دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

مردم بهداشت را رعایت نکنند به شرایط شیوع قبلی برمی‌گردیم/ گرما یا سرما تأثیری بر از بین رفتن کرونا ندارد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: بزرگ‌ترین ترس ما از این است که بیماری کرونا برای مردم عادی شود و با این عادی شدن این نگرانی وجود دارد که مراقبت‌های عمومی بهداشتی و سلامتی از طرف مردم کاهش یابد و این امر موجب افزایش شیوع بیماری شود.
کد خبر : 493036
3448351.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در نشست خبری ظهر امروز خود با خبرنگاران ضمن تشکر از هم‌وطنانی که اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کرده و موجب پیشرو بودن کشور در مقابله با کرونا شوند، گفت: البته در برخی محله‌های یک شهر و یا برخی شهرها شاهد این هستیم که مردم رعایت نمی‌کنند و شرایط در این مناطق ازنظر شیوع کرونا به وضعیت قرمز رسیده و رعایت و کنترل اگر کمرنگ شده و انجام نشود احتمال برگشت شرایط در این مناطق می‌تواند تشدید شده و بغرنج شود.


وی افزود:گرم شدن یا سرد شدن هوا تأثیری بر از بین رفتن ویروس ندارد و شاهد این هستیم که در مناطق گرمسیری کشور شاهد شدت گرفتن بیماری هستیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی ادامه داد: در سطح جهان هم شاهد هستیم که کشور برزیل به‌عنوان یک کشور با شرایط گرم و مرطوب و روسیه با شرایط آب و هوایی سرد کشورهای دوم و سوم بعد از آمریکا، ازلحاظ  شیوع کرونا هستند و این نشان می‌دهد نه سرما و نه گرما تأثیری بر فعالیت کرونا نمی‌شود.


وی تأکید کرد: برای کم کردن تأثیر این ویروس و مقابله با شیوع آن لازم نیست مردم حتماً از ماسک N95 یا ماسک سه لایه استفاده کنند و استفاده ماسک‌های ساده یا ماسک پارچه‌ای که در منزل دوخته‌شده و قابل اطو و ضدعفونی کردن و شستشو باشد می‌تواند مانع انتقال و شیوع ویروس شود.


رئیسی ادامه داد: مردم هم‌زمان با بازگشایی بیشتر مشاغل و پاساژها و مجتمع‌های تجاری و مساجد و دیگر اماکن متبرکه باید بر میزان رعایت اصول بهداشتی بیفزایند تا شاهد اوج‌گیری کرونا نباشیم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: قدرت بیماری‌زایی ویروس کرونا کم نشده و ما تست‌های سرپایی را افزایش داده‌ایم و از این طریق بیماران یافت شده بیشتر شده است و بخشی از این افزایش آمار که در تعداد مبتلایان روزانه شاهد آن هستیم به دلیل همین بیماریابی بیشتر است.


وی افزود:شناسایی بیماران جدید سرپایی از این لحاظ اهمیت دارد که می‌توان از این طریق مانع ارتباط فرد بیمار با دیگران شد و از طرف دیگر با شناسایی افرادی که علائمی ندارند ، از بیماری افراد دیگر ازجمله افراد سالمند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای جلوگیری کرد.


رئیسی گفت: ما از بیماری کرونا  نمی‌ترسیم و بزرگ‌ترین ترس ما از این است که این بیماری برای مردم عادی شود و با این عادی شدن این نگرانی وجود دارد که مراقبت‌های عمومی بهداشتی و سلامتی از طرف مردم کاهش یابد و این امر موجب افزایش شیوع بیماری شود.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی خاطرنشان کرد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت برای روز بدون دخانیات امسال « محافظت از جوانان در برابر فریبکاری و ترفندهای صنایع دخانی و پیشگیری از مصرف دخانیات» است و باید مراقب باشیم چراکه ترفندهای فریبکارانه‌ای مثل تغییر و جذاب‌تر کردن بسته‌بندی و استفاده از سلبریتی ها و بازیگرهای مطرح در تحریک به مصرف سیگار افزایش پیداکرده است.


 


وی در مورد برخوردهایی که در ایام کرونا باعرضه قلیان انجام‌شده است گفت: تا 31 اردیبهشت امسال 19 هزار 618 مرکز عرضه قلیان در کشور داشتیم که 40 درصد از آن‌ها با شیوع کرونا به‌صورت داوطلبانه و خودجوش نسبت به تعطیلی واحد صنفی خود اقدام نمودند و درمجموع 22 هزار و 691 بازرسی از مراکز عرضه قلیان انجام شد و طی آن 8 هزار و 528 واحد متخلف که در ایام ممنوعیت قلیان عرضه کرده بودند مهروموم‌شده و 4 هزار و 2 واحد تذکر جدی گرفته و قلیانشان جمع‌آوری شد.


رئیسی در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه اجتماعی آنا، در مورد امکان تجدیدنظر در پروتکل‌های بهداشتی و انطباق آن‌ها بر واقعیت‌های موجود در مشاغل گفت: پروتکل‌های بهداشتی عصای جادویی نیستند که با بکار بستن آن‌ها همه‌چیز حل شود و بیماری و شیوع آن از بین برود و اساساً این پروتکل‌ها برای کمک به تکمیل اقدامات مقابله‌ای با کرونا صادر می‌شود و بر اساس شرایط موجود همیشه قابل تجدیدنظر، اصلاح و تکمیل است.


وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار گروه اجتماعی آنا، ادامه داد: برخی تجمعات ازنظر وزارت بهداشت غیرقابل‌قبول است و از هفته آینده به‌طورجدی اعلام کرده و مراقبت خواهیم کرد که ماسک باید اجباری شود و هرکسی از منزل خارج می‌شود بهتر است و اگر در تجمعات حاضر می‌شود ضروری و الزامی است از ماسک استفاده کند و بر این موضوع اصرار داریم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در مورد شرایط تولید و مصرف سیگار در کشور گفت: در کنار 70 میلیارد نخ تولید سیگار در داخل کشور، سالانه 55 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود که 20 هزار میلیارد تومان طی این تعداد مصرف سیگار دود می‌شود و این حجم مصرف سیگار 30 هزار میلیارد تومان هم هزینه سلامت و بهداشت بر دوش مردم می‌گذارد و از طرف دیگر هزینه ازکارافتادگی‌ها و سایر هزینه‌های اقتصادی تحمیل‌شده به کشور را اگر به‌حساب بیاوریم بالغ‌بر 70 هزار میلیارد تومان هزینه به کشور و نظام و مردم تحمیل می‌شود.


وی افزود: تعداد 14 درصد مردم کشور سیگار مصرف می‌کنند و ازاین‌بین 10 درصد مصرف روزانه سیگار دارند و روستایی‌ها 15.4 درصد و شهری‌ها 13.6 درصد در مصرف سیگار سهم دارند و بیشترین میزان مصرف در گروه سنی 45 تا 54 سال است و بررسی‌های ما نشان می‌دهد 13 تا 15 ساله‌ها میزان بالایی ازنظر استفاده از سیگار دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: 8 میلیون نفر در سال در اثر مصرف دخانیات می‌میرند که این تعداد در کشور ما 60 هزار نفر است که آمار بسیار بالایی است.


رئیسی در مورد دکه‌های روزنامه‌فروشی و فروش سیگار افزود: قانونا هیچ‌کس اجازه فروش نخی سیگار را ندارد و دکه‌های روزنامه‌فروشی اصلاً اجازه فروش سیگار را ندارند و فروش سیگار از طرف این دکه‌ها ممنوع است و شهرداری باید با آن‌ها برخورد کرده و دکه را جمع‌آوری کند.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب