بود.
گفتنی است در این جلسه داداندیش رئیس واحد تهران غرب، رحیمی معاون پژوهش و فناوری، مقداری رئیس واحد فرشتگان و عضو هیئت علمی واحد تهران غرب، پیشگر معاون فرهنگی و دانشجویی، شریفی عضو هیئت علمی، رمضانی رئیس دانشکده علوم انسانی، لشگریزاده مدیرکل حوزه ریاست، زینالنژاد رئیس مرکز آموزشهای آزاد، حجاريان مدير دفتر ارتباط با صنعت و طلایی وطنخواه اعضای هيئت علمی واحد به شكل حضوری و مرجانی رئيس كارگروه تخصصی دامپزشكی سازمان مركزی، صعودی مجری برنامههای علمی ايدز و اعتياد در واحد علوم پزشكی تهران، اختری عضو هيئت علمی واحد علوم پزشكی، جهاندار عضو هيئت علمی دانشكده علوم دارویی و حاجیپور و محمدپور به شكل مجازی در جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت در واحد تهران غرب حضور داشتند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/