دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 خرداد 1399 - 10:51
سخنگوی وزارت امور خارجه:

آنچه در شهرهای مختلف آمریکا رخ می‌دهد نتیجه سال‌ها سرکوب و خفقان است/ برای کاخ سفید متأسفیم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتفاقاتی که در شهرهای مختلف آمریکا رخ داده نتیجه سال‌ها سرکوب و خفه کردن صداهای مردم این کشور است.
کد خبر : 493199
AALI9028.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سیدعباس موسوی در نشست خبری هفتگی که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، آغاز به کار مجلس شورای اسلامی را به منتخبین مجلس یازدهم تبریک گفت. همچنین به اعضای مجلس قبلی نیز خسته ‌نباشید گفت و از خدمات علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.


وی افزود: در حوزه کنسولی با تلاش‌های دستگاه دیپلماسی، بخشنامه معافیت خدمات کنسولی اعمال شد که در راستای تکریم اتباع ایرانی در سراسر  دنیاست. این اقدام مشترک با قوه قضائیه نویدبخش سیاست جدید است که همواره ایرانیان از اولویت برای جمهوری اسلامی برخوردار بوده است. همچنین قانون تابعیت از سوی مادر نهایی شده است.


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: سفر بهاروند به افغانستان در راستای اهمیت روابط میان دو کشور انجام شد و در سطح بالا این هیئت را به کشور دوست و برادر افغانستان اعزام کردیم تا سوءتفاهم‌ها برطرف شود. هیئت ایرانی با مقامات ارشد سیاسی و غیر سیاسی دیدار کرد و قرار شد اگر مدارکی دارند بفرستند و ما پاسخ خواهیم داد.


در ادامه با توجه به اوضاع کنونی در آمریکا و تظاهرات ضدنژادپرستی در این کشور، پیام جمهوری اسلامی ایران خطاب به ملت آمریکا به زبان انگلیسی قرائت شد. 


اعزام نفت‌کش‌های ایرانی به ونزوئلا تجارت مشروع بین‌المللی بود 
موسوی درباره اعزام نفت‌کش‌های ایرانی به ونزوئلا عنوان کرد: آنچه از دید ایران اتفاق افتاد، تجارت مشروع و ساده بین‌المللی بود. حق ایران و ونزوئلاست که از آزادی تجارت برخوردار باشند. آمریکایی‌ها از آنجا که به قلدری عادت کردند این را برنتابیدند و این موضوع برای ایران و ونزوئلا اهمیت نداشت. 


وی افزود: ایران در هیچ تحریمی نیست و آنچه آمریکا انجام می‌دهد، غیرقانونی و یک‌جانبه است که دولت‌های دیگر به رعایت آن ملزم نیستند. ما تجارت قانونی انجام دادیم و این تجارت نشان داد ایران حق طبیعی خود می‌داند از منافعش حتی در دوردست‌ها دفاع کند و این را با شدت و قوت ادامه خواهد داد.


روابط وزارت امور خارجه و مجلس 


سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روابط ما با مجلس در چارچوب روابط میان قوا تعریف می‌شود. قوای سه‌گانه مستقل هستند و در عین استقلال از تعامل بالایی برخوردارند. موضوع مهم برای وزارت امور خارجه و دولت هم‌افزایی و همکاری همه قوا و نهادها برای پیشبرد منافع ملی کشور است. قوه مقننه و مجلس وظایفی برعهده دارند و تکالیفی برعهده آن‌هاست که در چارچوب قانون اساسی دولت و وزارت امور خارجه به آن تکالیف عمل خواهند کرد.


موسوی گفت: نقطه نظرات مجلس را می‌شنویم و هر جا به قانون تبدیل شده باشد، به‌عنوان وظیفه اجرا می‌کنیم. آنچه درباره روابط خارجی گفته می‌شود سیاست‌های کلی نظام است که در جاهای مختلف بررسی و تدوین می‌شود که اگر به تأیید شورای عالی امنیت ملی و مقام معظم رهبری برسد، آن سیاست‌ها اجرا می‌شود. ما تابع قانون و مقررات هستیم و امیدواریم با همکاری همدیگر این همکاری و تعامل در راستای پیشبرد اهداف و منافع ملی کشور  ادامه یابد.


برنامه هسته‌ای با قوت ادامه یافته است 


وی درباره تمدید نشدن معافیت‌های مربوط به همکاری‌های هسته‌ای بین‌المللی با ایران از سوی آمریکا گفت: برنامه هسته‌ای ما به‌طور کامل و با قوت ادامه یافته است و خللی احساس نمی‌کنیم، ولی در حال ارزیابی آثار فنی این موضوع هستیم که اگر اثری بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بگذارد، طبیعتاً با واکنش جدی‌تر ما مواجه خواهد شد. این تحریم‌ها علیه کشورهایی است که این همکاری را با ما داشتند. انتظار داریم آن کشورها در برابر قلدری جدید آمریکا واکنش لازم و مقتضی داشته باشند.


دولت آمریکا ابایی ندارد علیه منافع سایر کشورها دخالت کند


موسوی درباره ادعای مشاور امنیت ملی کاخ سفید مبنی بر دخالت ایران و روسیه در امور داخلی آمریکا گفت: کافر همه را به کیش خود پندارد. آن کشوری که علیه منافع و در امور داخلی سایر کشورها دخالت می‌کند و ابایی از بیان آن ندارد، دولت آمریکاست و این‌گونه فرافکنی‌ها از شخصی همچون ترامپ بعید نیست. رئیس دولت آمریکا در اداره کشورش و اقتصاد آن شکست خورده است. او در کنترل بیماری کرونا شکست خورده و دولتی را بر جای گذاشته که به‌شدت اهل تبعیض نژادی است. اتفاقاتی که در شهرهای مختلف آمریکا رخ داده نتیجه سال‌ها سرکوب و خفه کردن صداهای مردم که الان از خفه کردن صداها به خفه کردن اتباع آمریکا تبدیل شده است و طبیعی است جان این مردم به لب بیاید و اعتراض کنند.  وی افزود: ما هرگونه دخالت در امور داخلی آمریکا را رد می‌کنیم. آنچه الان درباره رنگین‌پوستان رخ می‌دهد مایه تأسف ما و همه ملت‌های دنیاست.


موسوی درباره سیروس عسگری، استاد ایرانی که در آمریکا در بازداشت به‌سر می‌برد، گفت: موضوع وی تمام است و ظرف دو سه روز آینده به کشور بازمی‌گردد. وی همچنین درباره تبادل زندانیان ایرانی با آمریکا ابراز امیدواری کرد.


اقدامات ستاد ویژه پیگیری شهادت سردار سلیمانی


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: ستاد ویژه پیگیری شهادت سردار سلیمانی که کمیته‌ای حقوقی دارد، در حال پیگیری این ترور در همکاری نزدیک با دولت عراق است. ما با نهادهای داخلی ازجمله قوه قضائیه در حال همکاری برای پیگیری موضوع هستیم و این موضوع در دستورکار وزارت امور خارجه تا حصول نتیجه و محاکمه عاملان ادامه می‌یابد.


واکنش ایران به تمدید نشدن معافیت‌های هسته‌ای از سوی آمریکا


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان عنوان کرد: تیم‌های ما در حال بررسی آثار و تبعات کشورهایی که با ما همکاری می‌کردند هستند. اگر تحریم‌ها اثر سوء جدی بر کار ما بگذارد، واکنش مناسب نشان خواهیم داد. برنامه هسته‌ای ما به قدری بالغ است که احساس می‌کنم بشود با توانمندی‌های داخلی و دانشمندان هسته‌ای خود و تجربیاتی که این مدت کسب کردیم کار را ادامه دهیم،  ولی واکنش نهایی را بگذاریم زمانی که کارشناسان نظر خود را درباره آثار و عواقب تحریم ارائه دهند. 


سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره هنگ کنگ عنوان کرد: خوی آمریکایی‌ها دخالت در امور داخلی کشورهاست. شواهدی داریم که آمریکا در امور داخلی کشورهای هم‌سو و نزدیک با خود دخالت می‌کنند. آنچه علیه کشورهای مستقلی مثل ایران و چین رخ می‌دهد مداخله آشکار است که ایران همواره مخالف این مداخلات بوده است. ما هنگ کنگ را جزو سرزمین اصلی چین می‌دانیم. این منطقه به صورت فرمول یک کشور دو سیستم اداره می‌شود و تاکنون خوب عمل کرده است، ولی از آنجایی که طبع آمریکایی‌ها و برخی کشورهای غربی استفاده از برخی روزنه‌ها و منافذ در این زمینه است، سعی کردند با دخالت در امور داخلی آن‌ها و مردم آن را به سمت دیگری بکشند که با واکنش دولت مرکزی و چین مواجه شده و این واکنش مورد حمایت همه کشورهاست جز آمریکا و یکی دو کشور که منافع زودگذری داشته باشند.


سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره خرید تسلیحاتی از روسیه و چین عنوان کرد: ما به‌عنوان یک کشور مستقل حق هرگونه تجارت از جمله تجارت تسلیحاتی داریم در خرید و فروش. ایران از جمله کشورهای تولیدکننده در جنگ افزارهای مختلف است. تضییقاتی که از گذشته ایجاد کرده بودند امیدواریم برداشته شود و ما در چارچوب تجارت آزاد با کشورهایی که تشخیص دهیم این تجارت را برای خرید و فروش خواهیم داشت. فرق نمی‌کند روسیه و چین یا کشورهای همسایه و دوردست باشند. بر مبنای هنجارهای بازار عمل می‌کنیم و هیچ محدودیتی نخواهیم داشت.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب