دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

نظام پایش، گامی در راستای کارآمدسازی دستاوردهای دانشگاهی/ طرح‌های تشویقی نظام پایش آزاد از تخفیف شهریه تا 2 نمره پایان‌نامه

نظام پایش، طرحی ویژه برای کارآمدسازی پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان است که با استفاده از دستاوردهای آنان مسئله‌ای از چالش‌های کشور را برطرف سازد.
کد خبر : 466410

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی پژوهش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی» یا همان «نظام پایش آزاد» نخستین سامانه پویای پژوهشی در نظام آموزش عالی کشور است که در فرآیند اجرای آن همه پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری و کارشناسی ارشد به سمتی سوق داده می‌شوند که مشکلات جامعه را حل کنند. هر محققی با توجه به ظرفیت‌ها، علایق و گرایش‌های علمی خود می‌تواند در راستای حل چالش‌های کشور موضوع رساله خود را در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب کند.


نقشه جامع علمی کشور (سیاست‌های کلی علم و فناوری) سال 1393 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و «سند دانشگاه اسلامی» که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است؛ دو سند خاص و راهبردی در «دانشگاه آزاد اسلامی» محسوب می‌شود.


تشویق دانشجویان و اساتید در نظام پایش دانشگاه آزاد


دانشگاه آزاد اسلامی برای سوق دادن دانشجویان و اساتید به سمت نظام «پایش آزاد»، دستورالعملی تشویقی صادر کرده است؛ این دستورالعمل به تشریح نحوه تشویق نظام پایش آزاد با عنوان بخشی از نظام جامع «برنامه‌های علمی» دانشگاه پرداخته‌شده است.


در این دستورالعمل ظرفیت پذیرش پایان‌نامه توسط اساتید افزایش یافته است. هم‌چنین هزینه پایان‌نامه‌های دانشجویانی که در نظام پایش دانشگاه آزاد شرکت کرده‌اند، در گذشته نصف می‌شد؛ اما اکنون به سه‌چهارم تقلیل یافته است. 


امتیازات تشویقی تمامی موارد دستورالعمل تشویقی نظام پایش آزاد بعد از طرح در شورای دانشجویی مرتبط با تأیید کمیته علمی در واحدهای دانشگاهی قابل‌اجرا خواهد بود.


یکی دیگر از طرح‌های تشویقی نظام پایش آزاد، مشاوره مهارتی ویژه دانشجویان است. این مشاوره  فرایندهای کسب مهارت و حضور در صنعت و منطبق سازی فعالیت‌های علمی دانشجو با نیازها و ضرورت‌های صنعتی فنی و مهارتی را تسهیل می‌بخشد. این مشاوران از افرادی که دارای مدرک فوق لیسانس به بالا هستند و در صنعت مشغول به کار هستند، انتخاب می‌شوند.


صفحه درخواست ارسال پایان‌نامه در نظام پایش آزاد، باید  از طریق سامانه پایش آزاد و با تأیید گروه تخصصی و مدیر گروه و سپس کمیته برنامه علم و یا محور تخصصی پایان‌نامه رساله همانند سایر پروپوزال‌ها صورت گیرد.


 کسب دو نمره تشویقی پایان‌نامه با حضور در طرح پایش 


موضوع مقاله باید متناسب با تخصص نویسندگان باشد؛ درصورتی‌که مقاله در آستانه زمینه‌های پژوهشی یک برنامه علمی باشد، می‌تواند با تخصص میان‌رشته‌ای مورد پذیرش قرار گیرد. مقالات، پایان‌نامه و رساله دانشجویان برای قرار گرفتن در نظام پایش آزاد باید متناسب با تخصص دانشجو و یا در آستانه زمینه‌های پژوهشی یک برنامه علمی باشد که می‌تواند با تخصص میان رشته‌ای نیز باشد. 


در پایان‌نامه‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی نمره اولیه هیئت‌داوران بدون نمرات تشویقی و تنبیهی از 18 محاسبه می‌شود. نمرات تشویقی بر اساس تشخیص هیئت‌داوران به آن اضافه می‌شود. پایان‌نامه دانشجویانی که باشند؛ پایان‌نامه‌های دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای در طرح نظام پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی چنانچه منجر به اثر بدیع هنری، چاپ کتاب، اختراع، اکتشاف ملاک ارزیابی پایان‌نامه از ۲۰ حساب می‌شود.


همچنین اگر پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای در راستای زمینه‌های پژوهشی یک برنامه علمی باشد، ملاک ارزیابی پایان‌نامه کارشناسی ارشد مستقل از برنامه‌های علمی ۱۹ است؛ درصد پذیرش و چاپ مقاله در کنفرانس ۲۵ درصد نمره مقاله علمی-پژوهشی وزارتین، ۷۵ درصد و مقاله WOS یک نمره دانشجو تعلق خواهد گرفت.















































































































برنامه‌های علمی نظام پایش آزاد
نام استان واحد دانشگاهی عنوان برنامه علمی
یزد

یزد


میبد



نساجی و پوشاک


کاشی


آذربایجان غربی ارومیه احیای دریاچه ارومیه، اقتصاد مرزی
آذربایجان شرقی تبریز مدیریت و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوزه آبریز دریاچه ارومیه، چرم و کفش
قزوین قزوین شهر هوشمند
هرمزگان

بندرعباس


کیش



دریا (با همکاری تهران شمال)


محیط زیست دریا


اصفهان (خوراسگان)

اصفهان (خوراسگان)


نجف آباد



مهندسی و مدیریت منابع آب، امنیت غذایی، امنیت غذایی


ذوب آهن


لرستان خرم آباد سیل و بازسازی پس از آن، کشاورزی پس از سیل (همکاری با واحدهای گرگان و اهواز)
گیلان رشت گردشگری
قم قم فرش دستبافت
تهران تهران شمال پدافند غیرعامل، دریا (با همکاری استان هرمزگان)
خراسان رضوی مشهد صنایع گوگردی، حاشیه نشینی
مازندران  ساری پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی گردشگری
گلستان  گرگان کشاورزی پس از سیل (همکاری با واحدهای خرم آباد و اهواز)
خوزستان

اهواز


 


ماهشهر


امیدیه



کشاورزی و توسعه پایدار، کشاورزی پس از سیل (با همکاری با واحدهای گرگان  و خرم آباد)


صنایع پتروشیمی


ازدیاد برداشت از مخازن نفت


سمنان

سمنان


دامغان



پسته


معادن


همدان

همدان 


ملایر



صنایع تبدیلی


مبل 


زنجان   صنایع دستی (همکاری با سایر استان‌ها)
کرمانشاه   اقتصاد مرزی (همکاری با آذربایجان غربی)
خمینی شهر   معادن (همکاری با کرمان)
اسلامشهر   حاشیه‌نشینی و آسیب های اجتماعی

مأموریت‌گرایی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در نظام پایش 


دانشگاه آزاد اسلامی مدعی است که برنامه‌های علمی خود را بر اساس ظرفیت‌های منطقه‌ای و توانمندی‌های واحدهای دانشگاهی پیش می‌برد که با مأموریت گرایی واحدهای دانشگاهی خود  بر این ادعا جامعه عمل پوشاند.


اکنون مأموریت‌گرایی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در حوزه کویر، استان یزد در حوزه نساجی، استان آذربایجان‌شرقی در حوزه چرم و کفش و دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش در حوزه محیط‌زیست دریایی تعریف‌شده که از عناوین برنامه‌های علمی می‌توان به مسئله محوری و اثرگذاری دانشگاه آزاد در اکوسیستم شهری اذعان کرد.


طرح پایش با 40 برنامه علمی (حمل‌ونقل-شبکه‌های ارتباطی، مخاطرات طبیعی و مدیریت بحران، اعتیاد، محیط زیست، تربیت بدنی و علوم مهندسی ورزشی، مواد انرژی، صنعت و سلامت، صنعت و تجارت، پدافند غیرعامل، دریا، حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی، ایدز، کشاورزی، کفش و چرم، ازدیاد برداشت و... ) در استان تهران و سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها کار خود را شروع کرده است.


این برنامه‌های علمی ۱۰ هزار زمینه پژوهشی در تخصص‌های مختلف این امکان را به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و استادان دانشگاه آزاد اسلامی می‌دهد تا بدون محدودیت از همه برنامه‌های علمی کشور در قالب نظام موضوعات پایش انتخاب کرده و پاسخی علمی به چالش‌های کشور ارائه کنند.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب